Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud by byl blog napsán tak před měsícem, měl by větší hodnotu. Vnímavý občan sleduje Fialův bruselský alpinismus už delší dobu. Ale máš pravdu, volby se nerozhodnou v Bruselu, ale doma na základě výsledků, ale pokud budou založeny na tom, že až bude nejhůř, někdo se s náma rozdělí, tak nerozdělí, sám bude mít málo. Nerozhodovali by o to politici, ale veřejné mínění v jednotlivých státech.

4 1
možnosti

Přitom většině občanů je naše situace v zahraničí ukradená.

1 1
možnosti
Foto

Není pravda, že v naší zemi jsou paliva a energie nejdražší široko daleko.

Pro ukázku uvádím průměrné ceny benzinu (eur/l) v některých zemích pro týden od 4.července 2022 (zdroj https://autobible.euro.cz/):

Česko 1,94

Německo 1,90

Rakousko 2,09

Slovensko 1,94

Polsko 1,63

Itálie 2,07

Z toho je vidět, že ceny benzinu u nás se pohybují kolem evropského průměru.

Levnější benzin je v Polsku a Maďarsku. Nejsem si ale jistý, zda v Maďarsku nejsou dvojí ceny - pro domácí a cizince.

2 0
možnosti
Foto

Takze jsme na tom vlasrnw dobre. Mame drazsi benzin nez Nemci, kteri maji trojnasobne platy. 😊 Preci jeste nedavno byl vsude na zapade benzin na prosty prepocet drazsi. I energie maji Nemci levnejsi i na prosty prepocet.

4 2
možnosti

Najděte si, Vladimíre, článek Vašeho jmenovce na konkurenčních stránkách: Vladimír Štěpán: Protiruské sankce jsou jen na oko. Těží z nich překupníci - Deník.cz

1 0
možnosti
Foto

J26a67n 86Š60i65k

8. 7. 2022 13:26

Nepopírám, že s vámi v plno věcech souhlasím, jinak bych nezmáčkl tlačítko karma. Jen bych byl méně přísnější. Státní pokladna je na maděru díky všem předchozím vládám všech vládnoucích stran od devadesátek. Každý rozdával co mohl (dávky, příspěvky, ušlé zisky) a investice se zanedbávaly (např. armáda) nebo legislativně nepodporovaly (např. bytová výstavba). Fialova vláda se chová podobně jako všechny předchozí. Jenže ona je první, která nemá kde brát. Tři čtvrtiny státního rozpočtu jsou mandatorní výdaje, "rychlé" prachy nejsou a když nejsou, nemůžou se nikomu dát Jediná cesta je získat co nejvíce peněz a výhod z EU, v tomto ohledu má Fialova vláda šanci se ukázat a to je brzy hodnotit. Jinak nejsem příznivec státních zásahů do čehokoliv. Jak to udělají jednou, budou to dělat pořád. Zastropování není cesta. Všechno někdo musí zaplatit. Když něco vláda zastropuje, někoho poškodí a ten si najde cestu jak ušlé peníze získat jinde nebo to bude muset sama zaplatit. A jsme zase u toho, z čeho to zaplatí. Za sebe radši zaplatím drahou fakturu za energie než platit nějaké vyšší daně státu, které se už nikdy nesníží a po cestě se jich spousta ztratí. Hezký den

6 1
možnosti
Foto

Zdravím, díky, ano, nemají to lehké, to dnes nikdo. No, držme si palceR^

1 0
možnosti

J81a52n 61R98á91ž

8. 7. 2022 13:18

Předmluva v cca dvanácti odstavcích je nadbytečná. Pak dobré hodnocení Fialový vlády, která jako by nechápala, že je především vládou, která má sloužit českým občanům a zalíbit se v Bruselu se má snažit sekundárně.

6 1
možnosti

Doufám, že nenavrhujete premiérovi použít styl, který preferoval AB t.j. krásné PR řeči ve stylu : dluh snižujeme (opak byl pravdou), vše v EU jsem odmítl, bojuji za naše zájmy (ve skutečnosti jsem vše podepsal)?

3 2
možnosti
Foto

A Vy jste nepochopil, že já od pana Fialy nechci žádné Babišovy PR kecy, ale viditelné činy...?

5 0
možnosti

Rv

Pane Kroupo! Myslím si, že Vaše obavy jsou zbytečné! Dokonce bych řekl, že příliš podléháte trollingu Babiše a Okamury. Ano, politikaří a lžou nehorázným způsobem. A mají k tomu vlastní tisk, kde ten trolling před volbami zesílí.

Nevnímám, že by se Petr Fiala věnoval jen zahraniční politice a domácí se nevěnoval. Po těch mezinárodních ostudách předchozích vlád si Petr Fiala zvyšuje reputaci Česka ve světě velmi úspěšně. Ale stejnětak se věnuje i české politice. Opačné názory vnímám jako zbytečné pomluvy. Přestali jsme být tím zlobivým dítětem a stáváme se plnohodnotnou součástí EU a NATO, které jediné nám garantují svobodu a obranu vůči protektorátu ruského agresivního imperialismu.

Ono to tak může navenek vypadat, že pětikoalici pomoc lidem je zdlouhavá, zvláště když v tomto duchu falešně křičí babišovci a okamurolvci, ale těch problémů, které zde zanechala Babišova vláda je příliš mnoho a přibývají další rány osudu. Státní kasa je vymetená a zadlužená, Putinova vražedná agrese na Ukrajině, inflace, kterou zde pomohli roztočit Babiš se Schillerovou, a dále výzvy k jejímu roztočení Středulou, znovu se hlásící o slovo koronavirus v době, kdy virózy si dávají období klidu. Fialova vláda to má těžké, ale já věřím, že to zvládnou! Oni to moc dobře ví, že když by to nezvládli, hrozí nám sešup přes autoritářskou demokracii k totalitě!

:-)

2 7
možnosti
Foto

Ale já jim přeci taky chci věřit, vždyť jsem je volil - to jste z mého blogu nepoznal?

1 0
možnosti
Foto

V podstatě s vámi souhlasím a dal jsem karmu přes menší nepřesnosti. Zejména hned v úvodu neštastně převzatý omyl/nesmysl, že máme nejdražší paliva a energie široko-daleko a jen k benzinu dávám link (pokud to projde): https://www.amzs.si/na-poti/cene-goriv-po-evropi

Obdobně je to s elektřinou a proto považuji šíření takových nepravdivých negativních informací skoro až za poplašné. Také zastropování ceny benzinu je velmi kontroverzní a podle mne nesprávné. Škoda, že vláda nedotáhla šetření a opatření kolem marží prodejců.

Ale shodneme se v tom, že vláda a ministři jsou doma různou měrou neviditelní.

1 1
možnosti
Foto

Podíval jsem se na ten odkaz a stále si stojím na tom, že máme u nás jedny z nejdražších paliv v Evropě. Musíte přeci vzít v úvahu kupní sílu obyvatelstva, přepočítat si cenu paliva na průměrnou mzdu. To, že mají v Německu skoro stejně drahé palivo - přepočteno na eura, přeci neznamená - hurá. Vezměte si, kolik bere průměrný Němec a kolik Čech? A to by se dalo přepočítat i na cenu elektřiny, plynu atd. Ty okolní země jsou příjmově někde úplně jinde (nepočítám Slovensko, samozřejmě...), a přesto mají ceny paliva a dalších energií podobné těm našim. Už chápete, proč jsme psal o tom, že je u nás něco špatně...?

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám