Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobré věci se nesmí vynucovat násilím, protože pak již dobré nejsou.

0 0
možnosti
Foto

Jsem pro očkování, to je bez debaty. Avšak v případech, kdy se dojde k poškození zdraví prokazatelně vlivem očkování, by měl převzít odpovědnost stát (nařizuje povinnost očkování zákonem) společně s výrobcem (dodal nekvalitní vakcínu). Výrobce musí rovněž nést odpovědnost, ne se jen pakovat

1 0
možnosti
Foto

S tím bych já osobně vůbec neměl problémR^

1 0
možnosti
VP

Nepřeháníte to trochu? Vám také nikdo nezakazuje nosit vousy a nosit dítě v nějakém šátku nebo v čem, se mě zas tak nebezpečné nezdá.

Co se stane, když řekněme 5% populace nebude mít očkování? Je zde nějaké kritické množství? Od počtu například 6% neproočkovaných na zbylých 94% vakcína přestane nějak magicky účinkovat?

Jinými slovy ohrožují ti lidé vůbec někoho?

2 2
možnosti
Foto

Pro mne - za mne, ať si nosí děti třeba pověšené za uši, ale ať nevnucují většině, že je to to pravé ořechové. Zbytek Vašeho příspěvku nehodlám komentovat, myslím, že jsem důvody proč očkovat uvedl ve svém článku.

1 0
možnosti
KV

K67a27r88e10l 73V71o20v62e51s

10. 3. 2015 15:23

Výsledky očkování v USA - usa dítě dostane 1 vakcínu při narození 8 vakcín ve věku 2 měsíců, 8 vakcín ve čtyřech měsících... takže do věku 18 měsíců dostane usa dítě celkem 36 vakcín. Každá vakcína je  jako droga, obsahuje směs různých chemikálií, patogenů a cizorodých látek ( hliník, formaldehyd ).  Dochází tak k nezřízené stimulaci nezralého imunitního systému dítěte. Americké děti dostávají největší počet vakcín na světě a jsou proto zdravější ?

V roce 1960 byla v USA nejnižší dětská úmrtnost na světě, v roce 1998 klesly  USA na 28.místo na světě a v roce 2010 na 34.místo.

Výrobci vakcín proklamují, že vakcíny jsou bezpečné. Je třeba přiznat, že farmakologické studie, které by sledovaly bezpečnost kombinovaného podávání vakcín neexistují.

Citováno dle prof. RNDr. Anny Strunecké, DrSc

1 1
možnosti
Foto

My ale nejsme v USA, že ne...?

1 3
možnosti
KV

Odpověď na vaši otázku, lidi v Africe nemají podmínky k životu, jako jsou čistá voda, jídlo a bydlení. Žijí ve špíně, o hladu a pijí kontaminovanou vodu ze zvířecích napajedel. To jsou ti lidé, kteří tvoří čísla průzkumů. Kdyby jim za prachy ze sbírek místo očkování zlepšili životní podmínky, epidemie by se omezily, stejně jako v Evropě po konci válek a špatných životních podmínek. Vše dokazují grafy, vícekrát zveřejněné ale státy a lékaři ignorované. Ptal jste se, odpověděl jsem.

1 1
možnosti
Foto

Díky za argument, ale já si myslím, že Afričanům nepomůže to, že jim někdo z Evropy u nich udělá pořádek, spíše by jim prospělo, kdyby je někdo naučil, jak si ho mají udělat sami...;-)

3 1
možnosti
Foto

Souhlasím-povinné očkování jako problém nevidím-bu´dme rádi, že ho máme.

K diskuzi bych viděl zda neumožnit i jiné očkovací plány s povinností zachovat všechna očkování.

I když osobně vidím menší riziko v hexavakcíně než v očkování téhož ve více termínech.

1 2
možnosti
OL

O44t12a19k69a42r 86L67e44v

10. 3. 2015 20:29

Bravo,Polický rozumí i medicíně!Poučte veřejnost, proč je lepší očkovat hexavakcinou než ve více termínech?(to vás cituji).

0 1
možnosti
KV

K37a37r81e23l 21V45o91v35e68s

10. 3. 2015 14:19

Jsem o generaci starší a tak se nad očkováním nikdy moc nedebatovalo, ani nebylo kde. V pátá třídě jsme jako první ročník dostali Sabinovu vakcínu proti dětské obrně, což dodnes velmi oceňuji. Ale mám také názor, že všeho s mírou. V dnešní době jako ve všem je na první straně obchod a peníze a pak to ostatní. Očkování by nemělo podléhat módě a měly by být používány je opravdu prověřené vakcíny. V případě nejistot a po zvážení všech rizik raději počkat.

Jen připomenu velepodvod s prasečí chřipkou a s očkováním proti ní. Že byla kolem ní obrovská hystérie dosvědčuje i to, že tehdejší vláda projednávalo možnost nepokojů a opatření proti nim. Vakcíny / které se nakonec vyhodily ) nebyly zdaleka pro všechny.

6 1
možnosti
OF

Karle:

1/ Nepij kozí mléko

Z kozího mléka můžeš dostat nejen  tbc ale i klíštovou encefalitidu.

1 1
možnosti
JC

No, já nevím, nevím. Neumím zaujmout jasné stanovisko.

Když jsem byl malý, očkovali nás všechny bez diskusí, a díky tomu jsme řadu nemocí neměli. Některé nemoci úplně zmizely (aby se teď kupodivu začaly znovu objevovat, ale jen u mladších, ne v našich ročnících). Ovšem nebyli jsme očkováni proti všemu tomu, proti čemu se očkuje dnes. Ale ty očkovací látky byly nějak účinnější, dlouhodobější a zřejmě i méně risikové. Pouze očkování proti pravým neštovicím způsobovalo statisticky významné komplikace a asi 1/10 promile úmrtí, ale to ostatní bylo bezpečné. A obrna ani černý kašel prostě nebyly, zmizely. Najdnou zase jsou, navzdory tomu očkování.

Firmy, které vyráběly očkovací látky za mého dětství byly prodány zahraničním privatisátorům, očkovací látky se dnes dovážejí z ciziny a vyvolávají problémy.

Skutečně jsem na rozpacích, jak se k tomu problému postavit.

4 0
možnosti
OF

Zeptej se Půlnoční bouře....;-D

1 2
možnosti
Foto

Ti, kteří se včera sešli před ministerstvem zdravotnictví, nejsou proti očkování. Chtějí pouze individuální přístup k těm jednotlivcům, kterým očkování přináší problémy.

Mluvil byste asi jinak, kdyby vám po očkování dítě onemocnělo.

Mimochodem, proč z navrhovaném zákoně nejsou sankce proti těm, kteří, i přes upozornění, způsobí očkováním újmu. A těch případů není málo.

1 0
možnosti
Foto

P.S. to, co bylo včera v Praze, nemá a alternativním způsobem života nic společného.

Lacině honíte karmu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám