Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprostý souhlas. Když si vzpomenu, že jsem jako voják bydlel v dřevěném baráku, původně určeného v době okupace pro dělníky továrny Moser. Kde běhaly krysy, které jsme chytali do pastiček a ubíjeli lopatou. Když se šlo na vycházku, tak se musela voda na umytí ohřát na kamenech, aby jeden holce nesmrděl jak tchoř. Jednou za měsíc bylo hromadné umývání v teplé vodě, která byla ve zvláštní budově.

2 0
možnosti
Foto

I15v24a13n 55M84a49r13e30k

13. 4. 2017 11:18

Už celý ten "výcvik" a mluva "velících" byla groteska sama o sobě . . . . .Od dob komárů se nic nezměnilo. . . . . . . Měl jsem štěstí, že jsem za komančů narukoval k železničnímu vojsku, tam jsem byl této komedie ušetřen . R^

0 3
možnosti
ZB

Doba se změnila,vysedáváním u počítaču nikomu fyzičku nepřidá,ale to se dá zlepšit.Buzerace,nekonečné skládání do komínku a šurování chodby chlapa z nikoho neudělalo...pokud jde o ubytování,je snad dobře,že jsme se dostali z dob Rakouska-Uherska do současnosti.Nebo si myslíte,že kvalitní armádu dělají megacimry a jedněmi kamínky?

1 1
možnosti
Foto

Co se ubytování týká, tak to, co jsem viděl včera vytváří změkčilé baby, úklid prostě na vojnu patří, jak můžete chtít po někom perfektní zvládnutí bojové techniky, když nezvládne ani bezchybně vyšůrovat chodbu. Skládání do komínků je také nutnost, vojna není bordel a je třeba aby vše mělo svůj řád. Chápu, že vy, jakožto známý volnomyšlenkář toto nemůžete pochopit.

8 0
možnosti
MT

Sereď, Kadaň... dost, docházejí mi papírové šnuptychly...!;-(

Ale nebojte, ona jich spousta tím přijímačem neprojde. ;-)Ale některý jo, a z většiny těch, co projdou, budou rozhodně lepší vojáci, než ty socialistický gumy a než absolventi ZVS. Buďte rád, že se i mezi těma dnešníma mamánkama najde dost takových, kteří mají odvahu se do armády přihlásit. Konckonců, jste furt ještě mladej, můžete do toho jít taky. Kliky už máte splněný...:-)

5 1
možnosti
Foto

No, doufám, že síto je dost husté, aby ti saláti neprošli...:-)

0 0
možnosti
VK

A až přijde rozkaz plížit se přes bláto nebo kaluž vody, tak budou požadovat okamžitou výměnu prádla a čistírnu.:-)

3 0
možnosti
Foto

Já bych to viděl na povolání firmy zabývající se meliorací...;-D

1 0
možnosti
MK

Ta fyzička je nejmenší problém. Ano, dneska se moc necvičí, takže se dá čekat, že rekruti jsou ve špatném stavu (a vybírat si moc nelze, anžto slabá porodnost = slabé ročníky). Ale jsou mladí, takže za pár měsíců dobře promyšleného cvičení budou fit.

Ta psychika je asi horší.

2 0
možnosti
Foto

Mě fascinovalo, že vůbec někdo může vypustit z huby takovej nesmysl, že má problém, že mu svítí sluníčko do očí... To prostě nedávám.

6 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám