Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám dojem, že po čtyřech letech je to už promlčené.

0 0
možnosti

To nic nemění na tom, že i přesto můžou pana Kroupu zcela jednoduše sedřít z kůže. Právě na lidi jako Vy, kteří si myslí, že když je něco promlčené, můžou se na to vykašlat a vypustit to z hlavy, tyhlety společnosti spoléhají a vydělávají na nich. Pokud se totiž včas neodvoláte, musíte i promlčený dluh zaplatit.

2 0
možnosti

Pane Kroupo, Vaše naivní výzva, "byl bych Vám vděčný, kdybyste nám třeba mailovou formou na adresu  bucharovic@seznam.cz  dali jasné rozúčtování a vysvětlení, čeho se ona Vámi požadovaná pohledávka týká...", mě sice rozesmála, ale jelikož to ve skutečnosti žádná sranda není, musím Vás varovat.

Vykašlete se na nějaké pozérství a požadování vysvětlení do mailu a jděte si vyřešit potvrzení o bezdlužnosti osobně. Kvůli přetížení soudů exekucemi už nějaký ten rok platí nová pravidla a exekutor už k započetí exekuce nepotřebuje rozhodnutí soudu! Takže pozor na to. Různí vykukové  na Vás nechají kvůli bagatelní pohledávce (je jedno, že je promlčená, vyplatí se jim to zkusit) uvalit exekuci a čekají, jestli se chytnete nebo ne. Máte totiž ze zákona možnost se v případě, že s ní nesouhlasíte nebo je pohledávka promlčená, do 15 dnů odvolat k soudu. Pokud tak neučiníte, je pohledávka považována za UZNANOU a už Vám nepomůže ani svěcená voda, přestože je pohledávka po splatnosti! Na tohle tihleti vykukové spoléhají, protože jsou zákony šity pro ně. Spousta lidí tohleto neví, myslí si, že se to nějak vyřeší a onu patnáctidenní lhůtu prošvihnou. Vy jste sice zatím dostal jenom vyrozumění o pohledávce, ale pozor na to, pak už to jde velmi rychle. Jakmile Vám přijde oznámení o započetí exekučního řízení, zjistíte najednou, že máte kvůli pětikoruně zablokovaný účet, vymáhaná částka už bude třeba deset tisíc a poběží vám patnáctidenní lhůta pro podání odvolání. Tu už nesmíte V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ PROŠVIHNOUT.

Takže Vám ještě jednou v dobrém radím, abyste zapomněl na zbytečné hrdinství a šel si to s těmi šmejdy ve Vašem zájmu osobně vyřídit.

3 0
možnosti
Foto

Pane (Vladimíre), pardon, pane Kroupo, máte pravdu jen zpola. Ta pohledávka sice promlčená je, ale pouze z Vašeho pohledu.

Jinými slovy, věřitel může takto "promlčenou" pohledávku vymáhat. Není to nic protiprávního. A když Vy tu pohledávku zaplatíte, tak to také není nic proti zákonu.

Vy ovšem můžete namítnout promlčenost. Pak platí to, co píšete. Ale nikoli automaticky z důvodů "věku" té pohledávky.

A "bůra" je samozřejmě nesmyslná částka k vymáhání. Ale k zaplacení ne. Deset tisíc takových nicotných pohledávek, generovaných automaticky systémem, je 50.000,- Kč. Tedy přibližně jeden měsíční plat pracovníka firmy s příslušenstvím.

0 0
možnosti
Foto

Podceňujte mě, zkuste si prokliknout červeně napsaná slova v závěru mého článku. Ale to ho nejprve musíte dočíst až do konce...:-)

0 0
možnosti
PP

Díky, pane Vladimíre, že tady varujete před nekalými praktikami takovýchto společností. Vyřešili jste to jedna báseň. Oni si, holenkové, myslí, že jim všechno projde, že si mohou dělat doslova co chtějí! Ale narazili a to jim patří! Pouštět se do křížku s někým, kdo má nejen pod čepicí, ale i nastudované právní předpisy, to se zaleknou. Ne každý má ovšem tolik kuráže co vy. Ale ukázal jste nám cestu. A to se cení! Průběžně nás, prosím, informujte o dalším vývoji této causy, bude-li nějaký. Držím palce! Vyhrajte to! Za nás, za všecky!

1 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že jsem článek nedočetl do konce. To je moje taková "obsese" (nesprávný, ale často používaný výraz).

Na vymáhání pětikoruny není nic nekalého. Zní to sice nesmyslně, nesmyslné to možná je, ale ne nekalé.

Spočtěte si, kolik by to bylo peněz, kdyby každému mobilnímu operátorovi dlužil každý zákazník pětikorunu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám