Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je velká škoda a tragédie, že si občané nemohou zvolit demokraticky starostu. Tahle

to vypadá, že v té obci jsou všichni stejní jako s. starosta.

0 0
možnosti

Je neuvěřitelné že muže být něco horšiho než Kalousek. V Řeporyjích by mohli zřídit ZOO první exemplář už tam mají na radnici.

1 1
možnosti

Dobrý den, díky panu autorovi za ukázkový příklad slušné diskuse; tudy by se skutečně měla ubírat cesta léčení národní nevraživosti. Mám osobně velké štěstí, že jsem zažil jedinečnou porevoluční dobu před 30-ti lety, kdy nás na krátké období zaplavila víra ve vitězství pravdy a lásky (nikoliv však v pojetí dnešní tzv. pražské kavárny). Tolik slušnosti, úsměvů a vzájemného porozumnění jsem nikdy předtím ani potom nezažil. Bohužel to však nevydrželo dlouho a ty vznešené pojmy nezvítězily dodnes. Nikdy nelituji toho, že jsem proti komunistickým vodním dělům cinkal klíči, ale tehdy by mě ani nenapadlo, že ve zpravodajských prostředcích budu po 30-ti letech programově číst agitky jako z Rudého práva, vedoucí plamenný boj proti třídnímu nepříteli. Že to té demokratické a ekonomicky úspěšné společnosti vůbec bude zapotřebí. Někde se stala chyba. Na rozdíl od pana autora z toho neviním nějakého Paroubka s Topolánkem. Ty příčiny je nutné vidět už hluboko v letech devadesátých, kdy se bezmezně kradlo, tunelovalo a lhalo, přičemž veškeré privatizační zločiny zůstaly nepotrestány. A položme si otázku, která strana tehdy vládla, dnes se opět dere k moci a pro krerá jsou individua typu Novotného atraktivní.

2 0
možnosti
Foto

Pan Ježek, toliko jeden z otců privatizace, o devadesátých letech sám jednou řekl, že to byla doba, kdy jakoby někdo na nějakou dobu zhasnul...

1 0
možnosti

J81i26ř77í 86N54ě15m64e12c

12. 5. 2020 17:27

Politik má být schopen pojmenovat věci správným jménem a k tomu občas to ostřejší slůvko patří ... ano, to jsem schopen akceptovat.

Jenže Novotný je "koktající hnojomet", který vyplňuje jeho zmatečný tok myšlenek ohromnou sadou urážek, což je nevídaný a zcela neakceptovatelný extrém.

Je pro mě docela šokem, že ho mateřská ODS obhajuje a to paradoxně nejvíce ti největší zastánci slušnosti.

5 0
možnosti

Verbální projev Pavla Novotného je velmi svérázný, ale, ruku na srdce, ten svéráz je jen absolutně neskrývané vyjadřování vlastních názorů bez ohledu na ustálené společenské zvyky a ostatními politiky dodržovaný úzus korektnosti a pokrytectví ve spojení se strachem říci názor jakýkoliv. Pavel Novotný navíc ukazuje, že v komunální politice jde dělat věci právě tím jeho nekonvenčním způsobem efektivně, a ještě pro skutečnou většinu slušných občanů užitečně. Na kongresu ODS vystoupil se sobě vlastním přímočarým stylem a pojmenoval přesně bolesti současných profesionálních politiků. Mohu mu, pouze za sebe, vyčíst jen špatnou mentální přípravu, aby nebyl tak nervózní a dokázal se více kontrolovat. A udělal bych chybu. Mohu mu, pouze za sebe, vyčíst překotnost a vlastně i neschopnost ovládnout se a uklidnit, ale opět bych se mýlil. Právě tím, že je stále stejný rapl a nemá potřebu se měnit je nebezpečný pro kohokoli, komu je oponentem. ODS vůbec netuší, koho má ve svých řadách, jakkoli po tomto kongresu by to mohli pochopit všichni, kteří jeho vystoupení poslouchali, neboť to jasně řekl. Dělá marketing, který je často velmi kontroverzní, ale není lživý. Marketing, který je předmětem diskuzí, ale který po něm vlastně nikdo nechce a někteří spolustraníci ho za to dokonce odsuzují (sic!). Kupodivu však všichni vědí kde jsou Řeporyje, kdo je Novotný a za kterou stranu je zvolen starostou. Vědí to i ti, kteří mají problém na mapě nalézt Českou republiku.

4 6
možnosti
Foto

No, nevím, ale já si nemyslím, že ten, kdo řve nejhlasitěji, má a priori pravdu, i když je slyšet nejdál a slyší ho všichni. Pro mě osobně může mít v něčem stokrát pravdu, přesto nebudu nikdy schvalovat takový styl jejího podávání, jaký prezentuje právě pan Novotný. Pravda se dá říkat i slušně, pomalu, přesto precizně a když je někdo nadaný řečník a má charisma, dokáže i takovým přístupem a projevem lidi zaujmout. To pan Novotný neumí, nemá ono nadání vůdce, za kterým jdou lidé bez váhání. Za svůj život jsem poznal hodně lidí, hodně vůdců, hodně velitelů, hodně podřízených a hodně takových, co tápali a hledali, ke komu se přiklonit, aby byli na té "správné" straně. Jen ti posledně jmenovaní inklinovali klidně i k uřvancům, ti ostatní většinou ne. Já si vždycky vážil nejvíce lidí, kteří dokázali ostatní přesvědčit o své pravdě, aniž museli zvýšit hlas, nebo se dopouštět dokazování vlastní velikosti na údajné malosti druhých. Perfektně to fungovalo například na poddůstojnické škole, kde jsem kdysi byl. Během pár dnů se jasně vyprofilovali přirození vůdci, podlézači, uřvaní náfukové, co ale neměli co nabídnout, tahouni i ti, co se jen vezli. Nikdy jsem nezažil, aby v takovém prostředí, kde tekla krev a pot, kde se člověk neschoval za řev, nebo lež, aby v takovém prostředí jako přirození vůdci byli lidé typu pana Novotného. Těch se zprvu někteří báli, aby nakonec všichni pochopili, že jejich cesta je slepá. Úctu si člověk musí zasloužit, ne vyřvat. To pak není úcta, ale strach, nebo podlézavost. Jen hloupý vůdce je šťastný za ty, kteří za ním nejdou pro jeho vizi, ale proto, protože sami nejsou schopní té vlastní. Jak se říká - veď, makej, nebo nepřekážej...

4 0
možnosti

Tak nějak zapomínáte na to, že pan Ing. Zeman se na scéně neobjevil až jako kandidát na prezidenta. Jeho hulvátské chování v době, kdy předsedal vládě, se už nepočítá?

4 1
možnosti
Foto

Já si myslím, že v době premiérování pana Zemana si nikdo neuměl ještě představit, kam až jeho chování v budoucnu povede...

0 2
možnosti

J60o40s41e92f 32U54l43m59a60n

12. 5. 2020 12:01

i já uznávám, že v něčem ma Novotný pravdu. Bohužel v jeho případě nejde jen o silný tah na branku a naplnění hesla "na hrubý pytel hrubá záplata". Pan Novotný je buran a ubožák každým coulem. On je totiž mimo jiné velký pokrytec. O Češích se mnohokrát vyjádřil pohrdavě (Češky jsou údajně tlusté a škaredé, o vzhledu Novotného raději pomlčím) a mimo jiné řekl, že Češi by si neměli ani sami vládnout. kdyby totéž řekl někdo v souvislosti s proruskými postoji, pak by byl Novotným nazván tou nejhorší možnou špínou (oprávněně) a spousta jeho fanoušků by nadšeně hýkala, jak mu to nandal. Teď si zbývá odpovědět na otázku, zda tou špínou není i pan Novotný...

9 3
možnosti
Foto

Já mám v sobě tuhle otázku už dlouho odpovězenou...R^

3 2
možnosti

Novotný je slušně řečeno prvotřídní buran. Nějak zapomíná na svůj židovský původ. Být válka o rok delší nebylo by Novotného, jen další jméno v nějakém koncetraku.

Nechápu jak může někdo volit takového hulváta. Snad pár opilců z hospody 5 cenové kategorie.

5 5
možnosti

Ježišmarjá proč tam je všude před jménem "pan"? To je nějaká ta hyperkorektnost?

0 3
možnosti
Foto

Mně se nelíbí, když někdo o někom píše a píše jen rovnou příjmení. Také nemám rád, když o mě někdo píše jen jako o "Kroupovi". Považuju to za samozřejmost, stejně, jako v drtivé většině svých příspěvků píšu veliké "V" když píšu "Vám" "Vaše" atd.

1 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám