Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Andrej Babiš – generátor dluhů. A ještě se tím chlubí…

Při sledování včerejší předvolební debaty na Nově jsem jen lapal po dechu. Už ale vím, proč se pan Babiš předchozích debat neúčastnil – nechtěl dát více času svým rivalům, aby jeho cancy a lži rozprášili po každé debatě...

.

A jistě by jim to nedalo žádnou práci. Pan Babiš je nejen neskutečný „jájínek“ (já, já, já…! Já jsem kamarád s tímhle, s tímhle jsem já onehdá hovořil dvakrát, tomhuhle já mohu kdykoliv zavolat, já a on jsme totiž kamarádi, i v Bílém domě jsem já byl – kdo to má…?!) on je skutečně až přírodní úkaz. Tolik koncentrovaných lží, podvodů na občany této země, tolik drzosti prezentovat své podlé chování ještě jako kladné vlastnosti, to aby jeden skutečně pohledal…

A bohužel se jistě najde mnoho lidí, kteří jsou k těmto očividným skutečnostem slepí a klidně dnes a zítra půjdou k volebním urnám s lístkem, kde bude Babišovo jméno.

Pan Babiš se ve včerejší debatě neustále prsil tím, kolik on a jeho vláda, (vlastně hlavně ON…) dokázali udělat pro lidi, pro důchodce, pro národ. Měl tím na mysli, a také to několikrát zmínil, fakt, kolik peněz rozdal, kolik peněz dal důchodcům, kolik peněz na tohle, na tamto, kolik dokázal vydojit pro náš stát peněz z fondů EU, aby je pak přiděloval, komu se jen dalo, hlavně si pojistit vděčnost nevědomých...

Je samozřejmě jasné, že tím mířil hlavně do řad lidí, kteří se nedokáží na věc podívat ze všech stran, lidí, kterým stačí, aby jim na poště v důchodu, nebo jiných dávkách, přistála pětistovka navíc a už je pro ně Babiš hrdina a spasitel.

Není, ono totiž rozdávat na dluh, to by uměl každej Pepek Vyskoč. Stále si mnoho lidí neuvědomuje, že pan Babiš rozdával peníze, které měly být vynaloženy na investice v budoucnu, kdy by mohly tyto vložené prostředky vydělávat mnohem více, než byl počáteční vklad. Rozdával zcela bezuzdně peníze, kterými jen zasekával hloub a hloub sekyru státního dluhu. Většina lidí, kteří mu za to tleskali a tleskají stále, si vůbec neuvědomují, nebo nechtějí uvědomit, že otázka, kdo ten státní dluh bude muset zaplatit, není vůbec na stole, protože odpověď na ni je jasná – my všichni, i ti, co tomu dnes tleskají.

Otázka, která na stole leží, je pouze ta – kdy to bude.

A jaká je odpověď na tuhle otázku?

Brzy, vlastně to vypukne už za chvíli.

Andrej Babiš totiž dělal to, co by dělal šéf každého z nás, kdyby nám dával ke každé měsíční výplatě prémie ve výši celého našeho měsíčního platu, takže bychom měli každou výplatu dvojitou.

Jo, jasně, komu by se to nelíbilo, háček je ale v tom, že tenhle náš šéf by před začátkem příštího roku šel od válu a ten, co by ho na jeho pozici vystřídal, by najednou zjistil že v tom dalším roce po onom rozdávání už nejsou k dispozici peníze nejen na žádné prémiové bonusy, k dispozici už by nebyly peníze ani na naše základní výplaty.

Tím pádem bychom onen rok museli makat celý, celičký zadarmo, ani haléř bychom i si ten rok domů neodnesli a když náhodou ano, šlo by spíše o almužnu, nežli o plat …

Včera na Nově pan Babiš hřímal směrem k současné vládě, jak je neschopná a asociální, když zvažuje zvýšení některých daní a tu větší, tu menší korekce veřejných výdajů skoro ve všech sférách.

Opravdu pan Babiš neví, že jeho dluhová  „sekera“ se musí zaplatit, a bude na tom muset makat nejen ta vláda dnešní, ale s největší pravděpodobností i vlády další?

Ale jistě, že to ví, on jen oblbuje lidi, kteří si tohle ve svých hlavách bohužel stále nedokáží srovnat a doufá, že mu to právě tito lidé dnes a zítra jak se říká – „hodí“.

Jistě, současná vláda by mohla sehnat peníze na umoření  Babišova dluhu, respektive alespoň část z nich, i jinak, než zvyšováním daní a dalšími nepopulárními kroky, například dokončení digitalizace státní správy by jistě pro státní rozpočet ušetřilo na platech státních úředníků, kteří by funkční digitalizací nebyli najednou potřeba a mohli by se dostat na pracovní trh soukromých a jiných subjektů, kde by si na svůj plat museli vydělávat poněkud smysluplněji, než je například někde na sociálním úřadě kontrolovat, zda ten či ten žadatel o tu a tu dávku, příspěvek, nebo něco jiného, vyplnil správně všechny kolonky vlastně zbytečných formulářů.

Ono celkové zeštíhlení státního aparátu by bylo jen ozdravné, co si budeme povídat.

Jistě, nejen tam jsou stále rezervy, ale tu samou věc mohla řešit i vláda pana Babiše, která se na to ale vystříkla, jak voda po kapřím výskoku nad hladinu rybníka.

Takže poukazovat na to, že dnes současná vláda musí činit, nebo se na to připravovat, nepopulární kroky, které by vedly ke zkrocení státního dluhu a rozjeté inflace, tomu se říká drzost v přímém přenosu, obzvláště, když na to poukazuje ten, díky komu se tyhle problémy musí řešit.

Pan Babiš v debatě neustále poukazoval na to, že v jeho vládním období taková inflace nebyla, že nebyly tak drahé energie, paliva, že nebylo to, či ono, skutečnost je ale taková, že v době vládnutí populistické Babišovi vlády, jsme tu neměli válku v Evropě, která zamíchala negativně s mnoha věcmi celosvětového rázu, které už byly jaksi „načaté“ díky covidové pandemii.

Podtrženo – sečteno, mě osobně pan Babiš včera vůbec nepřekvapil, opět jen lhal, opět oblboval celý národ, opět se chlubil věcmi, za které by se měl spíše stydět.

Snad si na skutečnosti, které jsem právě popsal, vzpomene nějaký ten dosud nerozhodnutý volič, který si ve volební místnosti bude pohrávat s myšlenkou, že vhodit svůj hlas panu Babišovi do urny, by mohl být docela dobrý nápad.

Nebyl, věřte mi…

 

P.S. – včerejší debatu na Nově pokládám za nejlepší, kterou jsem v souvislosti s nadcházející prezidentskou volbou viděl. Na rozdíl od ČT, v ní byly otázky, které se skutečně týkaly prezidentské funkce, a na rozdíl od Primy tam nebylo stádo pořvávajících individuí, přes jejichž řev a pískot by nebylo slyšet co kdo z adeptů na Hrad, nebo z moderátorů řekl. I role pana Korantenga se mi jevila jako hodně kladně ocenitelná. A to píšu jako člověk, který nemá Tv Nova zrovna v lásce, ale komu čest, tomu čest.

.

.

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 13.1.2023 10:38 | karma článku: 31,45 | přečteno: 1122x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3846x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám