Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

nelze stat znicit zadluzenim. Obezni lide s mnoha pridruzenymi chorobami, kteri jsou ohrozeni virem na zivote nejvice, jiz meli dostatek casu zacit hubnout. Nelze se vratit do stredoveku pro zachranu nemocnych tloustiku.

0 0
možnosti
Foto

Tomu říkám odvaha - takhle být neinformovaný a takhle to troubit do světa...:-)

0 0
možnosti

Bojíte se správně pane Kroupo, a bude hůř až udeří léto a 500 leté sucho. Situace s virem totiž zdaleka nebude za námi, myslím i bez druhé vlny, a finanční zdroje země teď rozhazují kdejací opozičníci na každém rohu. Schillerová nestačí koukat, kdo všechno chce rozdávat ze státního. Co až jednoho letního dne, se lidi ráno probudí ve svých domech - hradech - otočí kohoutkem - a nic???

0 1
možnosti
Foto

Co je na tom složitého?? Kdo se bojí, ať je zalezlej doma, a zabarikádovanej obličej a rukavice může nosit pořád a kamkoliv až do úplného udušení, je to jejich právo, nikdo jim v tom nebrání. Ale ať nás ostatní z té své pomatené hry vynechají!!

5 12
možnosti
ŠN

Problém roušky je, že nepomůže tomu, který ji nosí, ale ostatním. Takže ten odpovědný má smůlu, i když odpovědný je. Takže roušky rozhodně povinně.

2 2
možnosti
Foto

Jak vidím tak je stále ještě potřeba držet výrobu pampers ve vysokých objemech.

Kdo je podělanej, ať sedí doma, vždyť mu to nikdo nezakazuje....

3 11
možnosti
Foto

Jak vidím tahle země nosí tolik hlupáků, že se mi to ani věřit nechce! Kolik Vám mladej ?? Máte rodiče, prarodiče , kašlete na ně ? Asi jo. Fakt je důležítý se jít někam nachlastat piva, vožrat se v hospodě , neboo v baru , bez toho se svět celej podělá, nebo honem někam, pryč na dovolenou, jen nevím kam by jste jel asi víte kam protože oni na Vás nebudou nikde moc zvědaví.Máte pocit, že Vám někdo bere vaše práva a co práva těch, které můžete ohrozit ? Pokud jste gramotnej , tak si přečtěte jak se ten vir projevuje i u mladých , jak jim dokáže poškodit plíce. Ale to Vás přece nezajímá. Vám se to přecc e nemlže stát o tom práve pan Kroupa píše.

11 4
možnosti
Foto

boože co jsi to chytnul za vira???? zalez pod zem a nepruď

1 6
možnosti
Foto

Naučte se pravopis a odnaučte se mně tykat...

7 0
možnosti
JD

J50a32n 35D91o10u73š83e68k

27. 4. 2020 11:20

Mě spíš durdí fakt, že většina kritiků nekritizuje opatření z důvodu toho, že to poškodí ekonomiku, že lidé nemohou vycestovat apod..., ale protože poškodí jejich finanční situaci, oni konkrétně nemohou vycestovat. Takové to já já já skryté za rozšířením na většinu, protože na jednotlivce, buďme upřímí s..r pes.

3 0
možnosti
PK

Doporučuji vám zajet do Moravského Krasu, vybrat si jednu z bezpočet jeskyní, nastěhovat se do ní se zásobami a za 2 roky vylézt (pokud to přežijete). A ostatní nechte normálně fungovat. Asi nechápete, jak obrovská je ekonomická destrukce každým protahováním jakékoli restrikce. Asi nechápete, jak sociálně a psychicky opatření drtí každého člověka. A úplně nejvíc naše děti, které právě v dětství potřebují maximální sociální kontakt pro zdravý vývoj.

"Pokud nebude ve společnosti panovat zdraví, nebude v ní fungovat ani ekonomika."

To je ale nesmysl, že? Viróza není to, co by ohrožovalo ekonomiku. Lidi jí projdou a pracují dál. Jediné, proč ekonomika nefunguje, jsou vládní opatření, nic jiného!

Naštěstí ani doktoři, ani vláda, ani kterýkoli jiný politik nebude restrikce zbytečně protahovat, a vaše nářky jsou o ničem.

Být to před 100 lety, bez mediálního humbuku, viróza projde společností, nikdo ji ani pořádně nezaznamená, jen báby si budou v létě na návsi povídat, že letos na jaře zemřelo nějak víc známých. :-/

6 9
možnosti
BH

PřesněR^

Média rozpoutaly takový hon, že se následky rozhozené ekonomiky budou napravovat léta!!

Kdo spočítá mrtvé z důvodu zanedbané péče. Kolik lidí trefil šlak z rozpoutané kampaně? Kde vezme zdravotnictví prostředky na léčení ostatních nemocí bez fungující ekonomiky?

Komedianti a sportovci co to nezvládají můžou alespoň dočasně nahradit zahraniční pracovníky a společnost může fungovat aby nebylo násobně hůř než je už nyní zaděláno.

4 5
možnosti
VN

Náš bývalý premiér Václav Klaus pronesl někdy před 25-30 lety památnou a z mého pohledu geniální větu. Ta zněla cca následovně " Peníze jsou až na prvním místě" V podstatě tato jediná věta vystihuje fungování světa. Můžeme si pořád říkat, že peníze (ekonomika) nejsou důležité , ale stejně nakonec u nich skončíme. Takže, proto aby tato země mohla fungovat , musí jí fungovat ekonomika. Stát musí vybírat peníze na daních , aby je mohl přerozdělovat a financovat řadu dalších činností či rent. Mimo jiné důchody, mzdy státních zaměstnanců, zdravotnický a školský systém. Pokud vybere málo, tak ty peníze zkrátka budou chybět. Takže pokud dnes má stát na to, aby každému člověku mohl zafinancovat drahé operace, pokud ty peníze nevybere, tak drahé operace nezafinancuje. A budou vám zde umírat kvanta lidí úplně z jiných příčin než je coronavirus...

Na coronavirus je třeba nahlížet s respektem. Ale abslutně nikoliv se strachem. Musíme se naučit s ním žít.... Přežijeme pouze tehdy, pokud to zvládneme...

10 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti
DT

R^ To je důležitý moment.

Zatím je ten virus extrémně hodný. Naprostá většina lidí si ani nevšimne, že měla nákazu. To se může změnit, až ten virus někde ve slumu zmutuje...

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám