Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

ka.ba.r86

4. 8. 2010 11:30
Prvořadý úkol

" Vaším prvořadým úkolem pro přežití je sehnat si jako první vodu."... Jak píšete tak bez vody vydržíte cca 3 dny. ( jsou i případy sestřelených pilotů v poušti co vydrželi déle i český legionář Šmídek od Tobruku ... ) Prvořadou věcí co musíte udělat je zajistit si tepelný komfort, při silném podchlazení umíráte za pár hodin a na vodu si ani nevzpomenete. V naší zeměpisné šířce to není ale tak aktuální, ale např. při Vámi zmiňované cestě letadlem můžete skončit v oblastech kde je prvořadý úkol teplo.

0 0
možnosti
TC

Toicem

2. 8. 2010 16:04
Ještě k těm sirkám:

Doporučoval bych spíše zápalky tzv. "kovbojské", k nimž nemusíte mít škrtátko (pravda, špatně se shánějí, já mám pár krabiček schovaných už cca 15 let), a namočit je do rozpuštěného parafínu - nezvlhnou.

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

1. 8. 2010 13:42
Pláštěnky na sokola bych tam dal aspoň dvě...

sichr je sichr... :-/

0 0
možnosti
T

toad

1. 8. 2010 15:16
Re: Pláštěnky na sokola bych tam dal aspoň dvě...

Ještě by to chtělo pár ventilků na kolo a pětikorunu v igelitovém obalu. A pokud by letěla i sonička diazepam, tak kapesní vydání koránu. vláďa svou vojenskou knížku má při sobě vždy.

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

1. 8. 2010 13:39
Tu krabičku, kterou jsi bezpochyby měl u sebe,..

..jsi měl vytasit na toho strážníka, nebo neuctivého pingla. Počítám, že by to udělalo lepší dojem, než průkaz VIP blogera. Oba by padli v němém úžasu naznak... apropó, ty léky si doplň o živočišné uhlí. Jednou si na mně vzpomeneš...až ti bude vlasec a špendlík na dvě věci :-)

0 0
možnosti
C

coj@nato.3

1. 8. 2010 0:28
Tak už mám skoro všechno

Vladimíre, trvalo mně to skoro celej den, ale je to v kupě.R^......

Rybářský háčky mám sice jenom 3 místo čtyř, zato ty šprcgumy mám dvě místo 1. Pro sichr je to lepší, co kdybych náhodou někde píchnul.;-D

Teď už jen problém, kde sehnat tu plechovou pikslu od Energitu. Já ji nemám, prostě ji nemáám, nemááám, ;-Onemáááááám,.........nemůžu ji nikde najít ! 

A dneska ráno už letím !

0 0
možnosti
T

toad

1. 8. 2010 5:17
Re: Tak už mám skoro všechno

:-):-)R^R^

0 0
možnosti
PW

Pulchritudinous Wendolene

31. 7. 2010 21:54
A kde je teleskopicky obusek???? Bez neho to neni ono...

;-D

0 0
možnosti
B

Bucharovic

1. 8. 2010 6:56
Re: A kde je teleskopicky obusek???? Bez neho to neni ono...

No jo, když já vždycky na něco zapomenu...;-D V.Kroupa

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

31. 7. 2010 20:48
Ty rekvizity se nám nějak množí.... s tímto vybavením

...je Mistr nesmrtelný...:-)R^

0 0
možnosti
B

Bucharovic

31. 7. 2010 21:20
Re: Ty rekvizity se nám nějak množí.... s tímto vybavením

Jsem večer po výletě vyprázdnil obsah kapes, no...:-) V.Kroupa

0 0
možnosti
S

stip

31. 7. 2010 19:45
Kmotr Kmenta píše své bláboly zajímavěji

Od něj si vezměte inspiraci - příběh Pitra a jeho psa nenechá jedinou dobrodružnou duši v klidu!

0 0
možnosti
A

aussiej

31. 7. 2010 15:23
Kdyby

Kdybych te nekdy videl, Vladimire, ze nastupujes do stejnyho letadla jako ja, tak bych si teda pekne rychle zase vystoupil...Ta predstava, ze by to spadlo, a tys to prezil, a ja bohuzel taky...my dva na opustenym ostrove...ne ne, takovy riziko bych nebral. Prezit pad eroplanu, a pak zesilet z tvejch kecu...At si leti s tebou nekdo jinej...ja to nebudu.

8-o

0 0
možnosti
A

aussiej

31. 7. 2010 15:48
Re: Kdyby

Jeste malinka poznamecka:

Pises v jednom paragrafu (nekde uprostred tveho clanku-navodu), ze

"Na jizni polokouli zase musite...blah blah blah...Protoze slunce putuje behem dne po obloze z vychodu PRES JIH na zapad, urcite si snadno...atd."

Ty blaho, tak ja blbec, dyz tady cumim v poledne na slunko (pres sunnies, Vladiku), tak jsem si celejch tricet let myslel, ze koukam na sever...o von je to vlastne jih.

To sem z toho teda jelen...:-/

0 0
možnosti
IV

Ištván Vinnetou

31. 7. 2010 10:53
kondom - nesmějte se....

milý Vláďo, není v mých silách, respektive nechce se mi, ti udělat komplexní opravu slohovky z pionýrského tábora, ale o významu pomlčky se krátce zmíním. (myslím to v tvoje dobro). Tak, jak jsi to napsal, by musel zálesák - začátečník, kandidát smrti, shánět speciální kondom s názvem "nesmějte se". Pro lepší pochopení vzpomeň třeba na Anežku Hodinovou - Spurnou, nebo na STS Chvojkovice - Brod. Tady má pomlčka svůj význam. U tvého kondomu nikoliv. Čím delší článek napíšeš, tím větší je riziko, že šídlo tvé nevdělanosti vykoukne z pytle. To je potom celý umělecký dojem přinejmenším také v pytli :-(

0 0
možnosti
TC

Toicem

2. 8. 2010 16:03
Re: kondom - nesmějte se....

No, to jste ale napsal pěknou blbost. Navíc taková Anežka Hodinová-Spurná nebo Chojkovice-Brod, ba i zálesák-začátečník se píšou bez mezer. Nemluvě o tom, že v těchto případech to není pomlčka (dlouhá), ale spojovník (krátký).

V. Kroupa použil pomlčku víceméně správně. Napsat takovýhle mentorující příspěvek o něčem jiném, než je téma článku, navíc plný věcných i pravopisných chyb, a ještě ze sebe dělát kdovíjakého vzdělance v oboru, to je pro mě opravdu špatně pochopitelné... Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám