Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vladimíre - máte to v hlavě srovnané. Přečetl jsem několik Vašich článků - a jsem rád že blogy píší i politicky nekorektní a normálně uvažující lidé, kteří se nechtějí vtlačit na jednu či druhou extrémní stranu a kázat svoji neotřesitelnou "pravdu".

0 0
možnosti
Foto

Díky, to si ani nezasloužím:-)

0 0
možnosti
JL

Za vase zhrnuti o dnesni Cine, vam dam jednicku, pane Kroupo. Snad jen ten problem v ziskavani "Know how" cinskymi prumyslniky s podporou cinske vlady, je nejvetsim nebezpecim. Pri nizke urovni zivota obyvatel v Cine, je budoucnost v rukou cinskych komunistu. Jejich snaha v pomoci chytrym studentum na americkych universitach, kde je i vyzkumna oddeleni, je ukazka jejich vypocitavosti. Za maly peniz ziskavaji vedomosti pro svoji budoucnost. Jiz dnes ukazuji vysledky v kosmickem vyzkumu, v silnem provadeni technologie 5G (pata generace), vyrobe leku a podobne.

V nabouravani systemu v pocitacove technologii jim jiz dnes prinasi vysledky ve valecne technologii. Jejich "kradeze" znalosti bez placeni, je jejich umeni. Podniky, pred zahajenim vyroby v Cine, byli nuceni ukazat vse. Jinak to povoleni nedostali.

Ceka se na vysledky jednani mezi USA a Cinou. Tyto kriticke detaily je nutne objasnit a upravit. Osobne doufam v umeni Spojenych statu dosahnout umluvy ve prospech vsech. Tedy i CR!!!

0 0
možnosti
ZD

Vaše argumenty pro i proti psané s nadhledem a rozumem by měli mít za povinnost číst lidé typu pana Flašky dvakrát za sebou před spaním a hned po ránu :-)

0 0
možnosti
Foto

Vladimíre, škoda, že jste se neprobojoval, fakt je to škoda. Ale určitě - tedy doufám - bude zvolen redakcí, to by bylo spravedlivé.

0 0
možnosti
Foto

Já to nechám osudu, rozhodně se nikam nějakým tlakem necpu. Čtenáři rozhodli tak, jak rozhodli a já to samozřejmě respektuju. Nemusím mít glejt na to, jestli jsem "nejlepší". Já v poslední době hlavně používám blog na jakési tříbení vlastních myšlenek. Vám díky za přízeňR^

0 0
možnosti
AR

Že totalitní ČLR má dlouhé prsty a snaží je mít zastrčené v každé zemi, tak na toto už ty země přišly. Proto začaly být ostražité. V některých i citlivě - viz Polsko:-)

1 0
možnosti
Foto

Strčit hlavu do písku před tím, co se děje v Číně, se projevuje i tím, když se řekne, že se tam nedodržují lidská práva, neboť to je eufemismus.

0 0
možnosti
RP

Karma.Napsal jste to dobře.

1 0
možnosti
MK

Víte Vladimíre, máte sice pravdu, ale nejsmutnější je, že dnes jsou peníze více než lidská práva. Ale víte kdo za to může? Američtí a evropští voliči, protože díky jejich nenasycenosti a touze mít vše co nejlevnější se přesunul kapitál a výroba do Číny. V ten okamžik se Čína stala významným politickým a ekonomickým hráčem. Co na tom, že se dnes mnoho firem vrací zpět do Evropy a USA? Protože Čína už ty firmy nepotřebuje. Ze země, která měla problém s kvalitou a kopírovala se stala země, která je největším inovátorem na světě co se týče oblasti elektroniky, ale dnes také automobilového průmyslu. Na jednu stranu je sto stejný příběh jako Japonsko, pak Korea, dnes Vietnam, ale z hlediska vlivu se jedná o průšvih. Protože jsme umožnili, že komunistický režim v Číně nepotřebuje zbraně, on si každého koupí. Ono nejde o to, že by Čína špehovala například prostřednictvím Huawei, jde o to, že Huawei má dnes technologický náskok, kteří ostatní mají problém dohnat (nemluvím o telefonech) a svět se začíná stávat na těchto technologiích, de facto na čínských penězích, závislým.

Když někdo kdysi chtěl do USA dovážet, tak měl vysoká cla. USA preferovaly, aby ta společnost u nich postavila továrny a zboží produkovala přímo tam. Dnes v Americe, aby člověk pohledal americký výrobek. Pracoval jsem několik let v Kanadě, u firmy Raber Gloves, dělal sadrokartony u Carl Cermak a také pracoval několik měsíců u jedné oděvní firmy. No oděvní, přišlo zboží z Číny, šičky z Filipín tam našili knoflíky, zipy, daly se na to nápisy Oshkosh a hle, americké , kanadské zboží bylo na světě. A to se vyplatilo, když žena co šila v Číně košili dostala za hodinu práce tolik, kolik šička knoflíku v Kanadě, ta jedna ovšem za hodinu, ta druhá jen za přišití knoflíků.

Západní firmy přistoupily na to, že když vstoupí do Číny, tak předají část svých patentů a obchodních tajemství Číně. Bylo to jako zaměstnat zahradníka a dát mu číslo od trezoru s tím, že poslední musí uhádnout.

2 0
možnosti
Foto

Ano, je to tak. Na druhou stranu si říkám, proč by si naše země měla hrát na mravokárce a přitom třít bídu s nouzí a jen sledovat, jak ostatní země Evropy s Čínou čile obchodují a mají z toho profit. Morálka je krásná věc, ale nenakrmí...

1 0
možnosti
SB

Karma, Vláďo.

Je zajímavé, že největší zastánci států EU naprosto otočí, když jde o Zemanovu cestu do Číny.

Dokud se hovoří o jiných tématech, tak státy EU jsou náš vzor, co státy EU činí, dobře činí. Ale jakmile připomeneš, že Zeman dělá jenom to, co dělají i představitelné západních států EU, tak najednou to je něco jiného.

0 0
možnosti
MK

To je stejné jako Čaputová na Slovensku a Zelenskyj na Ukrajině. Stejní komentátoři ---- Čaputová je touha po změně. Slovenko si vybralo budoucnost. -----Zelenskyj nemá zkušenosti z politiky. Ukrajina vyměnila zkušeného politika za někoho od koho neví co očekávat. Zelenskyj byl volen i ruskojazyčnými obyvateli Ukrajiny....., ale že by ti komentátoři napsali stejně jako o Čaputové? Hmm a to jí volilo 23 procent příznivců Kotleby. Dobré ne?

0 0
možnosti
JN

Velmi dobře a výstižně napsané, karma. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám