Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

A co jste dělal proti tomu jak Ukrajina osm let masakrovala obyvatelstvo na Donbase ,to nebyla válka proti civilnímu obyvatelstvu?

0 0
možnosti
OU

Omylem jsem to frknul do diskse pod článkem pana Bartoně.

Takže pane Kroupo, ještě jinak. Biden vyhlásil embargo stran dovozu ropy a plynu do USA, o tomtéž „přesvědčil“ země EU. Protože je reálný fakt, že na globálním trhu objem ruské ropy a plynu nahradit nelze, stalo se s cenou těchto komodit, co se stalo. „Před pár dny v jedné z tiskovek Bílého domu na dotaz novináře stran rekordních cen benzínu v USA, co s tím vláda bude dělat odpověděl Biden vlastně velice stručně, že USA budou muset nakoupit ropu od Ruska, ale za příslušně nízkou cenu.

Víte, že cílem, stejně jako při vyloučení Ruska z mezinárodního platebního styku byl kolaps ruské ekonomiky a pád Putina.

Někde píšete, že tak či onak stojí proti Rusku celý civilizovaný svět. Máte pravdu, pokud je to oněch 40 zemí západu. Zbytek (necivilizvaný) dává najevo jaksi něco zcela jiného. Proto, že už nechce být ovládán USA, ani západem, a pravidla USA (západu) výhodná jen pro ten západ měnících se podle výhodnosti pro USA (potažmo západ) už odmítá akceptovat.

Opravdu by mne zajímal Váš pohled na tyto skutečnosti.

1 0
možnosti
ZD

Souhlas tak, jak jste to napsal. Také budu dávat pozor na případnou odpověď autora. Na rozdíl od jiných se s ním dá diskutovat, nemaže příspěvky na které nemá odpověď - je to dospělý chlap.

0 0
možnosti
JR

To Ukrajinec Brežněv si myslel, že mu patří Československo.

1 3
možnosti
Foto

Opravdu byl Ukrajincem?

Sám o sobě ve své knize napsal:

«Таким образом, по национальности я русский, ....»

2 1
možnosti
VB

Putin si myslí, že mu patří Ukrajina a půlka Evropy k tomu. Ta západní půlka Evropy si myslí to stejné.

Jediné řešení je unie Ukrajiny s Polskem (jako se diskutovala unie mezi Británií a Francií v roce 1940) a bude zde stát NATO napadený Rusáckem.

Určitě by východní Evropa měla získat jaderné zbraně. Na druhé straně tím bude chránit západní Evropu.

Francie a Německo pro mě ztratily jakékoliv oprávnění cokoliv navrhovat, poučovat v rámci Unie, nejsou vůdci svobodného světa, ale rusáčtí kolaboranti.

5 0
možnosti
SJ

tak francie bude brzy muslimská země tzn. proruská, a německo bylo odjakživa s ruskem kamarád hlavně pro busines, pak se klidně může stát že situace na ukrajině se zopakuje na východní evropě, protože západ východní evropu obětuje.

1 0
možnosti
IM

I51v74a14n 14M50i92n63á78ř

15. 6. 2022 10:37

Západ skutečně začíná pohlížet na ruské masakrování Ukrajiny velmi vlažně. Tato země se bez radikální a razantní pomoci neobejde. Liknavost v dodávkách účinných zbraní je již celé týdny zřejmá. Putinova agrese a drzost může opravdu přesáhnout - veškeré představitelné rozměry.

4 0
možnosti
MK

Pokud by Němci nebyli tak umanutí do zeleného naboženství a zprovoznili své uhelné a.jaderné elektrárny, tak by se ceny.energii vrátily do notmálu a Putin by si nemohl tak vyskakovat. Bylo by.to účinnější než všechny sankce, kterýmy se akorát střílíme do nohy.

9 1
možnosti
JZ

Rusáci mají velké problémy s partyzánskou válkou na okupovaných ukrajinských územích.

Ani příslib jídla nezlákal Ukrajince na okupovaných územích na oslavy Dnů Ruska - Novinky.cz

3 0
možnosti
SJ

boje se odehrávají stále docela na východě, dokud probíhají boje tak že evropu moc nepálí, tak evropa nemá motivaci aktivněji pomáhat. Ukrajina je obětována. Dokud rus nebude přímo ohrožovat bezpečí evropy, pak se asi nebude dít nic víc než jen nejnutnější věci. Když se rus zakopal na východě, tak to ve světě moc nikoho už nezajímá, rus se bude dál vyčerpávat, když se uvidí že rus postupuje tak se trochu zbraní ukrajině přidá a bude se udržovat konflikt v bezpečné vzdálenosti od evropy. Evropa nemá moc zájem na výhře ukrajiny. Evropa má zájem aby nevyhrálo rusko a nejvíce by evropu potěšilo, kdyby prohrály obě strany, z toho by vyšlo že rusko by přestalo znamenat nebezpečí a ukrajina by znamenala výhodné investice při obnově.

2 0
možnosti
ZZ

Pamatujte na proroctví Baby Vangy.

;-)

0 3
možnosti

Osobně si nemyslím, že cenami energií nás drtí Putin. Ten zvedl ceny jen mírně a to v reakci na okolní dodavatele. Cenami nás drtí obchodníci a především burza a naše neschopnost. S dodávkami zbraní to také není tak jednoduché. Země nemají zásoby na válku, to víme, výrobci teď nestíhají a přesto, že mají žně, nejsou schopni rychleji vyrábět. Vše jim nikdo nedá, i když víme, že my bychom se neubránili ani Slovákům. p.s. naprostý souhlas v hodnocení Macrona

10 0
možnosti
ZZ

Gazprom ceny nezvýšil, ale dodržuje dříve nasmlouvané ceny.

Jedinou změnou oproti dřívějšku je platba v Rublech - ale to není prakticky žádný problém pro žádného dlouhodobého odběratele.

S tím ostatním máte pravdu.

https://www.youtube.com/watch?v=BGd0flmpoII

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám