Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nespokojená společnost, rozdělená v očekávání systémové spravedlnosti a sociálních aspektů hledá řešení. Čím víc je smysluplné racionální řešení politiky oddalováno, tím víc polarizují extrémní požadavky a přístupy a poptávka po nich. Každé akci odpovídá stejně silná reakce v opačném trendu.

Výsledkem bude výbuch vedoucí k vyrovnání tenze mezi extrémy, kdy jeden z polarizovaných trendů zvítězí. Buď vzejde diktát sluníček a zákaz a tresty jiných názorů, nebo stejné zákazy jen vůči sluníčkářským proudům vysloví ti tzv. nacionalističní extremisté.

Společnost v Evropě je za bodem zvratu, jen rychlost pádu zatím odvrací náraz.

0 0
možnosti
Foto

Banga napsal ty texty před 15 lety. V době kdy byl teenager. Hnídek se neonacistických akcí zúčastňuje ještě dnes. Vůbec nejde o tričko a lebky na nich. Jde o to, že "hnědý" Hnídek byl neonacista, je neonacista a patrně i bude neonacista. Zatímco Banga byl možná kdysi velmi vulgární textař, ale už více než 15 let je slušný člověk a zůstane slušným člověkem. Navíc slušní lidé proti neonacistům vystupují veřejně. Nemlčí a neřeší to soukromě. I když samozřejmě ví, že žijeme v krásné zemi, také dobře ví, že si nelze dost dobře vážit svých neonacistických spoluobčanů. Či s těmito "vlastenci" hajlovat na náměstích či řvát hesla typu: Cikáni do plynu! Taková hesla totiž do slušné společnosti nepatří.

3 2
možnosti
Foto

Nepíšete pravdu - Radek Banga se zvedl ze židle podle jeho vlastních slov právě kvůli košili. To, že bude Ortel na předávání věděl jistě už dopředu, pokud by mu vadila jeho samotná přítomnost, nemusel tam na protest vůbec chodit a ne tam pak dělat divadýlko.

6 1
možnosti

Trochu mě zaráží, pane Kroupo, vaše tvrzení, že Ortelovy písně nepatří do slušné společnosti. Jakou "slušnou" společnost máte na mysli? Co to je za lidi? Jak se poznají? Znamená to také, že ti, kterým se písně Ortelu líbí, je společnost neslušná - jakási společenská spodina? Dělá z nich spodinu poslouchání Ortelových písní, nebo něco jiného? A co konkrétně v Ortelových písních způsobuje, že jeho písně by do vámi zmiňované "slušné společnosti" (kam zřejmě zařazujete i sebe) patřit neměly?

2 2
možnosti

Už to bylo v diskusi řečeno, pan Ortel se jasně nevyjádřil ke své neonacistické minulosti (resp. udělal to ve stylu nějakého slizkého politika, tedy že u něj nastal posun myšlení, přičemž však ničeho nelituje). Společnost nějak na příchylnost (nebo toleranci) k nacismu/stalinismu reagovat musí (měla by), tudíž osoby typu Ortela, Bartoše, Semelové, Grebeníčka atd. by měli být pro část společnosti, které nejsou totalitní hrůzy lhostejné, poněkud problematické.

A přímo k tvorbě. Z hlediska zákona asi není problém - ale to tragikomické zacházení s češtinou...za to by snad měl přijít nějaký trest (asi opakování učiva základní školy:-)). Kluci, kteří se holedbají vlastenectvím - a pak przní rodný jazyk hůř než kdejaký žáček prvního stupně;-)

2 0
možnosti

M59i64l54a65n 81B18í46l24e14k

1. 12. 2016 18:27

"Hodila by ses mi do kšeftu / Volám Jennifer Lopez "jo"; Paris Hilton si mě fotí na Motorolu / A cpe mi jazyk do pusy; Dneska se měl fotku v Blesku jak s Angelinou Jolie / Souložíme na podlaze..." atd. atd.

Ehm, vy si myslíte, že tohle Banga nebo Marpo opravdu prožili? Vždyť jde o nadsázku a záměrné užití hiphopových klišé, ke kterým patří vulgarity (nebo kvéry a nezměrné chvástání...)

2 1
možnosti

R^R^ Yes,jenže někdo nadsázce nerozumí....:-)

1 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Doufám,že se na dalšího Slavíka zformuje skupina recesistu,která bude volit dalšího Rudyho Kovandu a Los Brnos.Tito dva vítězové snad konečně spláchnou celou trapnou anketu do záchodu...moc hlasu na to potřeba nebude.Ostatní "vlastence" zvu k volbám,tam má jejich hlas alespon nějakou cenu.Snad nenecháte "Orteluv" Usvit a Bartošovce zase utrpět takový výprask...vždyt ve skutečnosti jde za nimi celý národ.;-)

2 0
možnosti

J93a96n 22R19á74ž

1. 12. 2016 15:47

Rudymu jsem tehdy sehnal třicet hlasů koupí stejného počtu Mladého světa. Vzhledem k tomu, že se úroveň šaškárny s názvem Český slavík od té doby nezměnila,tak dovolí-li novodobí kádrováci příští rok opět účast Ortelu, tak i když si o jejich "umění" myslím to samé, co jsem si myslel o "umění " Rudy Kovandy, dostanou můj hlas! A to ze stejného důvodu.

0 1
možnosti

Popravdě řečeno o tvorbě obou jsem toho moc nevěděl. Poslouchám totiž zcela jinou muziku. Avšak pro zajímavost jsem si našel jejich nahrávky a skutečně nic moc. Jenže, když bych si měl vybrat, tak Ortel má lepší texty, které mají patu a hlavu. A ten jejich kytarista není špatný... Nevím co je na tom náckovského když zpívá o našich legiích či varuje před skutečným a reálným nebezpečím. Ale faktem je, že bych nešel na koncert žádnému z nich...

A samozřejmě karmaR^

13 1
možnosti

J46i49ř40í 96N43o22s41e17k

1. 12. 2016 13:58

Nepochopil, jsem čím Ortel provokuje Bangu, ale asi nejsem tak útlocitný.

Minulost mají oba. Oba se změnili.

V čem je háček?

2 0
možnosti
Foto

Košilí, alespoň tak to Radek Banga vysvětloval.

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám