Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pánové matematici předvedli výpočty s kostkou cukru, viz níže. Mohli by vysvětlit, proč parašutista padá volným pádem rychlostí 240 km/hod? Viz níže.

0 0
možnosti

Protože skáče z větší výšky, než z 12. patra.

Vzoreček pro rychlost je níže, u pana Chudáčka.

1 0
možnosti

Čínská raketa "Dlouhý pochod 5B", jejíhož pádu na naše hlavy se autor tak bojí, dopravila nějaký náklad na čínskou vesmírnou stanici. Ta stanice se jmenuje Tchien-kung (anglicky Tiangong Space Station). Sklon dráhy od rovníku je 41,5°. Aby se raketa a stanice potkaly, musí mít stejnou dráhu letu. Po odpojení bude raketa zpomalovat a někde mezi 41,5° jižní šířky a 41,5° severní šířky spadne na Zem.

Takže nevím, jak pan Kroupa, ale já jsem v klidu. Nejjižnější místo v ČR leží na 48°33 ́ severní šířky, já bydlím mnohem severněji, na mou hlavu může dopadnout spousta jiných čínských výrobků, ale trosky rakety určitě ne.

1 0
možnosti

Máte recht, ať si z nebe padá, co chce, hlavně že to není na Vaši hlavu. Přesně tohle si ti číňani říkají taky.

3 0
možnosti

J92a86n 93D77o12u33š87e66k

29. 7. 2022 19:20

Si vás pamatuju jak jste mále škrtil každého za nenošení roušky. Boha jeho, to byli doby. To jste ještě nebyl tak otravný.

Vaše šiška může být v klidu. Na ni nic nespadne.

0 1
možnosti
Foto

"...byli doby...?" A vi jste bil hodněkrát vyvolán z českého jazika...?

0 0
možnosti

1) Kostka cukru padající z 12. patra (12x2,85=34,2m) by ve vzduchoprázdnu dosáhla rychlosti 25,9 m/s a při váze 12g by měla energii 4J. Neumím spočítat odpor vzduchu pro krychli s rozměry kostky cukru, ale myslím, že po několika metrech pádu ve vzduchu se její rychlost ustálí na nějaké menší hodnotě a nikoho na životě neohrozí, i kdyby padala z vysílače Cukrák...

2) Družice na nízkých drahách obíhají Zem za cca 90minut, za tu dobu se Zeměkoule pootočí o cca 22 stupňů, takže letí nad úplně jiným územím. Při toleranci plus mínus 16 hodin tudíž může spadnout úplně kdekoliv. Typický článek nevzdělaných novinářů. Lidé se rádi bojí, tak jim necháme padat na hlavy čínské družice...

3 0
možnosti
Foto

S tou kostkou to zkuste osobně, třeba jen z deseti metrů... Teorie je hezká věc, ale pecka do palice druhá. A jak sám uvádíte, tak ty trosky mohou spadnout vlastně kdekoliv. Má mi to přidat na klidu...?

2 3
možnosti
Foto

Ty jo Vláďo, tohle by mi normálně uteklo. Vezmu si pro jistotu klobouk na hlavu. Karma.

1 0
možnosti
Foto

Chce to tu vysokou kuchařskou čepici, ať máš vrstvu vzduchu k dobru... ;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Ani bych neřekl, že na to Číňani "kašlou", ale že je to běžné chování jejich průmyslových produktů. Občas mi někdo přinese divně fungující přístroj čínské produkce. Tak mistrně ukryté chyby dokážou jen tam. Pro zdejší čtenáře vesměs netechnického zaměření je nebudu uvádět.

Podobně i srdce moderního přístroje - čip neboli mikrokontrolér - se v čínském podání mění v rébus. Ono to na 99% funguje stejně jako originál, jen ta jedna funkce poněkud jinak. A tragedie je hotová. R^

4 0
možnosti
Foto

Jó, taková zásuvková lišta v čínském provedení, to je lahůdka.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám