Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

doktor_bota

18. 9. 2009 17:51
Zrovna včera jsem se o tom hádal s kolegou.

Skončili jsme na Můstku, kde jsem mu jednoznačně doložil, že podrážka sandálu se do té mezery vejde, když se někdo snaží. Podle fotek a videa se ten kluk opravdu snažil a já opravdu nevidím důvod, proč by měl DP, jak tuhle firmu nemám rád, platit nějaké odškodé. Čili - zásadní nesouhlas.

0 0
možnosti

5alfa

18. 9. 2009 18:08
Re: Zrovna včera jsem se o tom hádal s kolegou.

Ano, já na Můstku taky koukal, zda jsou tam ty piktogramy, které zakazují strkat nohu do oné škvíry a zda je tam ten piktogram, kdy na schodech Velký drží malýho za ruku.

To pro případ, že cestující neumí číst. Vše bylo v pořádku. Chování kluka bylo hodně nenormální a otec mu v tom mohl zabránit.

0 0
možnosti

ištenem

18. 9. 2009 17:06
...

..jako už víc krát,zase souhlas s článkem,Vláďo..Taky jsem na diskuzích nechápala,jak lidi můžou být tak bezcitní a strefovat se (a zase to byla žena ) do malého kluka..Musela to být nána,která ještě nevychovala ani jedno děko a asi dlouho nevychová-bezcitná káča,která nemá ani šajn o tom,co to je být dítětem-skoumajícím,neposedným a objevujícím svět-vše chtějí hned objevit,proskoumat a nejraději hned- kdepak dospělí,než se rozkoukají,už je dítko zase jinde-taky jsem měla neposedu,ale jak jsem šťastná,že ho velké úrazy s trvalým následkem minuly..

Asi bych neměnila,i když to bylo perné lítání za ním,ale než dítě na vozíčku,které mi nikam utéct nemůže,tak raději "živáňa" ..Né každý  má tu moc uhlídat-nesuďme proto rodiče,i tak si toho sami moc od té chvíle vyčítají :-(

0 0
možnosti

ištenem

18. 9. 2009 17:07
Re: ...

..jednoznačně by úraz s trvalým následkem platit DP měl a né máálo !! Aby se už nikdy nestalo to,co se stalo !!!!

0 0
možnosti

yntelygent:-)

31. 8. 2009 4:08
Ahoj Vláďo,

tady s Tebou musím nesouhlasit, resp. ne úplně souhlasit. Jde celkem dobře vidět, že kluk blbnul. Nacpat něco většího do něčeho menšího není až takový problém, pokud jedna z částí je měkká a tvárná. Pokles schodu jistě může být, ovšem nemyslím si, že by byl tak brutální (4mm - 3cm). DP je sice provozovatel, leč odpovědnost - dle mého názoru - nese spíše otec. Nelze dát ke každému eskalátoru jednoho zaměstnance, který by upozorňoval blbnoucí cestující na možná rizika.

 Lidsky je to strašné, ale právně se z toho DP nejspíš dostane. Nechci říkat, zda je to dobře, či nikoli, pouze jsem chtěl upozornit na své poznatky, které o případu mám. Nejsem však ani vyšetřovatel, ani soudce a dokonce jsem u toho ani nebyl, takže jde o čistě subjektivní názor.

Ahoj

I.R.

0 0
možnosti

wiki5.5

31. 8. 2009 4:48
Re: Ahoj Vláďo,

to snad nemyslite vazne? Rv

0 0
možnosti

brnl

25. 8. 2009 21:32
No opravdu hloupý příspěvek

Jak je zřejmé z těch záběrů tak chlapec na tom eskalátoru skotačil celou jízdu rodič nebyl schopen ho usměrnit ani na nebezpečném místě při dojezdu dole a došlo k nehodě a úrazu.

Chlapec dole kde měl normálně sestoupit z eskalátoru byl bokem, na samém kraji, zřejmě se vezl po zábradlí. Takovéhle zařízení rozhodně na tohle stavěné není to je to samé jak blbnout ve výtahu a nehledět na to že se tam může dostat do té mezery noha.  

Tady by měl zpytovat své svědomí otec a nikoliv shánět právníky na vymáhání škody  s nějakým idiotským názorem že Dopravní podnik je povinen zajistit bezpečnost i těm co zjevně porušují pravidla.

Kdo porušuje pravidla ten holt musí potom také umět nést následky, eskalátor není místo kde by si děti mohli dle libosti skotačit, s tímhle výrobci určitě nepočítali.  

0 0
možnosti

wiki5.5

31. 8. 2009 4:47
Re: No opravdu hloupý příspěvek

opravdy hloupy, ale ten vas, jako vsechny vase

0 0
možnosti

5alfa

25. 8. 2009 16:41
Asi bych souhlasil s tímto právním rozborem

http://zpravy.idnes.cz/pravnik-pokud-otec-syna-hlidal-za-uraz-na-eskalatoru-by-vysoudil-az-300-tisic-168-/praha.asp?c=A090825_155326_praha_bar

Je to smůla, ale kluk podle videa na schodech blbnul, jak ho otec hlídal a usměrnil? Jak se tam ta bota mohla dostat? Z videa si myslím, že to byla levá noha, otec pro TV štáby ukazuje botu pravou.

Třeba dělal to, co můj malej synátor, přitlačil gumovou botu na okraj schodů a měl legraci, jak to hezky píská a jak "brzdí" schody. Můj kluk dostal tehdá pohlavek a možná proto má všechny prsty. Až doma byl čas na řešení, proč se tohle nemá a že školák (tehdy chodil do první) takové hlouposti nedělá.

Jinak měkká čínská guma, pokud dítě zatlačí, tak do té mezírky 4mm zajete. A pokud zatlačí spíše dolů, než na bok a najednou se mezírka zmenší, tak se asi může zachytit a začít válcovat a trhat a ničit

0 0
možnosti

Bucharovic

25. 8. 2009 19:11
Re: Asi bych souhlasil s tímto právním rozborem

Jen k tomu, proč tatínek ukazuje druhou botu - myslíte si, že ten krvavý a roztrhaný cár má otec v ruce? Není třeba jako předmět doličný v držení PČR, když se případem zabývá? Mně to tedy přijde logické... V.Kroupa

0 0
možnosti

Z-S

25. 8. 2009 10:50
Tak co pane samosoudce Kroupo

a vlezprdelkove wiki, hadour, Kara.

Pravda je pichlava a boli...

http://zpravy.idnes.cz/zabery-z-kamery-objasnuji-nehodu-v-metru-pri-niz-prisel-chlapec-o-tri-prsty-16u-/praha.asp?c=A090825_100758_praha_bar

0 0
možnosti

Bucharovic

25. 8. 2009 13:10
Re: Tak co pane samosoudce Kroupo

Bolí leda tebe hlava ty trubero. Přečti si ten článek pořádně. Ani to, že se někdo postaví bokem, by nemělo vést k tomu, co se stalo. Ty chytrolíne, buď jsi nikdy nejel po eskalátorech, nebo jsi jen tak od přírody krapítek nechápavej. Zlej a zapšklej jsi na 100%, ale to je tvůj problém, ty si s tím žiješ, já ne...;-D V.Kroupa

0 0
možnosti

Clara Shot

25. 8. 2009 10:42
Promiňte, ale při počtu osob přepravených na eskalátorech

stejného typu po celém světě, a úrazů na nich vzniklých je to snad ještě bezpečnější než chůze po svých, natož jízda autem, nebo let letadlem. Prostě se stala velmi neobvyklá nehoda, proč by za to měl někdo nést zodpovědnost?

0 0
možnosti

Bucharovic

25. 8. 2009 13:19
Re: Promiňte, ale při počtu osob přepravených na eskalátorech

Jenom jednu jedinou logickou otázku mně  Clara Shot dovolte. - Jak se může něco, co má na výšku cca 3.5 - 4 cm  (slovy centimetry, tolik totiž má špička dětské boty) dostat někam, kde je údajně mezera 4mm (slovi milimetry)??!! To by nedokázal ani Hudini... O tom je stále řeč. O tom, že ta mezera jedoucích schodů je měnivá, kdežto technik DP měřil mezeru u schodů stojících. Ano, tak mu to mohlo ,,hodit" ty 4mm, ale rozjeďte ten eskalátor, skuste ho zatížit lidmi a já vám garantuju, že se vůle a mezery totálně změní. A já říkám, že to by se právě stát nemělo a eskalátory by měly mít takovou technologii, která by toto riziko eliminovala. Jak je vidět, tak technologie sovětských schodů toto nedokáže a někdo za to může. Ten, kdo nechává stále takové schody jezdit. Můj názor. V.Kroupa

0 0
možnosti

s(h)arka

25. 8. 2009 9:21
ahoj Vláďo,

kluka je mi líto, to si fakt sebou ponese celej život - pokud to nenapraví nějaká plastika a protetika....ale tátovi bych naflákala, za to, že si děti neumí hlídat a držet u sebe...protože ten kamerovej záznam ukazuje, že se "harant" na pojízdných schodech neumí chovat a kdo jiný mu to měl vysvětlit než otec nebo matka? Že se na schodech stojí a nedělají se kraviny, právě proto, aby se mu nic nestalo.....jenže ono se stalo...ale za to asi DP nemůžou...R^

0 0
možnosti

p_jiri

24. 8. 2009 19:42
Jsem zvědavej, jestli se najde záznam kamery

No, jak jsem teď koukal na záznam, tak ten harant dělal blbosti, lítal po schodech bez dozoru a tu nohu do strany vysloveně tlačil. Že se tam kus vzorované podrážky tenisek zachytil a vtáhlo to i kus nohy, se není co divit.

Tatínek by měl především zpytovat svědomí, proč kluka nemá vychovanýho a do konce života se synovi omlouvat, že to připustil svojí nedbalostí. Dítě je hravé, blbne, nemá rozum, ale rodič ho mít musí!

Nechci se dostat do fáze, kdy nahoře na schodech budu podepisovat, že jsem se seznámil s návodem k použití.

0 0
možnosti

Bucharovic

24. 8. 2009 20:00
Re: Jsem zvědavej, jestli se najde záznam kamery

Ty záběry jsem také teď viděl. Kluk pobíhal po schodech a stál bokem ke směru jízdy - ano. To ale podle mě není důvod, proč by mu měly eskalátory ufláknout kus nohy. Asi nemáte děti - ony někdy stojí pod vámi na schodech a baví se s vámi čelem k vám. Když se eskalátor blíží ke konci, tak se otáčejí a klidně se může stát, že právě v ten moment vystupování stojí v podstatě ,,bokem" . To není důvod - opakuji, aby mu měl eskalátor zničit zdraví - přesto se to stalo a to je chyba... V.Kroupa

0 0
možnosti

abarila

24. 8. 2009 19:14
Zdraví to nevrátí

Existuje legislativa, která se, bohužel, stále u nás nevyužívá. Je to zákon č. 59/1998 Sb., v platném znění. Ale účinnější formou by bylo podat podnět příslušné dozorové instituci podle zákona č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků, v platném znění. Pokud je mi známo, lze postihnout a zakázat nejen používání nebezpečných výrobků, ale i provozování nebezpečné služby. V tomto případě samozřejmě neplatí žádné ohledy. Jakmile jde o zdraví, je třeba s tím něco dělat. V tomto ohledu mohu případně pomoci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám