Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusko nikdy netrpělo nějakou přehnanou úctou a soucitem s menšími a slabšími, naopak vždy dávalo svými velkopanskými manýry jasně najevo, co si o řazení hodnot směrem k menším myslí. A to v kterékoliv době, ať už šlo o carské Rusko, o Sovětský svaz, nebo o dnešní podobu kapitalisticko-bolševicko-oligarchistického státu.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737178

No jestli tohle nejde nahradit geopoliticky zkratkou USA?

A pak ovšem, tuším, hned Váš druhý odstavec. (Nezadařilo se mi zkopčit oba do jednoho příspěvku. Sorry, jsem stařenka.)

0 1
možnosti
Foto

Když k nám vtrhli zpupně jako nějaká Čingischánova horda v srpnu 1968 a během pár dnů povraždili přes 130 bezbranných civilistů na ulicích a náměstích Prahy, Liberce, Brna, Bratislavy, Košic, Popradu a dalších měst, objevily se nápisy: SE SOVĚTSKÝM SVAZEM NA VĚČNOST

To je bohužel nejpřesnější vyjádření vztahu, jaký k nám ta dobyvačná imperiální říše stále má a nikdy nad tím nevyjádřila upřímnou, trvalou lítost.

6 1
možnosti
Foto

Udělat něco, co bylo v nejvlastnějším zájmu ČSSR. tedy nerozpoutání vražedné občanské války konzervativci, za to by snad měli zasloužit poděkování. Děkujte Bohu všemohoucímu, že to tak zařídil, že těch obětí nebylo daleko více.

1 3
možnosti
BJ

Kroupa a Ziegler si můžou podat ruce, na takové blogy už ani nereaguji

1 2
možnosti
Foto

Pan Kroupa měl dříve docela rozumné názory a vážil jsem si jej, že nepodléhal mainstreamové mediální masáži.

Proč nyní tak otočil, aby se zalíbil "bojovníkům" se sochou maršála Koněva či starostou Řeporyjí Novotným, opravdu nechápu.

1 5
možnosti
Foto

Rusko je jedinou zemí v Evropě, která setrvale překovává pluhy v meče. Tanky, těžké náklaďáky, rakety, letadla a v podstatě téměř cokoliv, co lze použít pro vojenské účely, vyrábět jakž takž umí. Tam bohužel patří i traktory a vagony, atd, u nichž je výroba uzpůsobena tak, aby šla rychle konvergovat na válečnou.

...

Ale skutečně jsem si nevšiml, že by Rusko vyrábělo ve vývozu schopném množství, kvalitě a sortimentu nějaké normální věci pro potřebu obyčejných lidí v mírové době. Máte někdo doma ruský počítač, telefon, fotoaparát, kuchyňské a jiné elektrospotřebiče, sporák, mikrovlnku, kolo, dětské hračky, kvalitní přehrávače hudby, sportovní potřeby, obuv, zahradní náčiní, nástroje pro řemeslníky, nádobí, sklo, keramiku, oblečení, televizní přijímače, nábytek a nábytkové doplňky, hudební nástroje? Anebo potravinářské výrobky ve stabilním, dostatečně širokém sortimentu a dobré konkurenceschopné kvalitě?

7 0
možnosti
JM

Náhodou, takové ruské vejce není tak špatné.:-)

2 0
možnosti
DR

Též musím gratulovat poněvadž napsat blog, který tak precizně sedí na obě strany, čili na Rusko i USA, tak to si troufám tvrdit že se tu ještě nikomu nepovedlo. R^

6 4
možnosti
JT

J36i61r18i 87T85i50c31h43y

28. 11. 2019 17:24

Pane Kroupo, k vasi uvodni vete muzeme dosadit misto Rusko Nemecko. Navic daleko bezprostredneji, po vice nez tisic let. Mame ted pratelske vztahy s Nemeckem a obchodujeme s nimi?

2 0
možnosti
JS

Karma, je to velice výstižnéR^. S Ruskem se dá přátelit asi tak jako s hlavním šikanistou ve třídě. Nkdy to nebude rovnocenný vztah. Má to v genech. Ať bude Rusku šéfovat Putin nebo kdokoliv jiný. Zatímco lidé v zemích na západ od Ruska mají za prioritu svobodu, životní úroveň, spravedlnost, Rusové preferují pocit, že jejich země je velmoc. Proto tam pořád nejoblíbenějšími státníku jsou Lenin, Stalin, Putin, kteří byli nebo jsou staviteli velkého Ruska a nikoliv třeba Gorbačov, který přinesl sice víc svobody a demokracie, ale způsobil podle nich rozklad SSSR, připravil Rusko o pozici supervelmoci.

12 0
možnosti
JT

J97i31r64i 32T93i91c66h60y

28. 11. 2019 17:26

Nemci si nikdy nemysleli, ze jsou velmoc!;-D

1 1
možnosti
Foto

Minimálně tak pro tři období platí trochu něco jiného: Polovina 19. stol., 1918-1938, 1941-1948. Ba i čeští sedláci pravili, že je lépe být znárodněn Stalinem, než popraven Hitlerem (volně citováno).

1 5
možnosti
Foto

Myslíte ty české sedláky, co byli po vzoru těch ruských nazváni v padesátých letech kulaky a zavírání po desítkách...?

9 0
možnosti
Foto

R^ Souhlas a karma za článek. Včetně efektu lakmusového papírku - jak vidno v diskusi ;-D

Rozum a paměť léčící čtení - v těch nejzákladnější obrysech - je například zde:

http://jdem.cz/ffkhz9

Doplnění zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Rud%C3%BD_teror

A jinak například kniha Anne Appelbaumové Gulag anebo též knihy historika Timothy Snydera.

3 0
možnosti
Foto

Podepisuji každé slovo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám