Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ceski politici by mali nielen jazdit na Taiwan, ale mali by otvorene hlasat, ze tym vyjadruju uznanie "jednej Ciny". Ta sa totiz na Taiwane nachadza.

0 0
možnosti

Pan Kubera byl zkušený!!! politik, nemohlo ho rozhodit nějaké to vyhrožování. Takových už musel zažít bezpočet za ta desetiletí v komunální i celostátní politice. Navíc vzhledem k jeho povaze by to bylo ještě víc absurdní, kdyby se z toho poka... polekal.

Byl těžký kuřák, že by to nemělo vliv na jeho zdraví je jen další ze Starých kuřáckých bájí a pověstí.

Tím bych ty spiklenecké teorie uzavřel. Škoda ho, byl mi sympatický ačkoli byl ze strany, která mi byla spolu s TOP09 a KSČM hodně vzdálená.

1 0
možnosti
Foto

Čína musí držet politiku jedné Číny a to ji silou. Kdyby se ji ten stát začal drobit ,byl by to její konec.

1 0
možnosti

Lidsky rozumná úvaha. Jenže novináři nemají kromě epidemie o čem psát ....

4 2
možnosti

Pan Kubera byl těžký kurak. Ve stresujicim prostředí pracoval x? let. Zemrel. Jeho zena ho mela spise nutit, at se na vsechno vykasle, nez umre. Zemrel. Nemyslim si, ze to je v jeho veku a jeho životním stylu tragedie. Tragedie je, kdyz nejaky fetak zabije mamu dvou deti. Tohle je prirozeny dusledek. A nejake dopisy? Byl tak nad veci, ze to ani neresil. Jen me prekvapuje, kdo vsechno si jej bere do ust. A tahle diskuze mi prijde jako pomerovani "kdo docura dal".

14 2
možnosti

Politik je vrcholový manažer..a ti jsou stále pod obrovským tlakem....

6 0
možnosti

Výborný článek. R^

Dodám jen, že každý dlouhodobý, aktivní a zkušený politik velmi dobře ví, že se v politice rozhodně nejedná v čistých rukavičkách. A musí s tím počítat, jinak by byl velmi naivní až hloupý. Pan Kubera ale rozhodně naivní, natož pak hloupý rozhodně nebyl. Byl naopak velmi chytrý a zkušený. Těžko proto, že by se domníval, že snad Číňanům z jeho odhodlání navštívit Tchaj-wan spadne brada. Ale protože byl zásadový, šel směrem, který považoval za správný.

Proto si myslím, že je hloupé si myslet, že ho okolnosti posledních dnů jeho života natolik paralyzovaly, že by nebyl schopen je opět zpracovat a zvládnout s nadhledem jemu vlastním.

Jeho smrt přišla zrovna v situaci, která možná nahrává různým spekulacím, ale dle mého názoru a toho, jak jsem tohoto politika dlouhodobě vnímal, se domnívám, že s danou situací nesouvisela. Vyčkejme tedy výsledků pitvy a zbytečně nepropadejme již tak vybičované hysterii, pokud se nám ovšem nejdná o neustálé rozdmýchávání zloby, nenávisti a hledání viníka za každou cenu.

13 1
možnosti

Pan Kubera je sam vinnen za svoji smrt, pane Kroupo a take panove a damy ctenari. On nechal sve srdce dojit k tomuto konci. Toto je muj usudek.

Vyvozuji to z mentality ceskeho cloveka. Znam to velmi dobre. V jeho veku a po strastiplne politicke praci, (byl poslancem a take starostou Teplic) je nutne se seznamit s dobrym doktorem a postarat se o stavu sve bytosti. "Infarkt" (srdecni mrtvice) neprijde bez ohlaseni!!! Znat svuj tlak krve, tep, mnozstvi cukru a take ten cholesterol je zakladni pravidlo chytreho cloveka. Kdyz k tomu pripoctete jeste spravnou zivotospravu, (strizlive pit alkohol, nekourit a take nepouzivat zadne "pilulky" na zlepseni nalady) muzete ten odchod ze sveta potlacit dal do budoucnosti. Toto je to ponauceni z odchodu pana Kubery. Skoda, dobry politik. Takovych je malo v CR.

6 1
možnosti
Foto

J80a23n 89A77n72d97r92l53e

5. 5. 2020 18:04

Určitě máte v mnohém pravdu, jen bych nedával rovnítko mezi být chytrý a potlačovat svůj odchod do budoucnosti. Vám se to může jevit jako chytré, jiný si zase může představovat jako chytré řešení odejít po životě plném špatné životosprávy a bez zatěžování se odbornými zprávami o vlastních chorobách náhle a bez dlouhého trápení jako se to podařilo panu Kuberovi.

1 0
možnosti
Foto

Tchaj-wan je náš významný obchodní partner a Kubera jej chtěl jako druhý nejvyšší ústavní činitel navštívit. Kubera 14. ledna, týden před svou smrtí, uvedl, že mise nemá protičínský charakter a nebude mít dramatické důsledky pro vztahy ČR s Čínou, která Tchaj-wan pokládá za svou součást. Koho chce náš představitel navštívit je jeho svaté právo. Mynář požádal čínské velvyslanectví o vypracování dokumentu k zamýšlené Kuberově cestě s cílem zjistit, jak bude Čína reagovat. Čína Hradní kanceláři zaslala dopis ve kterém vyhrožovala našim firmám a požadovala zákaz cesty. Kubera si podle webu dopis odnesl z Hradu v lednu i s přípisem šéfa zahraničního odboru prezidentské kanceláře Rudolfa Jindráka. Tady nejde o smrt Kubery, ale o to, že Čína s námi jedná jako ze státem, který je Číně podřízený a Čína je ta země, která má právo určovat, koho může náš představitel navštívit a kterou zemi ne. Takové jednání je v mezinárodních vztazích nepřípustné.

15 0
možnosti
Foto

Jenže já dnes řeším smrt pana Kubery, tlak z Číny neřeším, protože mě nepřekvapil. Čína se chová ke každému, jako k vazalovi, jaký tedy div, že to zkoušela i na nás?

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám