Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak co, proruští trollové? Jste spokojení…?

A že takových nejen v tomto prostoru je… Historie se opakuje s až mrazivou přesností. I dnes, jako v minulosti, mají někteří lidé problém to pochopit…

.

Putin „nezklamal“ a vydal se na spanilou jízdu na území Ukrajiny. Tento svůj počin neváhal zabalit do přesně stejných keců, jako svého času Hitler omlouval, ne, to není správný termín, spíše zdůvodňoval, své územní nároky nejprve na naše Sudety, pak vlastně na celý svět.

Stejně jako Hitler v roce 1938, který v Mnichově požadoval západní státy o vydání „jen“ Sudet, aby nakonec zabral celé naše území, aby zaútočil na Polsko a řítil se dál směrem jak na východ, tak na západ, stejně tak dnes Putin tvrdí, že mu jde „jen“ o samozvané separatistické republiky – Doněckou a Luhanskou.

A já se bohužel domnívám, že stejně jako se kdysi nedalo věřit Hitlerovi, nedá se ani dnes věřit Putinovi. Hitlerovi se stejně jako dnes Putinovi nikdo nedokázal silou postavit, aby ho hned zkraje přešly roupy, stejně tak dnes mezinárodní společenství omezuje svůj postoj k ruským ozbrojeným výbojům jen planými kecy a ujišťováním směrem k Ukrajině, že jsou s ní.

A jak jsou s ní, ptají se dnes asi nejen na Ukrajině?

Již řadu let je vidět, že si Putin z mezinárodních sankcí nedělá lautr nic. Pokud ho v současné situaci zasáhnou nějaká nová sankční opatření na skutečně citlivých místech, donutí ho to k ještě více silovému řešení, aby si sám vzal to, co mu mezinárodní společenství odpírá.

Tím nechci samozřejmě ani naznačit, ani tvrdit, že se mu má ustupovat, naopak, já jsem přesvědčený o tom, že ač není Ukrajina v NATO, měly se síly právě této organizace postavit na ukrajinsko-ruské hranice hned, jak na protější stranu „plotu“ začal Putin stahovat své vojenské jednotky.

Jsem přesvědčený o tom, že v takovém případě by si Putin nedovolil překročit ukrajinské hranice, protože by ho velmi zaskočilo nebezpečí přímého konfliktu s NATO.

Jenže to se nestalo, NATO, EU, OSN a co já vím jaké další mezinárodní instituce a koalice jen stále žvanily, stejně, jako tomu bylo v roce 2014, kdy si Putin došel pro Krym.

A když Putin zjistil, že Západ namísto toho, aby společně zaujal skutečně silné pozice, třeba i za použití přemístění svých jednotek na Ukrajinu (pokud by to ovšem tato umožnila, v tom je uznávám háček jak kotva…), spokojil se Západ znovu s planým tlacháním a snahou jen toho ruského medvěda nedej bože nedráždit.

Jenže tak nějak spojenci ze západu přehlédli, že Putin je při chuti už dávno a nepotřebuje k tomu žádné další podněty.

Putin dle své logiky tvrdí, že samozvaná Luhanská a Doněcká republika mají právo na sebeurčení, i kdyby to mělo ve finále znamenat připojení těchto „útvarů“ definitivně do ruské náruče. Ano, to on vidí jasně. Je tedy s podivem, že nevidí fakt, že stejně tak má své právo i zbytek Ukrajiny připojit se ke komu sama bude chtít, v tomto případě tedy do západní sféry moci.

A proč to Putin nevidí? Jednoduše proto, protože jak včera ve svém projevu sám řekl, Ukrajina dle jeho názoru vlastně nemá žádnou historickou samostatnou odůvodněnost pro svou existenci. Tvrdil, že Ukrajina odjakživa patří do ruské náruče, z čehož leze snadno vyčíst, že osud, jaký dnes potkal takzvané separatistické republiky na východě, zasáhne brzy celou Ukrajinu.

Znovu se nabízí paralela s Hitlerovým názorem, že Čechy odjakživa patřily ke germánskému, tedy německému národu, čímž odůvodňoval své „znovu“ obsazení celého území Čech a Moravy do své nenažrané huby.

Je až s podivem, že Rusové jako tací, kteří jsou od malička masírováni důležitostí vítězství na fašismem v podobě Hitlerovského Německa, nedokáží dnes rozeznat, že jejich prezident dnes vlastně jedná úplně jako podle Hitlerovy předlohy z roku 1938. Že nevidí, že jejich slavná Rudá armáda dnes představuje stejný obraz, jako svého času německý Wehrmacht...

Kdo zastaví Putina, a hlavně kde…?

Se vší úctou se obávám, že ukrajinská armáda, se svou výbavou, i se svými oddíly z ulice sebraných dobrovolníků, kteří cvičí s dřevěnými útočnými puškami (!!!), to skutečně nebude.

Tak kdo zabrání Putinovi k jeho další expanzi směrem na západ?

Nebylo by bývalo mnohem výhodnější ve dnech, kdy už bylo jasné, co má Putin za lubem, postavit mu do cesty hráz z vojsk NATO, aby si dal pokoj?

Putin ve své drzosti ve svém projevu zmínil i onu nehoráznou větu, že pokud se Kyjev nevzdá a neustoupí (ze svého území…?!) ponese prý veškerou odpovědnost za případné vyhrocení konfliktu a krveprolití, které by logicky následovalo, právě on - Kyjev.

Myslím, že tato Putinova věta vstoupí do historie, protože takovou nehoráznost, aby v dějinách člověk pohledal. Podle Putinovi logiky tedy může za krveprolití napadený, nikoliv agresor. Toto tvrzení Putina jednoznačně zařadilo mezi válečné zločince a s jako takovým by s ním měly ostatní státy jednat. On už se ani nebrání tomu, aby říkal lži, o kterých je předem, a hlavě všem okolo, jasné, že to lži jsou, jemu už je to jedno.

Bohužel se obávám nejhoršího, nechci malovat čerta na zeď, on už tam totiž dávno namalovaný je.

P.S. Omlouvám se všem rozumným a slušným čtenářům, že v diskusi pod tímto mým blogem asi občas narazí na ošklivá šedá políčka, značící mnou smazaný diskusní příspěvek. Po zralé úvaze jsem se rozhodl k následujícímu – vzhledem k tomu, že proruské šváby, zrádce svobody i všeho, co znamená národní čest, nemohu eliminovat v reálném životě, rozhodl jsem je eliminovat alespoň v prostoru mých diskusí, kde to udělat mohu. S těmito tvory se nedá vést rozumný dialog, jejich doslova vlastizrádné příspěvky působí jako kaluže jedu a já si prostor pod svým článkem rozhodně otrávit nenechám. Znovu se omlouvám všem slušným a hrdým lidem – čtenářům, a děkuji za případné pochopení tohoto mého rozhodnutí.

.

 

 

.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 22.2.2022 9:44 | karma článku: 46,69 | přečteno: 13175x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5536x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3847x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hádka o školních absencích skončila vraždou v rodině, hoch za ni dostal 7 let

17. května 2024  9:36

Ve čtvrtek u Krajského soudu v Liberci při neveřejném jednání padl sedmiletý rozsudek nad mladíkem,...

U izraelské ambasády ve Stockholmu se ozývala střelba, policie uzavřela okolí

17. května 2024  9:18

Policejní hlídka ve Stockholmu v noci na pátek kolem 02:00 slyšela nedaleko izraelské ambasády...

KOMENTÁŘ: Politika, kde se nemluví, ale střílí. Jak zamezit, aby přešla i k nám

17. května 2024  9:16

Středeční atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je bolestným symptomem nemocné doby. A...

Odvolat se nemá smysl, algoritmus přijímaček zafungoval, říká šéf Cermatu

17. května 2024  9:12

Podcast První kolo přijímacího řízení na střední školy se uzavřelo ve středu 15. května. Uspěli v něm skoro...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám