Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prostě český umělec musí mít duševní krizi, být pod bičem, aby vytvořil něco lepšího, nebo musí tvořit v cizině. Jakmile je ve "svobodném" Česku, nemá šanci, opisuje od západu, ale je to nemastné, neslané. Současná česká filmová tvorba stojí za .... kroupu. Milý Vladimíre, ten článek bych napsala jinak, ale vám patří karma za vaše myšlenky a věty. Umíte to prostě podat mistrovsky!

3 0
možnosti
Foto

Tyhle filmové a seriálové návraty patří k té hodně kritizované nostalgii :) Prostě mají svou předem danou skupinu :) Nová tvorba ale existuje také, a je také dost v paměti svých cílových skupin, jen je zatím méně :)

0 0
možnosti

To vám Marhoul nevzal další scénář, nebo co jako? ;-D

4 0
možnosti

Želary, Musíme si pomáhat, Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala, Výlet, Ene bene, Příběhy obyčejného šílenství, Ro(c)k podvraťáků, Snowboarďáci, Účastníci zájezdu, Báječná léta pod psa, Vratné lahve, Obecná škola, Kolja, Tmavomodrý svět, Hlídač č. 47, Tobruk, Občanský průkaz, Pelíšky, Habermannův mlýn, Kuky se vrací, Alois Nebel, Nickyho rodina, Probusím se včera, Okresní přebor - poslední zápas PH, Ve stínu...

To je jen tak namátkou to dobré. Potom asi 20x víc slabších či úplně slabých nebo ty na které jsem zapomněla.:-) Prostě to to rozhodně nevidím nijak černě.

3 0
možnosti
Foto

Dnes bych s Mistrem Lálou souhlasil. Skutečně je česká filmová tvorba za posledních dvacet let úplně zbytečná, až na pár výjimek. Za největší zlo považuju trend, který nastartoval Návrat idiota - postavy jsou nereálné mátohy a řeší kraviny, ale celý je to strašně umělecký. A pravděpodobně nemáme jiný herce než Trojana a Gaislerovou - nic proti nim, ale čeho moc, toho příliš. Správně jste dneska potepal nešvar, Vladimíre.

5 0
možnosti

Konečně po tak dlouhé době někdo, kdo sdílí můj názor na Idiota, Divoké včely apod. Díky, už jsem si připadala divná, že z toho nesedím na zadku dodnes. Já od revoluce z českých koukám vlastně jen na Hřebejka, Chytilovou a Menzela. Až na ten jeho poslední :)

3 0
možnosti

R96o88m77a81n 72R71y87b77á94r

22. 11. 2013 19:46

ajajaj, tady si někdo přečetl Kamila Filu v Respektu, že? :)))

4 0
možnosti

P76e72t27r 82P79e44t10r59o94v

22. 11. 2013 19:57

Tak z toho bych zrovínka tuhle Mistra nepodezíral.

4 0
možnosti

Tak koukejte na cizí, americký ;) třeba Miloše Formana!

5 0
možnosti

Doba se dost zmenila, ne vzdy k lepsimu a na jakekoliv tvorbe se to podepisuje.

Bylo by zajimave podivat se na tu nasi nedavnou treba prave prostrednictvim tvorby, ktera v ni vznikala. Je to mozna zarazejici, ale ta doba nemohla byt zas tak spatna.

0 0
možnosti

J98i56ř39í 79B36o82b88e28k

22. 11. 2013 16:29

Pravda je že dnešní seriály na Ženu za pultem rozhodně nemají, pane Vladimíre.

3 0
možnosti

Opravdu si myslíte, že to co jste uvedl jako příklad, jsou perly československé filmové tvorby ? A co tak Postřižiny, Slavnosti sněženek, Světáci, Hoří má panenko, Skřivánci na niti, Ostře sledované vlaky ... ? :-/

7 0
možnosti
Foto

Já dodám ještě jedno jméno: Vláčil. Ale to je zase na Vladimíra příliš složité.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám