Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P41a36v78e19l 83H61e13m92e94k

10. 3. 2020 13:13

Od malička jsem byl vychováván k humanitě. Už jako školák - ještě za socialismu, jsem pravidelně nosil do školy dvacetikorunu na fond solidarity. Vzpomínám si, že tehdy se hodně mluvilo o Somálsku, které se železnou pravidelností decimovala střídavě vražedná sucha, nebo povodně, vše vodoucí k hladomoru. "Pomozte dvěma milionům hladovějících" volali agitátoři. No, nevím. Pokud se dnes do této oblasti podíváme, zjistíme, že na podmínkách pro život se nezměnilo vůbec nic, za to hladovějících je dnes 20 milionů. A ptám se - pomohli jsme jim? Zajistili jsme jim bezpracně jídlo a vypěstovali syndrom natažené dlaně. Bohužel, jinak ti lidé dnes přežít nedokážou a navíc jim jejich zem, začíná být malá. Takže vítejte v Evropě naši bližní. A co myslíte pane Kvapile a ostatní podobného smýšlení? Budou dobrým přínosem pro tým? Nebo jak Vy humanisté od kosti si představujete naše budoucí soužití s těmito nešťastníky? A prosím nepřipomínejte mi, že jsem za jejich osud zodpovědný. Uvědomuji si to. Každá odevzdaná dvacka, byla hřebem do rakve.

0 0
možnosti
Foto

Vladimíre, nač ty kudrlinky kolem dokola. Tento článek vyjadřuje Tvůj, ale i náš, postoj, šlo to napsat srozumitelně a jednoduše.

1 0
možnosti
JK

A za kohopak ještě mluvíte kromě sebe, ne používáte snad plurál majestatikus?

0 0
možnosti
BH

Jedno je zcela jasné, bez použití zbraní se situace nevyřeší. Ostatně na co je jinak na těch hranicích mají.

1 0
možnosti
Foto

Humanita není žádný luxus, humanita buďto je, nebo není, a i vzhledem k nárůstu počtu obyvatel téhle planety, je to jediný myslitelný přístup, stejně jako multikulturalismus, je to jediné možné řešení, tedy pokud nechceme stále jen válčit, rvát se o kousek půdy a o kus chleba. V tvém zkresleném vidění vystrašeného občana, kterého zatím vůbec nic neohrožuje, je takové chování, které tu předvádíš, neadekvátní sebeobranou, hysterií, strachem, tedy právě opakem humanismu, navíc ty nechceš nikomu pomáhat, protože jsi jednak vystrašený, a podruhé nepřející, ale jaké je skutečné nebezpečí? A kdo to určuje? Snad ty, nebo tobě podobní? ;-D Tedy nespokojený hysterický a ukřičený človíček, co běhá i po Česku, jedné z nejbezpečnějších zemí s teleskopickým obuškem? Ti, co chtějí zakládat domobranu?;-D Občan, vystrašený i z toho, co se ho přímo vůbec nijak nedotýká? EU má na 500 milionů obyvatel, a 1 -2 % nově příchozích, ho nemůže nijak destabilizovat, pokud to nebudou dělat právě spíše hysteričtí obyvatelé, jakým jsi i ty. Což se děje, a někomu se hodí, pro někoho je ti účel i cíl. A ty jim jdeš na ruku, namísto toho, abys byl odvážný a humánní. Jedině tak to totiž může Evropa zvládnout. ;-)

3 19
možnosti
SB

To opravdu ignorujete skutečnost, že například v Afrrice přibývá přibližně 40 milonů lidí ročně a že to vypadá na pořádný masakr, když připustíme, aby se ty populační přebytky valily do Evropy?

Řešení problému má cenu v případě, že ten problém neroste. Mohu pomoci postavit se zpět na nohy člověku, který se třeba podrobil několikatýdennímu psychiatrickému léčení a zbavil se závislosti na hazardních hrách. Avšak jinému člověku, který i nadále cpe každý večer do výherního automatu další a další mince, doufaje, že se takto protlačí k velkým penězům, nemá cenu pomáhat. Tomu prvnímu půjčíte dvě stě tisíc a on je použije k tomu, aby si našel bydlení a práci. Tomu druhému půjčíte čtyři sta tisíc a on je do půli roku prohraje v automatech.

A stejně tak nemá cenu pomáhat Afričanům, dokud jich bude přibývat jako těch prohraných peněz u člověka č. 2 z předešlého odstavce.

Milion jich přijete a dalších deset milionů se vydá na cestu. A když přijeme i těch deset milionů, o čtvrt roku později jich pochoduje dalších dvacet.

Ale svůj názor na vaši osobu jsem vám již psal: Myslím si, že to moc dobře víte a že nám tady předvádíte jen tyjátr a hru na vypjatý intelektualismus.

16 0
možnosti
Foto

Přechod od malé skupiny k velké, nebo otevřené společnosti a nakládání s každým člověkem spíše jako s lidskou bytostí než jako s přítelem, nebo nepřítelem, vyžaduje omezení rozsahu povinností, které máme vůči ostatním.

Zdroj: https://frantisekksir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=702987

0 0
možnosti
PK

Stopro vysvětleno a podáno....R^R^R^

4 0
možnosti
PB

Výborně vyjádřeno, karma.

7 0
možnosti
EH

Čtu teď knížku o asertivitě. Lidé si to často pletou s učením, jak dosáhnout svého. Jenže je to způsob komunikace, kdy obě strany dosáhnou svého.

Nevím, jak migranti, tam má každý svoje motivace a vzory chování. Ale neziskovky a humanisté se chovají vůči domorodcům buď agresivně (miluj je nebo tě pošleme k soudu) nebo manipulativně (podívejte se na ty chudáky a vy se nechcete podělit o trošku blahobytu).

Chce to více asertivity. Pokud sem migranti chtějí, musejí nabízet, ne jenom žádat.

10 0
možnosti
PB

Je to tak, jen slovo "žádat", na konci, bych změnil na přesnější "požadovat".

1 0
možnosti
ZH

Humanita jako luxus? Bolševicko nacistický pohled. Totalitní eliminace údajných nepřátelských darmojedů vedla k oběma světovým válkám. Zajímavé je, že se katastrofické vize nacistů, ani komunistů nenaplnily. Není to trochu podezřele zpozdilé, vracet se k myšlenkám Hitlera nebo Stalina? ;-D

0 21
možnosti
Foto

Tak já jsem bolševický nacista... vida, kdo by to byl do mě řekl, už mě titulovali všelijak, ale tohle jsem zatím nebyl, doufám jen, že to není v dnešní převirované době nakažlivé...:-)

2 0
možnosti
Foto

V Turecku jsou cca čtyři miliony uprchlíků, většinou ze Sýrie.Proč tam jsou? Kvůli tureckým sociálním dávkám, protože chtějí žít na úkor místních obyvatel? Jsou tam prostě proto,že se namají kam vrátit.Turecko má s takovým počtem lidí velké problémy, je to pro tuto chudší zem velká zátěž a přesto si je na svém uzemí nechávají a to i v dost špatných podmínkách.Jsou tedy větší humanisté než my?To je velice obtížná situace a celá Evropa v ní bohužel prohrává...nikdo se nechce uskromnit,kvůli potřebě pomoci druhým lidem,kteří přišli o svůj domov.Je to dobře nebo špatně...?

0 0
možnosti
Foto

Ne nechci se uskrovňovat kvůli někomu kdo si rozlátil vlastní zemi a potom jde pryč aby to zkusil někde jinde.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám