Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J82a58n 90H30o71r15n85í95k

14. 6. 2022 22:42

Pěkně napsáno R^.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, že není žádné ohrožení a důvod, aby neměli manželství se všemi právními důsledky. Problém pro hodně lidí je spíše adopce dětí. Některé páry si nechávají v zahraničí děti odnosit a porodit. Jaký na to máte názor?

Taky nevím, jak by se ten svazek jmenoval, když slovo manželství vychází z termínů man (muž) a žena. Budou sami homosexuálové tento název akceptovat? .

0 0
možnosti

Ale to není pravda, že slovo manželství vychází z těch termínů, co píšete. Etymologie slova manželství je velmi nejasná, ale že nemá původ ve slově "man", je prakticky jisté.

2 0
možnosti
Foto

Kdybych chtěl na těchto stránkách až ,,řácky vytrčit" , už bych měl hotovej článek na článek. I na tento;-)

0 3
možnosti

Lidi jakoby zapomínali na : přej a bude ti přáno.

7 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti
Foto

R^ Příspěvků v diskusi je mnoho, času na ně málo. Napsal jste to prostě a jasně.

6 0
možnosti
Foto

Ano, samozřejmě, schválení manželství pro všechny nikomu neublíží a mnohým pomůže. Proč tedy ne? Manželství pak bude definováno jako svazek dvou osob bez ohledu na pohlaví.

Není ale tato definice příliš úzká? Manželství by mělo být definováno jako svazek dvou a více osob bez ohledu na pohlaví. Lidem muslimského vyznání by to pomohlo a nám ostatním by to nijak neublížilo. Proč tedy ne?

Ale pokrok nezastavíš. Měli bychom jít dál a definovat manželství jako svazek dvou a více bytostí bez ohledu na jejich pohlaví. Kdybych chtěl uzavřít manželství třeba se svým psem, tak nám dvěma by to pomohlo a těm ostatním by to přece neublížilo. Proč tedy ne?

3 3
možnosti

Pokud to někdo bude prosazovat, proč ne? Zatím ale takové snahy nevidím a iniciativa Jsme fér má úplně jiné cíle.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti

Tak, tak - to už známe.

Pořád jen samá práva a povinnosti žádné.

Což tak ten okruh rozšířit i na zvířecí miláčky ?

;-)

2 2
možnosti

Povinnosti? A jaké? Někdo z nich zanedbává své povinnosti?

1 0
možnosti

Pan Kroupa se opakovaně v diskusi ptá, čím konkrétně homosexuálové ohrožují heterosexuály v požadavku na právo pro jejich homosexuální manželství. Pro tuto chvíli zcela pominu sémantiku slova manželství, která už byla tisíckrát vysvětlena, stejně tak jako se nebudu zmiňovat o účelu manželství jako takového.

Není ničím novým, že homosexuální partneři kromě práva na "manželství" požadují dnes už i právo na adopci dětí. A tady už se dostáváme od diskutabilních práv dospělých jednoznačným a oprávněným právům dětí. Ty mají kromě jiného už ze zákona vysostné lidské právo vědět, kdo jsou nejen jejich biologičtí rodiče, a vůbec znát celou svou rodovou linii. Tato znalost je totiž naprosto nutným předpokladem k sebepoznání každého člověka. Jak je možné, že TOHLE zastánci práva na homosexuální manželství vůbec neberou v potaz? Stále mluví jen o SVÝCH právech, a ta dětská, v tomto případě jednoznačně prvořadá a nárokovatelná, je vůbec nezajímají. Egoismus? Narcismus? Bezohlednost? Cynismus?

A neméně důležité: Už dlouho není tajemstvím, že ve světě existuje i obchod s dětmi, a snad nikdo rozumný nebude pochybovat o jeho velkém nebezpečí pro nevinné dětské bytosti, které jsou tak degradovány na pouhé zboží.

Zrovna dnes o tom na základě skutečných odkazů píše ve svém otevřeném dopise Prof. Piťha, o jehož morální autoritě a lidskosti snad nikdo rozumný nemůze pochybovat (četl jsem dopoledne a vzhledem k tomu, jak fungují dnešní média, bych se nedivil, kdyby byl tento upřímně míněný dopis stažen, jak tomu bývá u všech nepohodlných informací). Ostatně i původní blog na toto téma tu už nevidím....

3 7
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti

proč by nemělo registrované partnerství zůstat jen se všemi právy vyplývajícími z manželství ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám