Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

echo.3

30. 5. 2010 20:33
Polibeni zadku tomu Nejvyssimu?

Tak, kdy to vypukne, pane Kroupo?

:-))

Date vedet?

0 0
možnosti
N

NHLvzdyvladne

29. 5. 2010 23:07
Divim se ze se nenasel v CR nikdo kdo by "krale

feanora" privedl na pravou miru ! 60 let miru v Evrope je zasluhou hlavne Americanu , protoze nad Evropou drzi 60 let "klacek". A paradoxne se to dalo rici i o bejvale SSSR , i kdyz kazdy vi za jakou cenu. Jenom blahovec se muze domnivat ze EU ma nejakou zasluhu na tom , ze v Evrope nevznikla po te druhe svetove valce nejaka dalsi ! Uz konecne vis " feanor" proc je Evropa uz 60 let v "miru" ?!!! :-)))

0 0
možnosti
TK

trdelnik

28. 5. 2010 11:53
Eurohujeri chteli vytvorit Ameriku

Ale USA jak ji zname dnes vznikala stoleti a stale se meni. To znamena, ze tento celek se prizpusobuje, adaptuje, vyvyji apd. POMALU a prirozene.

Vsechny staty maji stejny jazyk, menu, priblizne stejnou zivotni uroven, mohou cestovat bez zabran za praci a bydlenim a hlavne jsou HRDI na svuj stat. Pres jakokoliv katastrofu a zivelnou pohromu vidim vztycene vlajky i v troskach - to znamena, ze vsichni jsou hrdi na svuj stat.

Eurohujeri chteli tohle vytvorit za par let i pres odpor obyvatel. A to nemuze nikdy fungovat - vysledek tohoto zmetku vidime kazdy den. Takova obrovska zmena se neda vytvorit byrokraty a za par let.

0 0
možnosti
SO

skeptický optimista

28. 5. 2010 11:46
VK je pod rozlišovací schopností většiny Evropanů

Český prezident, ať už jím je kdokoliv, je pod rozlišovací schopností 99% obyvatel Evropy. Prezident takto malé země má totiž jen zanedbatelný vliv. Ovlivní jen domácí dění a to ještě jen virtuálně, protože skutečné mocenské páky mu chybí.

0 0
možnosti
JD

King_Feanor

27. 5. 2010 22:57
já nechci kvůli nějakému státu/suverenitě/národu

umírat v nějakých zákopech!!! :-/ Díky EU ač možná nedokonalé, to v Evropě dneska nehrozí! Je to první pokus v historii lidstva, kdy státy se vzdávají dobrovolně suverenity kvůli nějaké vizi... A jak by Evropa bez EU vypadala dál? Už máme 60 let míru. Co je lepším důkazem? Není to dokonalé.. ale je to první sjednocování bez meče! Za to ty chyby stojí!

0 0
možnosti
JB

majorBorovicka

28. 5. 2010 1:12
Re: já nechci kvůli nějakému státu/suverenitě/národu

ty to máš teda hodně pomotané.

0 0
možnosti
PX

Xpetr

27. 5. 2010 20:47
Společná "politická" měna už tady byla!

Jmenovala se převoditelný rubl a skončila v propadlišti dějin. Škoda, že se nikdo nepoučil!

0 0
možnosti

GU.HU

28. 5. 2010 2:38
Re: Společná "politická" měna už tady byla!

to byla jen účetní jednotka, magore

0 0
možnosti
PT

petratuc

27. 5. 2010 20:08
Karma jako hrom !

(teda až na toho presidenta, jste z generace,kdy už se podle pravidel  psalo -z-, takže pak to vyznívá poněkud starosvětsky).

 Osobně  jsem hlasovala PROTI vstupu do EU  a Klausův euroskeptický postoj mi byl vždy sympatický. Pokud mám nějaký nízor, nebudu hlásat opak jen proto, že "moje" země do EU vlezla.

 

0 0
možnosti
B

Bucharovic

27. 5. 2010 20:27
Re: Karma jako hrom !

Já jsem stará ,,konzerva", proto to -s-...:-) V.Kroupa

0 0
možnosti
V

veskawesi

27. 5. 2010 19:28
Tentokrate karma

a souhlas. Kdyz nic jineho, treba krize pomuze k tomu, ze se vecem bude davat spravne jmeno a ne o jasnem A rikat ze je to prece typicke B

0 0
možnosti

elaine

27. 5. 2010 18:13
Pěkně jste to napsal

děkuji! Máte naprostou pravdu. Eurohujeři mě vyloženě pobavili. Jinak je ovšem celá ta sjednocená Evropa spíš k pláči;-(

0 0
možnosti
MK

briza

27. 5. 2010 16:08
Hmm

Tak zatim me nejvice pobavilo tohle: "Kde jsou státní suverenita a národní sebeurčení? Kde je to, za co většina evropských národů bojovala a krvácela ve všech válkách, co se kdy jen na evropském kontinentě odehrály?" ;-D

Nebylo smyslem zalozeni Spolecenstvi uhli a oceli a nasledne EU prave to aby se ty duvody kvuli kterym se v Evrope valcilo odstranily? Nejprve tim, ze z nerostneho bohatstvi dobyvaneho na uzemi jednotlivych statu udelal predmet volneho obchodu a tudiz prestalo zalezet na tom kde se to uhli, zelezo ... prave nachazi. A podobne je to s temi narody - nahradit nacionalismus a "narodni zajmy" tolikrat zneuzite pro rozpoutani valky o materialni bohatstvi nejakou jinou myslenkou.

Vaclavu Klausovi nikdo nic libat nebude. On po nem totiz casem nestekne pes. ;-)

0 0
možnosti
B

Bucharovic

27. 5. 2010 16:16
Re: Hmm

To je tak, když si někdo najivně myslí, že EU je ještě o nějakém uhlí a oceli...

Když mu uniká, že kam se vedrala politika a hlavně politikaření, tam jde rozum, i ekonomický (ten obzvláště) stranou...:-) V.Kroupa

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám