Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R63a22d49e95k 75J45a81r93o13š

15. 12. 2017 13:35

Externě vyučuji na několika soukromých pražských VŠ či VOŠ - uměleckého či mediálního zaměření.

Zhruba každý pátý student/ka je ze zemí bývalé SSSR (Rusko, Ukrajina, Bělorusko i Kazachstán či Kirgizstán...). Zhruba každý dvacátý je původem z Vietnamu. Někteří jsou naprosto v pohodě, zcela srovnatelní s naší mládeží, ale některé jsem od zapsání na školu vůbec neviděl...

Měl jsem i několik studentů arabského původu (Palestina, Egypt, Sýrie), ovšem školu dokončila pouze jedna Syřanka (ovšem na výbornou).

0 0
možnosti
Foto

U nás taky bydlí spousta cizinců, a zdaleka ne jen z Ruska. Někteří jsou ovšem jen v nájmu (který je ale vysoký). Zrovna tu prodávají jeden byt, v němž se dvacet let střídali cizokrajní nájemníci. Údržba za tu dobu žádná, na balkóně jim roste tráva, ale cenu nadsadili tak, že jsem nevěřila svým očím. Na to se může chytit fakt jen Rus, který neví, co s penězi. Ovšem jestli to pro něj zase nebude málo zajímavé.

0 1
možnosti
VV

Nestěžujte si, kdyby mezi sebou nemluvili, ani byste nepoznal, že to nejsou Češi. Nebo byste snad chtěl mít jako v Německu za sousedy na sídlištích primitivní vousaté muslimy a za nimi poskakující dvě oči v černých burkách? Tak se uklidněte, abyste jednou na ony rusky mluvící s láskou nevzpomínal.

3 2
možnosti
PK

Tak jistě Rusové jako "sousedé na sídlišti" jsou menší zlo v dnešním stále se globalizujícím se světě. To ví i Tomio. Jsou mezi nimi výborní i nadutí, jako v každé populaci. Mají prachy, tak kupují. Ale český stát se musí zabývat především vlastními občany a řešit co s tím. Ten článek není apriori o nějaké nenávisti k "Rusákům".

0 1
možnosti
HK

Ve Stodůlkách (vtipně nazváno "Britská čtvrť") jsou celé nové mnohopatrové domy ruské - včetně obchodu s ruskými nápisy, ruským zbožím a ruským prodavačem...a vzhledem k cenám bytů a ženám mluvívím rusky v luxusním oblečení procházejícím se po okolí to těžko budou platit ze sociálních dávek.

3 0
možnosti
Foto

Vysočany, Libeň jakbysmet. Stačí se podívat na zvonky, obchody, nyní frčí i stomatologické ordinace. V jedné ulici máme hned 3!

1 0
možnosti
Foto

Dle statistiky letos přišlo 18 tisíc lidí převážně ze států vzniklých po rozpadu SSSR. Viz. Dnešní Bakalonoviny.

0 0
možnosti
LB

Výskyt rusky mluvících spoluobčanů neroste jen v Praze, ale i v jiných koutech republiky. V našem regionu kupují luxusní zámky, byty, ale zejména domy ve velkém.

Na raketovém růstu cen se částečně podílí i masivní privatizace bytového fondu, kdy nájemníci své byty získali za zlomek jejich tržní ceny a pak je mnozí z nich obratem prodávají za několikanásobek ceny, za níž je od města koupili. A samozřejmě, že nejvyšší cenu může nabídnout ten, kdo je na tom finančně lépe, než třeba mladá rodina.

Vidím to u nás, byty skupují lidé jako investici, někdy vlastní i několik bytů, které pronajímají a lidé s nižšími příjmy, mají smůlu. Lituji i ty, kteří si v bytovém domě byt koupili a dům nyní sdílejí s lidmi, kteří si byt pronajali (většinou na krátkou dobu), o údržbu domu nemají zájem a v domě se chovají stylem z cizího krev neteče.

1 0
možnosti
VV

Nemovitosti vzdy byly, jsou a budou predmety investici ci spekulaci. Jen nechapu, proc je skupujou prave obcane te zeme s nejlepsim prezidentem na svete. A take proc to smeli hned od zacatku a ne teprv po nejake kompenzaci jako tomu bylo u obcanu z demokratickych zemi. Pritom si ty nemovitosti nemohli koupit ani Cechoslovaci, kteri emigrovali pred komunistickym zlem.

0 0
možnosti

K46a17r69e70l 62Š85v67é37d55a

14. 12. 2017 14:57

Pane Kroupa, nejste účetní a psal jste minule nesmysly o daních,

tento týden jste zase odborník na reality, a výsledek stejný ...

že zrovna ti, co o něčem tak málo ví, mají snahu se ke všemu vyjadřovat ...nechápu

2 3
možnosti

K82a16r38e93l 18Š84v87é67d55a

14. 12. 2017 14:51

zase článek z rychlíku ? Vám nestačila ostuda nad posledním článkem ohledně "kradoucích podnikatelů" ?

Zjistil jste si , jestli ty byty jsou pronajaté nebo prodané ? A platí si to z platů nebo ze sociálních dávek ? Nevyrostla nedostupnost bytů náhodou tím, že sociálka nepřizpůsobivým proplatí celé nájemné včetně energií ? (v Praze se bavíme o příspěvcích 17.000 měsíčně) takže jim je jedno kolik je v nájemní smlouvě napsáno ? Nebylo by lepší řešení , kdyby se dávky na bydlení snížily a řada nepřizpůsobivých se tak byla bucena přestěhovat mimo Prahu ? Je jedno jestli se flákají v Praze nebo v Dolní Lhotě...

Za mne tedy raději 100 rusky mluvících pracujících než 1 nepracující cikán, kterého celý život živíme z našich daní ...

5 3
možnosti
Foto

Děláte chytrého, ale moc vám to nejde. Já se nebavím o bydlení v nájmu, ale o bytech v soukromém vlastnictví. Nechápu, co se motáte cikány a jejich dávky na bydlení - pronájem bytu, ty určitě ceny bytů v Praze nevyšponovaly. Ti Rusové nebydlí v nájmu, byty si tady pořizují jako investici. V nájmu bydlí leda tak Ukrajinci, ale o těch se také nebavím. Až budete chtít chytračit, tak se zase stavte...

4 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám