Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Kdo zodpovídá za ochranu v případě poteniálně nakažené prostitutky?

Neměl by stát přebrat ochranu vč. dodávek latexu?

0 0
možnosti
Foto

To už je dnes Váš druhý příspěvek zde v diskusi, zaobírající se sexem, navíc zcela mimo mísu. Že Vy máte nějaký problém...?

1 0
možnosti
Foto

Pane Kroupo ne vždy se shodneme ale dnes plný souhlasR^

Každý kdo jede pracovat se sokromou firmou do oblastí kde je občanská válka se vzdává práva být chráněn ČR. Zodpovědnost za něj přebírá firma pro kterou pracuje. Platí to nejen pro kuchaře, ale i pro novináře, fotografy...

Platí to i pro vojáky, diplomaty...-za ty rovněž zodpovídá zaměstnavatel-tedy v jejich případě stát.

Mimo státních zaměstnanců si pomoc zaslouží podle mého názoru, pouze ti kdo pomáhají v uprchlických táborech a obecně lidé, kteří tam jdou z charitativních důvodů.

0 0
možnosti
Foto

Z těch 9 unesených cizinců jsou 4 z Filipín, 2 z Bangladéše a po jednom z Ghany, Rakouska a Česka. Z Evropy jsou tedy pouze dva a vlastně oba Češi, protože i ten rakouský občan je českého původu. Všichni byli zřejmě chudší, jestliže postoupili tak vysoké riziko.

Mnozí tu píší, že český stát má zajistit bezpečnost svým občanům kdekoli na světě. Bohužel, v tomto případě jsme prakticky bezmocní. Na osvobození zajatců vojenským zásahem nemá Česko žádné prostředky. A vyjednávání s únosci? To by napřed museli únosci chtít vyjednávat, jinak není s kým vyjednávat. A kdyby k vyjednávání přece jen došlo a únosci požadovali za propuštění našeho občana dejme tomu 100 milionů dolarů? Zopakuje v tomto případě Miloš Zeman svůj výrok, že "S teroristy se nevyjednává, ale bojuje!"?

Takže v podstatě musím souhlasit s Vladimírem Kroupou. Jestliže se někdo dobrovolně vydá do oblasti, kde mu v případě nějakého maléru nebude prakticky nikdo schopen pomoci, je to jeho volba a jeho případný problém.

2 0
možnosti
Foto

Celkem souhlasím, ale nepochybně nebyli chudší-naopak tam něpochybně měl nadstandardní příjmy. Kdo jde dnes pracovat do Libye jde tam za adrenalinem a extrémními penězi a je si vědom rizika.

1 0
možnosti
BT

ale víte co pane Kroupa vás může těšit, že zde bylo zaseto semínko další půvabné konspirace o tajném poslání českého kuchaře na ropných polích,

jestli se uchytí nádherně se nám rozkošatí ;-D

0 0
možnosti
Foto

To asi stejně jako Vy, pokládám za nesmysl, myslím reálný podklad pro možnost jakýchkoliv poslání toho kuchaře ze světa pláště a dýky...:-)

1 0
možnosti
LR

Myslím, že u nás (vč. EU) chybí lidem základní vzdělání a informace o islámu. Tak jak každý více méně zná desatero, měl by každý znát i základní teze z Koránu. Např.:

4:89 A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky

1 1
možnosti
LR

Jinými slovy - Každý nevěřící může být muslimem zabit a bude to bráno jako plnění příkazů jeho verze bohů.

Vydávat se na cestu jakéhokoliv druhu, služební či soukromou do států v nichž je islám státním náboženstvím je logicky rizikem ohrožujícím život.

1 1
možnosti
BT

samozřejmě že on má průšvih a dostal se do něj sám a svým vlastním rozhodnutím, což neznamená že nepotřebuje pomoc a je zcela lhostejno proč ji potřebuje, vy navrhujete vykašlat se na něj neboť si za to může sám já navrhuji pomoci mu přestože si za to může sám

0 1
možnosti
Foto

A je Vám jasné, jak reálná Vaše snaha je...?

1 0
možnosti
Foto

Až na pár drobností, které mi za to nestojí, musím souhlasit. Tedy nemusím. Chci. A tak souhlasím.

3 0
možnosti
Foto

No, říkám si, jak byste asi psal, kdyby vás v Afghánistánu zajali a stát by dal od vás ruce pryč s tím, že je to váš problém. Na věci nic nemění fakt, že vás tam stát zaměstnával. Zodpovědnost jednotlivce je přece nedělitelná.

0 1
možnosti
Foto

Tak to já bych si zcela výjimečně dovolil nesouhlasit ;-). Myslím si, že pokud by ho tam zaměstnal stát, navíc řekněme v rámci služby vyslal povinně, měl by tam pro něj vlítnout. Pokud tam je však jako ryze soukromá osoba, pak se všemi riziky. Výdělky u ropných firem jsou dle mého soudu odpovídající riziku. Kuchař na Vysočině asi nebude mít balík, ale taky ho asi neunese terorista.

1 0
možnosti
MK

R^ Smutný 100% souhlas.

Ale, tak jako hasiči sundávají půl dne malé koťátko ze stromu, stejně tak musí stát vyvíjet úsilí o záchranu tohoto člověka.

Rozdíl je, jak to chápe běžný občan a jak jeho příbuzní. A teď, platit nebo NEPLATIT???

0 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám