Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problematiku nesmyslnosti sankcí vůči Rusku jste dobře vystihl.

Čím více sankcí a čím více výhrůžek na adresu Putina ze strany Západu, tím více se obyčejní Rusové kolem Putina semknou.

Navíc jsem přesvědčený, že v tomto případě Rusové budou ochotni si utáhnout opasky, což se nedá říct o nás. Kromě ztráty ruského trhu potom může přijít od Putina větší pecka, jako třeba zdražení plynu pro EU. Nebo nedostatek plynu, když Mc Cain zakázal EU stavbu plynovodu South Stream a Ukrajina skončí v naprostém chaosu, protože je v podstatě ve fázi státního bankrotu.

Rusko je jako obrovská země surovinově i potravinově soběstačná a sankce z EU mohou pouze zpomatit jeho hospodářský růst. Dále je otázkou, zda bude Rusko respektovat instituce jako Soud pro lidská práva ve Štrasburku či Mezinárodní soud v Haagu, když tyto soudy nařídily Putinovi, aby zaplatil miliardy USD Chodorkovskému.

Takže EU na nátlak USA zažene do kouta sama sebe a ne Putina.

Jen doufejme, že USA nenaženou EU do války s Ruskem. Jestli je to pravda s těmi odpálenými raketami na Rusko, jak píše pan Kondakov, tak se máme na co těšit. http://kondakov.blog.idnes.cz/c/419933/V-utery-stali-jsme-na-prahu-valky-1.html Karma R^

1 0
možnosti

Sankce, které nijak neomezují Ruský vývoz surovin a zisk na západě, jen zabraňují Evropským firmám (americké to trápí mnohem méně) v rusku peníze vydělávat, nejsou pro Rusko nijak omezující. Zatímco exportní firmy čeká propouštění a vyklízení pozic budovaných po mnoho let, tak Ruské odběratele změna dodavatelů - pokud si někdo myslí, že to bude problém tak musí být zároveň přesvědčen, že kolem vládne 19. století a mimo Evropu nezvládne nikdo nic vyrobit.

Rusko tedy bude i nadále utrácet peníze získané obchodem s EU, jen je už jejich část nebude posílat zpět...to zkrátka není zahnání do kouta.

Znamená to "pouze" odstřihnutí RF od EU, na věčné časy (Nebo snad někdo po šestém zpřísnění sankcí jasně deklaroval co musí RF učinit, aby se jich zbavila? Samozřejmě za předpokladu, že někdo myslí vážně, že tam co se nesesypala za mnohem horších podmínek Kuba padne Rusko) připoutání EU ke Spojeným státům a obrat RF do Asie. Co tím kdo sleduje ať si každý myslí sám, ale přienese to tyto změny

1 0
možnosti

Právě tak, R^.

A tedy také tipuji, že

Rusko to - krákodobě poškodí, dlouhodobě posílí (i donucením k soběstačnosti, nezávislosti),

EU  to - krátkodobě poškodí víc než Rusko, dlohodobě zničí (už dnes je bez rezerv, a závislá).

1 0
možnosti

Četl jsem 2x,  každou větu bych mohl podepsat,  R^R^R^.

A podívám-li se 3/4 století, viděno svýma očima, zpět, taky mně to děsí.

A mám obavy, že naše euroatlantická morální degenerace a hromadná netečnost zašla už tak daleko, že to už nepůjde zastavit.

Kde jsou naše "elity" ? Nebo, existují zde vůbec ještě nějaké?

1 1
možnosti

Ciwe, Simandlová, vy jste se do Vladimíra zamilovala, že jo? Chcete na něj kontakt? Ale bacha na jeho tchýni. :-)

2 3
možnosti

"Je třeba z koutů nabídnout průchod, protože jiná šance na úspěch není."

To bylo překrásné až předojemné, ten závěr, milý Vláďo. Vy byste měl dělat mediátora, nebojím se napsat přímo mírotvůrce! V

3 3
možnosti

Primitiff koňák Standa Novák sice vůbec neví, o čem je řeč, ale kdykoli uvidí moje jméno, vlípne mi tam mínus. A to mě baví.

Tímto děkuji panu Kocourkovi i celé redakci za tu krásnou hru - zobrazování znamének.

A ne, že mi, Součková, zas omylem dáte mínus! :-)

1 0
možnosti
Foto

V kulaté ,,cimře" nekonečně koutů. A kdo chce, i psa si najde. Holí pak něúrekom8-o:-/;-)

1 0
možnosti
Foto

Tak mám pocit, že jsem v posledních hodinách něco o tom psu již četl...že, by...

1 0
možnosti
Foto

Netuším co máte na mysli?

1 0
možnosti

Je tam par 'dobrych' veticek. Napr. jedna z nich.

'Svět byl v poslední době zvyklý na to, že hlavní slovo měly v běhu věcí USA.'

Pokud byl svet na neco zvykly, nebo presneji slepe lhostejny, tak maximalne k tomu, ze USA uvadi postupne cely svet do valecneho konfliktu.

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám