Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ukrajina je na pocatku krachu. Kdo ji chce? Putin asi ne, nebot vi, co by to stalo. Radeji ji predhodi zapadu jako ohlodanou kost psum, at se o ni staraji oni. On jen dela to, co dela Nato. Na hranicich poskakuje a "steka" aby ho bylo slyset, a ceka, az se EU a jejich NATO vrhne na Ukrajine neco zachranovat. On mozna docela chce, aby si Ukrajinu zapad vzal., Kdo se ma starat o tolik budoucich nezamestnanych, o tolik oligarchu, o tolik korupcniku a benderovcu? A na vic, jak se stane, ze si Ukrajinu pripoji k zapadnimu sektoru, Putin ma po starosti. Situaci tam nezmeni nikdo za rok. Bude to trvat leta a zatim se Putin bude jen smat jak EU krvaci a nevi si rady s ditetem, ktere se nemelo narodit. Krym mu staci. Zbytek necha tem, co to zacali. ;-D To bude jeho pomsta za ty provokace.

1 0
možnosti
Foto

Ukrajina není ohlodaná kost. Je jak syrová kýta, kterou musí někdo opracovat.

1 0
možnosti

a jak vám do toho zapadají ty miliardy dolarů investované z USA ?

1 0
možnosti
Foto

To jsou v podstatě odpustky...

0 0
možnosti

:-)  PUtin to nezačal. Viníky hledejte jinde. Putin se směje a jen využívá nahrávky, kterou mu poskytla EU v zádech s Emerikou.  Rv

2 1
možnosti
Foto

Samozřejmě, nejdřív na Krym vlítli Amíci.

1 0
možnosti
Foto

Ano, měli bychom se podívat pravdě do očí. Západ inicioval a podporoval pokusy o převrat v řadě zemí - naposledy v Lybii, Sýrii a teď i na Ukrajině. Situace v těchto zemích se pak ale jaksi zvrtla jinak a vznikl chaos, se kterým si teď Západ neví rady.

Putin a Rusko dnešní situace na Ukrajině jistě využili či spíše zneužili, ale neiniciovali ji. Putin zatím postupuje chladnokrevně a logicky. Pokud by se teď rozhodl obsadit celou Ukrajinu, Západ by nebyl ochoten ani schopen mu v tom nyní zabránit. Přesto to jen sotva udělá. Toto okamžité vítězství by mu totiž z dlouhodobé prespektivy přineslo jen ztráty a Putin to jistě dobře ví. (Stejně tak jako obsazení Československa v roce 1968 bylo pro Sovětský Svaz okamžitým vojenským úspěchem, ale z dlouhodobé politického hlediska to vedlo k pádu východního bloku - od té doby byly například všechny komunistické strany v západní Evropě odsouzeny k bezvýznamnosti.)

Pokud se bude situace na Ukrajině nadále vyhrocovat, může to Putin využít maximálně k obsazení (a možném připojení k Rusku) jihovýchodních částí Ukrajiny. To jest těch regionů, kde by se ruská armáda setkala s relativně vlídným přijetím místním obyvatelstvem. Určitě by se nepokoušeli obsadit Kyjev a západní části Ukrajiny, kde by se dal očekávat odpor obyvatelstva. (Připomínám, že po 2.světové válce byly poslední oddíly Banderovců na západní Ukrajině zlikvidovány až v polovině padesátých let!) Tu by asi ponechal svému osudu.

Ano, Západ by se měl podívat pravdě do očí a nerozdmýchávat už v řadě zemí požáry, které pak není nikdo schopen uhasit.

6 3
možnosti

JÁ většinou na tyhlety politické analýzy hospodského stylu ani nereaguju, jen koulím očima, ale pro tentokrát udělám výjimku.

Ty státy  bývalého Sovětského svazu dodnes jsou a ještě dlouho budou s Ruskem spjaty, ať se to někomu líbí nebo ne, protože přestože došlo v devadesátých letech k jeho rozpadu a určení nových hranic, skladba obyvatelstva se za ta desetiletí změnila k nepoznání a Rusové v některých zemích zkrátka tvoří podstatnou většinu. Politická stabilita těchto zemí je velice vratká a nikdo si snad nemůže myslet, že se Rusko dobrovolně vzdá svých mocenských zájmů a zájmu svých občanů, a že nepodnikne pokus, jak zabránit EU, potažmo NATO, aby svůj vliv posunuli až k hranicím Ruska. Já se nepřikláním ani k jedné straně, jen zkrátka chápu, že jde o boj o zájmy obou stran. Je to prostě jiný svět, než jak jej vnímá nějaký skladník z Prahy, krmený přefiltrovanými, zjednodušenými informacemi pro poslušné ovečky. Ano, jako občan státu EU a NATO budu logicky rád za prosazování našich zájmů, ale to neznamená, že budu fanaticky odsuzovat jen druhou stranu. Chápu i zájmy Ruska a vidím to tak, že jedna strana podnikla pokus získat vliv někde, kde už to bylo za hranicí akceptovatelnosti pro Rusko. Nedivím se ani tomu, že když při reakci Rusů ukázala svou slabost, snaži se ti teď z nastálé situace vytěžit co nejvíc. Následovat budou větší či menší pokusy a provokace k zjištění toho, co ještě druhá strana snese a bohužel budeme muset i nadále číst články podobných chytrolínů, kteří v rolích "užitečných idiotů" donekonečna opakují  známá fakta a hrají si na politology, válečné veterány, či analytiky mezinárodních vztahů. :-/

16 1
možnosti

no dobrý rozbor ovšem za předpokladu že Putin je pitomec, což patrně není, Rusko už nemůže jen tak zabrat celou Ukrajinu, může si ještě kousek ukousnout ale celou v žádném případě, hádejte proč?

0 0
možnosti
Foto

Ukrajina je rozdělena za vydatného vměšování jak EU a USA na straně jedné, tak s pomocí Putina na straně druhé, že již není šance udržet Ukrajinu pohromadě jako jeden stát.

Pokud chce EU a USA zabránit krveprolití na Ukrajině, tak je jediná šance východ Ukrajiny dát Putinovi a západ Ukrajiny se všemi jeho problémy ponechat na EU.

Putin je realistický politik, který ví, kde jsou jeho meze, takže silně pochybuji, že by vstoupil i na západní Ukrajinu, která je chudá a kde vládnou nacionalisté a kde by si zadělal na dlouhodobou občanskou válku.

A že Putin ohrožuje státy jako Polsko, Slovensko či nás je totální nesmysl. Co se týká EU, tak EU se chová dost nesmyslně, protože válečný konflikt na Ukrajině doprovázený ekonomickým kolapsem a uprchlíky přinese EU pouze další problémy.

Na rozdíl od USA, kterým je to jedno a naopak, pokud by došlo k občanské válce na Ukrajině a hospodářské válce EU s Ruskem, tak na tom USA jedině vydělají, protože to oslabí jak EU, tak Rusko.

Proto ta nejvíce štvavá válečná propaganda přichází z USA ( a od našeho "ministra" Zaorálka, který touží se Američanům zalíbit).

7 8
možnosti
Foto

Petříku, většinou na vás nereaguju, ale dneska udělám výjimku, když už výše udělal výjimku Vladan Černý.

Ukrajina není rozdělena (jen) vměšováním či obecně aktivitou jedné nebo druhé strany, Ukrajina je dlouhodobě rozdělená podle poměrně zásadního kulturního klíče - když se podíváte na politcké rozdělení jejího východu a západu, kryje se poměrně přesně s rozdělením na pravoslavnou a uniatskou část Ukrajiny, z nichž každá přirozeně tíhne ke svému kulturnímu zdroji, což je pro jednu Rusko a pro druhou spíš Evropa (Evropa jako kulturní, nikoli geografický fenomén). To, že dojde na rozdělení Ukrajiny, to se předpokládá už dávno (viz třeba Huntington, Střet civilizací), a pokud tohle nevíte, tak víte prd, úplně jako Kroupa.

7 0
možnosti

Podívat se pravdě do očí spočívá převážně v tom, že socialismus zakořeněný v myslích lidí na této planetě je na vzestupu. Lidé pro něj horlí. Většinová část lidí neumí být svobodná a zodpovědná. Toho si je Putin bezesporu velmi dobře vědom. Proto dnes zesláblý kapitalismus nejen v EU a USA není pravdivě argumentačně obhajován "pravicovými" postkapitalistickými zbytky západních národů. Přes zprofanované výkřiky  "veřejné blaho, veřejný zájem ap." a i dalšími iracionálními nesmysly jsme si nevšimli, že nejen vzdělání, věda a další národní, ale i světové instituce jsou socializující internacionálou odkloněny ke zkáze od vzestupu kulturně vyspělého světa a lidské přirozené společnosti.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám