Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Papež František už asi dlí na nebesích…

Jedině tak by se dalo vysvětlit jeho prohlášení stran smrti ruské morální zločinkyně Duginové. Jedině nebeské odtržení od pozemské reality by totiž mohlo v tomto ohledu Svatého Otce omluvit…

.

Papež František se nechal slyšet v tom smyslu, a nyní cituji – „Myslím na tu ubohou dívku, kterou zabila bomba pod sedadlem auta v Moskvě. Nevinní platí za válku,“…

Lámu si hlavu nad tím, jako „nevinnou dívku“ měl asi papež na mysli?

Asi to musela být nějaká jiná nevinná dívka, určitě to přeci nemohla být Darija Duginová, která o minulém víkendu vylétla nejprve do nebe, aby se pak šupem ocitla v pekle.

Označení adeptka do pekla totiž slečně Duginové patří, jako pověstný hrnec na zádel. Ani já si neumím představit, že bych litoval odstranění člověka, který veřejně hlásal a žádal nutnost totálního vyhlazení „podlidí“ ukrajinské národnosti žijící na ukrajinském území.

Někteří litovači její smrti argumentují tím, že ona přeci nikoho osobně nezabila, a pokud vyznáváme svobodu slova, musíme respektovat i názory někoho, jako byla i Duginová.

Nemusíme a hlavně nesmíme!

Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí jen krůček do historie a na mysl nám musí nutně naskočit jakýsi Paul Joseph Goebbels který byl jedním z nejvyšších německých nacistických představitelů a válečný zločinec. Byl mimo jiné říšským ministrem propagandy.

A kdo byla slečna Duginová?

Nebyla ministrem propagandy, ale byla jistě mistryní v propagandě, v propagandě která z Kremlu den co den hlásá lži, zločinné a vražedné požadavky, požadavky na vyhlazení celého národa.

Její slova se dostala k milionům Rusů, jistě i k těm, kteří byli osobně mezi těmi, co napadli 24.2.2022 Ukrajinu, kteří tam vraždili a dosud vraždí civilisty, včetně žen, dětí a starých lidí.

Tyto oběti byly a jsou nevinní umučení a zavraždění v této ruské špinavé válce. Naproti tomu žena, která se nikdy nestyděla po jejich utrpení a smrti volat, vítat je a oslavovat, opravdu nevinná nebyla, Svatý Otče…

Papež František dále prý při generální audienci vyzval k ukončení rusko-ukrajinské války. Rád by prý viděl přijetí konkrétních kroků, které by ke konci války vedly. A jako třešničku na dortu (prý znovu) odsoudil prodejce zbraní, kteří podle něj z konfliktu profitují.

Tak si říkám, že pokud svá slova myslí vážně, měl by je papež František mířit rovnou do Kremlu a jen do Kremlu. Ukrajinci nemohou přestat bojovat, když jde o jejich svobodu, o jejich zemi, o jejich životy, které brání před útočícím zlem. Jediný, kdo má skutečně v rukou konec této války, je Putinovo Rusko. Jen a jen ono může doslova z minuty na minutu vydat rozkaz k ukončení dobyvačné a vražedné války.

Zbraně jsou jen věci a záleží na tom, k čemu jsou použity. Pokud je někdo používá ke krádeži a k vraždě, je to špatně, pokud jsou ale použity k obraně před krádeží, násilím a vraždou, je jejich použití zcela legitimní. Zbrojařské firmy s tím nemají co dělat, i když asi i jejich představitelům by se nakonec více líbil svět, kde by zbraní nebylo vůbec třeba -to je však utopisticky nereálná myšlenka.

I Svatá Bible praví, Otče Františku, cosi o tom, že oko za oko, zub za zub. Proč tedy toto právo, ukotvené v lidském kodexu dříve, než kam sahají naše osobní životy, Svatý Otče, nepřiznáváš těžce zkoušené Ukrajině…?

Ale zpět k Duginové a její smrti - neumím si představit, jak moc by v Evropě, a v dost velikém zbytku světa také, došlo na lítost, kdyby během Druhé světové války někdo vyhodil do luftu auto s Goebbelsem sedícím uvnitř. Ani on osobně dost jistě žádného žida nezabil svýma rukama, ani on osobně jistě nevypálil žádnou vesnici na nacisty dobytém území, ani on jistě svou rukou nevhodil do šachtičky k tomu určené plechovku s Cyklonem B.

Přesto se asi většina lidí shodne na tom, že by byla bývala jeho třeba i násilná smrt během války vítaná a světu prospěšná.

A jak jsem nastínil, byl stejně, jako slečna Duginová, propagátorem zločinecké mašinérie, mašinérie vraždící, ohrožující mír a to, čemu říkáme běžný lidský život.

Ať se na smrt Dariji Duginové dívám z kteréhokoliv úhlu, nevidím ani ždibek prostoru pro lítost.

Paradoxem v celé situaci je dle mého hodně možná pravděpodobnost toho, že ji mohli oddělat sami Rusové, a teď nemám na mysli nějakou údajnou partyzánskou skupinu, ale přímo ruskou FSB.

Celá ta situace by přesně zapadala do schématu jejich tu zdařilých, tu méně zdařilých provedených atentátů. Už jen to, jak během dvou (!!!) dní přišli ruští vyšetřovatelé s tvrzením o ukrajinské vražedkyni, je dost vypovídající. Rusové tak strašně moc spěchali s ukázáním prstem na Kyjev, až to je úsměvné. Stačí si položit otázku Cui Bono smrt Duginové?

Co se propagandy týká, která byla alfou a omegou života samotné Duginové, nelze se vyhnout myšlence, že i její smrt má s propagandou něco společného.

Taková motivace pro nemotivované ruské vojáky v poli, by se mohla hodit, no ne…?

A to ani nemluvě o tom, že její smrt může mít důvody možná i úplně jiné, lidé takového ražení, natož žijící v Rusku, se mohou dostat do kolize se zájmy tolika zločineckých struktur, že by mexičtí narkobaroni valily bulvy…

Každopádně ať už ji ze světa sprovodil kdokoliv, udělal světu dobrou službu. Byla to sama Duginová, kdo vpustil do svého života jedem nasáklé zlo, šílenství vzteklých vlků, těžko se tedy divit, že ji to zlo nakonec samotnou pohltilo.

Čím méně bude na světě lidí, kteří by rádi viděli vyvražděné celé národy, čím méně bude na světě lidí, kteří považují své sousedy, dokonce lidi stejné krve, za podlidi, určené k nebytí, čím méně bude na světě lidí, co oslavují války na slabších, tím se bude na světě lépe dýchat…

..

Autor: Vladimír Kroupa | středa 24.8.2022 12:30 | karma článku: 43,17 | přečteno: 6983x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3846x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Přijíždí německý prezident Steinmeier. Setká se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájí dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám