Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak pravil sapér Vodička na adresu Maďarů: "Vinnej nevinnej, berte je po řadě."

0 0
možnosti

R^ Do kamene tesat ! A ona se ta mentalita projevuje všude. Když Čechovi padá plot, opraví ho. Rus zpravidla čeká, až mu to někdo nařídí. Nějaká vlastní iniciativa je mu cizí.

0 0
možnosti

V mentalitě běžného Rusa a běžného Ukrajince, není v podstatě rozdíl. Jen tupec s tupým rozhledem může říct, že jedni jsou demokrati a ti druzí násilníci. Že jedni jsou šikovní a Rusové totální jelita. Že v Rusku zuří srab a neštovice a u sousedů prosperita. Ne, není to tak, a chcete důkaz? Ukrajina, jako svobodnej a nezávislej stát funguje už přes třicet let a kam to dotáhla. Rusko taky nepředvádí žádnej ekonom. šlágr, ale asi je na tom líp. Prostě je to v podstatě prašť jako uhoď.

4 5
možnosti

Podle počtu mínusujících soudím, že i u nás jsou lidé odpovídající profilu podle nadpisu článku. Navíc jim chybí argumenty ke kvalitní diskuzi, jinak by konali.

3 0
možnosti

Pardon, ale už to slovo "naprogramovaní" působí více než děsivě - a je jedno, o kom to zrovna je. Nebo Vy jste snad nějak (někým) naprogramován?8-o

A když už tedy pominu, že jste to nemyslel doslova, pak se ptám: Podívat se pravdě do očí dokážou některé národy více a jiné méně? Není to otázka individuálního poznání, nezávislého na národnosti? Nebo snad chcete říct, že např. Češi (nebo kterýkoli jiný národ) obecně dokážou pravdu rozpoznat? Znáte vůbec (nejen) naši historii? Ta přece mluví sama za sebe... Tak odkud tedy to sebevědomí, zavánějící až nadřazeností?

4 5
možnosti
Foto

Nezdravým sebevědomím až nadřazeností trpí právě Rusové více, než kdo jiný. Asi nemáte ty správné životní zkušenosti, pokud to nevíte...

7 1
možnosti

J12o30s48e94f 15N13i59k11l

5. 8. 2022 14:11

U nás se o ukrajinsko-ruském konfliktu informuje pouze jednostranně, běda jak má někdo jiný názor než ten "jedině správný"...ještě že nejsou naprogramovaní prostí Ukrajinci a umí se podívat pravdě do "očí" a jednou "vykopou" tu zaprodanou proamerickou vládu z Kyjeva a nastolí na Ukrajině konečně svobodu a demokracii po svém...

1 10
možnosti
Foto

Po svém, nebo po Putinovsku, jste chtěl napsat...?

7 0
možnosti
Foto

Rusové nikdy demokracii nezažili a minimálně sto let jsou přesvědčování o vedoucí úloze strany a strana jim nedá možnost myslet jinak. Jsou masírování nekonečnou propagandou a nekonečným omíláním víry v neohroženost své země. A tisíckrát nic umořilo i osla.

5 1
možnosti

Vláďo, já s tvou formulací nesouhlasím.

Připadá mi nesmyslné, že by někdo měl být naprogramován k pochopení reálné situace.

Člověka lze naprogramovat k hlouposti, ale opačnou cestu, tedy cestu ke správnosti, tak k tomu naprogramovat člověka nelze. Schopnost chápat pravdu musí být v člověku už přítomna.

Spíše podle známého matematického pravidla, že mínus krát mínus je plus, bych to upravil, že "Běžní Rusové jsou naprogramovaní k tomu, aby se nedokázali podívat pravdě do očí..."

Z tvého "nejsou" jsem udělal "jsou", z tvého "dokázali" jsem udělal "nedokázali".

Obě tvá znaménka jsem změnil na opačná, takže výsledný součin je stejný, ale podle mého názoru mnohem přesněji formulovaný.

To je jediná moje výhrada vůči tomuto tvému blogu. A protože je jediná, dostává tento tvůj článek mou karmu.

2 0
možnosti
Foto

Dá se to vyložit taky tak, že jsem chtěl sdělit, že obyčejní Rusové nejsou schopní...

0 0
možnosti

Výborný článek. R^

"Oni se prostě bojí, byť jen v podvědomí připustit, že jejich životy trpí pod zhovadilou vládou vždy toho, kdo v Rusku vládne."

Já bych to ještě upřesnil: oni se bojí svobody a demokracie...

Jinak ale co tam budou prodávat, když je na Rusko embargo?

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/v-rusku-jsou-zpet-berjozky-vybrane-zbozi-jen-pro-nekoho-40404941

4 1
možnosti

V Rusech je založena imperiální arogance, šovinismus. Tohle jsem v Rusku vždycky cítil a vždy mi to bylo nepříjemné. Třeba jen jak nazývají jiné národy – Čurky (hanlivý název neruských národů žijících ve střední Asii), Chochli (hanlivý název pro Ukrajince), Pindusové (hanlivý název pro Američany, Ten nadřazený tón zní vždycky, když se hovoří o komkoliv, kdo není Rus. Celý ten vztah k Nerusům je založen na uraženosti, absenci zdravého sebevědomí. Nedokážu vybudovat takový stát jako lidé na Západě. Nedokážu vymýtit obludnou korupci, to všechno vytváří osobité ruské prostředí. Rus nedokáže pohlédnout na sebe kriticky do zrcadla a přiznat si ani základní pravdy, je to prokletý národ, který uvěřil vlastním lžím

14 2
možnosti
Foto

Kdyby jenom v Rusech, že. Ono to dost platí, ač v opačném gardu, třeba i u nás;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám