Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma, pane Kroupo. Vidím to stejně, ale to víte.R^

1 0
možnosti

Jak "ale to víte"?! Chcete snad říct, že jste s panem Kroupou ve styku? Jste normální?! Copak nevíte, že sem občas může nahlídnout i tchýně?! ;-O

0 0
možnosti
Foto

I69v51o 56C94i20l95i91c39h

31. 3. 2015 19:14

Zrovna tohle vidím zcela stejně jako Vy R^

0 0
možnosti

J28a65n 69R63á85ž

31. 3. 2015 15:17

Dal jsem karmu!

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že na otázku - jestli ta touha po dobrodružství stála za to -, si obě dívky odpověděly dávno.

Moc je obě lituji, hlavně při pohledu na Hanu slzím. Tolik pokory je v jejím výrazu. A ta druhá chudinka, co si nemůže ani pořádně sednout. Jímá mě hrůza při pomyšlení, co asi vytrpěly.

1 0
možnosti

Mně na tom jejich příběhu "hapruje" několik věcí.

Co vlastně způsobilo, že byly propuštěny? Dívky prý měly štěstí, že je unesli obyčejní kriminálníci, kteří únosem sledovali pouze výkupné. Podle informací z médií však únoscům žádné výkupné vyplaceno nebylo. Jejich propuštění zařídila jakási turecká humanitární organizace. Jak může mít turecká humanitární organizace kontakty na pákistánské kriminálníky, kteří unášejí lidi pro peníze? A jaké páky na tyto "obyčejné kriminálníky" může humanitární organizace použít? Navíc té humanitární organizaci se to podařilo pouhé dva měsíce poté, co tuto organizaci rodiče unesených dívek oslovili. Náš stát prý nemusel vyplatit výkupné, přesto se prezident ČR vyjádřil, že "dívky způsobily českému státu značné potíže". Humanitární organizace prohlásila, že jednala výhradně s rodinami unesených dívek, nikoli se státem. Představitel oné humanitární organizace se však zároveň vyslovil v rozhovoru pro idnes takto: "Ohledně dalších procedur nemůžeme s jistotou říci, jaká byla v tomto případě role představitelů z vašeho ministerstva zahraničí či dalších orgánů." Takže na jednu stranu řeknou, že zprostředkovateli propuštění byli výhradně oni a pak "nemohou s jistotou říci", jakou roli v tom hrál náš stát.

Zajímalo by mne, jestli zde existuje někdo, kdo se v tom vyzná. Řekl bych, že máme k dispozici asi tak jedno procento informací.

1 0
možnosti

A víc jich nejspíš nebude. Navenek se hlásá "s teroristy nevyjednáváme", ale mimo veřejnost klidně zaplatí penězi nebo službami, protože příště to může být někdo z důležité rodiny...

Rodiny dívek se nejspíš slušně zadlužily.

0 0
možnosti

Nebylo to moudré cestovat tam, zvláště pokud se jednalo o ženy. Ale stalo se. Mladí lidé, jak už to bývá, častěji podceňují rizika, ať je to při řízení auta, při provozování adrenalinových sportů, nebo při cestování.

Myslím, že tato kauza byla dost poučná sama o sobě a není třeba to pořád dokola komentovat. Může z toho všeho totiž pramenit dost nepříjemná věc pro již beztak traumatizované duše těchto dívek: potřeba druhých ukazovat si na ty dvě "hloupé" (lze použít jakákoli synonyma) ženy, dávat jim najevo svůj mravní odsudek. 

Ženám, které především potřebují překonat těžké trauma z nedávno prožitého a zařadit se do normálního života v této zemi. Oceňuji, že v tomto směru projevil autor dost empatie. Tím spíše by bylo dobré si uvědomit, že nyní, po bitvě, již není nadále třeba poukazovat na jejich chybné rozhodnutí (byť cestovaly s ozbrojeným doprovodem, což podle některých oslovených expertů nepřinášelo až tak velké riziko) nebezpečnou zemí, neboť to již vyústilo v to, co následovalo. Měli bychom naopak dokázat v sobě objevit dost velkorysosti a nepřipomínat těmto ženám všechny ty události, za kterými by raději již zavřely dveře. Tím spíše, že ani my nejsme imunní vůči chybám, ať již jsou jejich následky jakékoli.

Aneb kdo je bez viny, ať první hodí kamenem.

3 0
možnosti

Přesně tak. Mrzákovi taky nikdo neříká "dobře ti tak", i když si nehodu zavinil sám a vlastní blbostí.

1 0
možnosti
Foto

A co když přijde bouře, když už na té hoře skoro bude? Čistě hypoteticky, jak víme, hory jsou zrádné:-)

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Nelze nic dodat... přesně tak R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám