Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

Vážený pane, kolik ozbrojených lidí v USA zabránilo zločinům spáchaným se zbraní v ruce si můžete přečíst každý měsíc v časopisu American Rifleman v rubrice Armed Citizen. Že o tom vůbec nevíte, bude asi tím, že o tom u nás média nepíší a pouze výhradně píší jen o vámi zmiňovaných zločinech jako je střílení ve školách.

0 0
možnosti
AP

nemontujte se do američanů-to jsou kovboji v nové zemi,kde zbraně jsou a byly součástí jejich života-starejte se raději,aby jste jako novináři nepřisluhovali bruselákům v jejich snaze zavléct evropu do nelegální zhouby:-/američani si určitě poradí i bez vás-stejně je to vše kvůli té multikulti společnosti8-oRvRvRvRvRv

0 0
možnosti
JR

J40a86r14a 77R83a34n21k

21. 2. 2018 20:29

Nic se Vladimire nezmeni, NRA plati miliony $ republikanum, najdete lehce na netu.

Studenti ale mohou od 18 volit a to Donalda sunda, pokud nedojde drive k impeachmentu:

Dutch lawyer pleads guilty to lying about interaction with Rick Gates ...

https://www.cnn.com/2018/02/20/politics/robert-mueller-rick-gates/index.html

20 hours ago -

You visited this page on 20/02/18.

New signs Gates may be negotiating with Mueller's team - CNNPolitics

https://www.cnn.com/2018/01/23/politics/rick-gates-new...mueller.../index.html

Jan 23, 2018 -

Mueller set to question Bannon on Flynn and Comey - CNNPolitics

https://www.cnn.com/2018/01/24/politics/robert-mueller-steve-bannon.../index.html Jan 24, 2018 - You visited this page on 20/02/18. The four people charged in Mueller's investigation - CNNPolitics https://www.cnn.com/2017/12/04/politics/whos-charged-russia.../index.html Dec 4, 2017 -

0 2
možnosti
Foto

Já jenom podotek: Na AMC teď běží každý den opakování amerického seriálu Perníkový táta (vřele doporučuju, fakt skvělý!) a zrovna v nedávném díle jde chlápek k černému obchodníkovi se zbraněmi. Obchodník mu říká cosi v tom smyslu, že pokud by byl běžný občan a chtěl zbraň pro svoji ochranu, ať si zajde do legálního obchodu o ulici dál, tam mu ji prodají po vyřízení formalit za desetinu ceny. Hrdina pochopitelně koupí tu předraženou, z čehož je obchodníkovi jasné, že zbraň nechce k legální obraně. Já vím, že jde jen o seriál, ale vychází z tvrdých reálií.

Myslím si, Vladimíre, že je to hlavně o tom, že americká mentalita je jiná než ta naše holubičí. Troll Dvořák vtipně něco poznamenal o možnosti koupi menší rakety, ale i ta by se dala i v našich tuzemských podmínkách sehnat. Zní to blbě, ale ti naši potenciální masoví vrazi nejsou tak sofistikovaní a zatím vraždí ve školách "jen" nožem.

Zkrátka a dobře: I u nás si lze opatřit načerno jakoukoli zbraň včetně semtexu, stejně jako drogy. Stačí se jen porozhlédnout po okolí a seznámit se se správnými lidmi...

2 0
možnosti
Foto

Chybí Vám tam hlavní argument pro druhý dodatek. Primární účel je ochrana před státem, pokud by nastoupila totalita. Totalitní režimy se v první řadě snaží odzbrojit obyvatele.

2 0
možnosti
JR

J87a56r58a 77R37a21n54k

21. 2. 2018 20:30

Zajimave, jak je to s vlastnictvim zbrani v Rusku? Mohl ji mit i Nemcov?

0 0
možnosti
VPS

Je zajímavé, že v "rodné" zemi USA, Velké Británii, nenosí policajti - uniformovaní i neuniformovaní zbraně. Je tam nebezpečněji než v USA?

Američané jsou v tomto ohledu fakt trapní!

0 0
možnosti
JR

J58a46r73a 10R80a57n98k

21. 2. 2018 20:32

Souhlas, Australanui veskere zbrane krome nejake vzduchovky na kraliky odevzdali. A klid.

0 1
možnosti
JH

Vcelku rozumný článek, ale nesdílím Váš optimismus stran objektivního informování médií o masových střelbách dokonaných a překažených ozbrojeným civilistou. Z několika důvodů.

1. Masová vražda šíleným střelcem je velmi mediálně atraktivní. Jednak krev prodává v jakékoli podobě (dopravní nehody apod.), jednak je to událost se silným emotivním účinkem na společnost. Takže zaručená sledovanost.

2. Pokus o masovou vraždu, který je hned zpočátku přerušen bránícím se civilistou není mediálně atraktivní, pokud neproběhl nějakým mediálně atraktivním způsobem. Čili nečekejte, že v médiích (natož českých) zaznamenáte případ, kdy přišel střelec, zastřelil jednoho a vzápětí byl zastřelen nebo se vzdal. To není žádný megapříběh, který přinese sledovanost. To je příběh maximálně pro regionální média. A od těch k nám nikdo nic přebírat nebude.

3. Velká americká média jsou ve valné většině doupětem a hlásnou troubou levičáckých zakazovačů zbraní, takže není v jejich zájmu informovat o případech, kdy zbraň posloužila dobré věci. Naši novináři přebírají od těch amerických, a i kdyby ti naši byli nestranní (jako že nejsou), tak jak jsem už napsal, naprostá většina US médií bude v těchto věcech informovat tendenčně, takže šance na převzetí objektivního článku je malá.

Dále pak: statisticky vzato, takových útoků se děje málo, takže dost možná by na nich nešlo nic jednoznačně prokázat, i kdyby jejich mediální pokrytí bylo objektivní a vyvážené. Plus nejčastěji se odehrávají v místech, kde lidé zbraně nenosí (školy, kostely, domácnosti), takže šance na obranu ozbrojeným civilistou bývá malá (proto ti šílení střelci útočí právě zde).

Chcete-li mediálně pokrytý (protože atraktivní) případ úspěšné obrany ozbrojeným civilistou, stačí se podívat tuším že na loňský rok. To nějaký magor střílel myslím v kostele (tam nikdo zbraň neměl) a pak i venku, kde byl zahnán na útěk ozbrojeným civilistou, který šel náhodou kolem. Dokonce pak útočníka pronásledoval autem a smrtelně postřelil.

4 1
možnosti
JH

Jinak já jsem příznivcem zpřísnění zbraňových zákonů alespoň v některých státech USA (zrovna na té Floridě by to hodně bodlo), třeba do podoby českého modelu, který považuji za rozumný.

Zato v Česku jsem zarytým odpůrcem sahání na naši zbraňovou legislativu, která je prostě dostatečná a (téměř) žádné úpravy nejsou opodstatněné. Rozhodně ne neodborné zásahy různých gun-grabberů a diletantů z EU, jejichž společným znakem bývá strach ze zbraní a názor, že zbraně jsou zlé. Důkazy a podložené argumenty od nich nečekejte. Oni jsou přece morální elita, takže nic dokazovat nemusí;-€ Termín implementace se blíží a nějak si zatím nejsem jistý, jestli se dá sněmovně v novém složení v této věci věřit;-(

3 1
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Ale teď si vemte jak se tu silně lobuje za zvolnění zákona na držení zbraní u nás. A určitě je něco jiného zbraň držet a skutečně z ní vystřelit. To je asi jako dát někomu do nosu do krve. Kolik z nás by to dokázalo?

3 0
možnosti
JH

Kdo u nás vehementně lobbuje za zvolnění zbraňové legislativy?? Pokud vím, a o tuto problematiku se zajímám, česká střelecká veřejnost vehementně lobbuje za to, aby se na naši fungující legislativu nesahalo. Kdyby nám zmetci z EK a EP nechtěli zbraně brát, o českých střelcích byste vůbec neslyšel.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám