Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Máme dva problémy, jeden s vládou, druhý s udržením tajných informací před novináři…

Tak se i ministr vnitra Hamáček dočkal – i on už má svou vlastní, ne soukromou, ale doslova veřejnou aféru. Dnes vyplula na povrch další možná kupa hnoje, který se k nám snesl z Vrbětic…

.

Seznam Zprávy přinesly informace o schůzce, která se měla konat 15. dubna večer v kanceláři ministra vnitra Jana Hamáčka. Hamáček tam měl údajně podle několika zdrojů vylíčit svůj plán na cestu do Moskvy.

Nešlo prý o nic menšího, než o plán navrhnout Moskvě „ututlání“ případu Vrbětice za to, že České republice Moskva poskytne milion dávek ruské vakcíny Sputnik V. navíc bude prý Moskva souhlasit s tím, že summit Biden – Putin proběhne v Praze.

V tuhle chvíli není nic jistého, s touto informací, jak už jsem zmínil, přišel server Seznam, který ji opírá o údajné vyjádření několika účastníků oné schůzky na ministerstvu vnitra.

Na té schůze měli být tito přítomni lidé - velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka, ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace (rozvědky) Marek Šimandl, ředitel Vojenského zpravodajství Jan Beroun a policejní ředitel Jan Švejdar. Později, prý něco kolem půl desáté večer, tedy jen chvíli před ukončením celé této podivné „sleziny“, měl dorazit i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Dalším byl samozřejmě sám ministr vnitra Hamáček. O dalších možných účastnících této schůzky zatím není nic, alespoň veřejně, známo. Známo je prý jen to, že se schůzky (překvapivě…) nezúčastnil žádný zástupce BIS, tedy služby, která se kauzou Vrbětice zaobírá nejdéle a došla k nejhmatatelnějším výsledkům.

To je divné, znamená to, že nikdo z BIS nebyl o této schůzce informován a už vůbec na ni nebyl pozván…

Ještě divnější ale je, že všichni výše jmenovaní, kteří už byli kontaktováni novináři ze Seznamu, prý oficiálně téma schůzky nekomentovali, s tím, že jim nepřísluší seznamovat veřejnost s tím, co se tam dělo a o čem se tam mluvilo. Přesto Seznam tvrdí, že má tyto informace, a nyní cituji – „… skutečné plány své cesty sdělil Hamáček podle několika zdrojů účastníkům schůzky, která se kolem moskevské mise uskutečnila…“

Ty plány měly být, jak už jsem popsal výše, dohoda s Moskvou na zametení Vrbětic pod koberec za Sputink V. a za příslib pražského summit Biden – Putin.

Pokud Seznam od některého účastníka schůzky tyto informace získal, tak i když tito navenek odmítají jakékoliv informace sdělit, přesto je podali (prodali…?) pod rukou, a Seznam se k nim mohl dostat. Jiná a poslední možnost by byla už jen ta, že si Seznam vše vycucal z prstu a vydal pouhé lži…

Takže tady máme problém s vládou (těžko věřit, že o takové šílenosti mohl uvažovat pan Hamáček jen sám za sebe…), která se chystala prostřednictvím Hamáčka doslova na vlastizradu, a máme tu další problém – někdo z těch, kdo byli na té schůze, s největší pravděpodobností seznamuje novináře (v tomto případě ze Seznamu) se skutečnostmi, které i když jsou zavrženíhodné a odsouzeníhodné, přeci jen padly na schůzce, jejíž obsah by měl být už z titulu zúčastněných person tajný.

Není jistě náhodou, že to byl právě Seznam, kdo před několika týdny jako první vůbec přinesl informaci, která vedla nakonec k tiskové konferenci Hamáček – Babiš, ze které se celý národ a celý svět dozvěděl, že výbuchy ve Vrběticích mají mít podle všeho na svědomí agenti ruské GRU.

Už tehdy tedy musel mít Seznam nějaký „zdroj“, který musel být obeznámen s informacemi v utajovaném režimu.

Seznam se tím nijak netajil, dokonce se tím chlubil, že to byl právě jeho reportér, který zaslal Hamáčkovi a Babišovi, tuším že den před vlastní tiskovkou, SMS s dotazem, zda tito dva vládní činitelé mají informace, že za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko.

Právě ta SMS měla za následek fakt, že v sobotu večer, v tak netradiční čas pro jakékoliv důležité prohlášení vlády, stanuli ministr vnitra, a tehdy i zahraničí, Hamáček a premiér Babiš před mikrofony a všichni, kdo jejich tiskovku viděli, mohli nabýt dojmu, že tito dva pánové možná každou chvíli zkolabují.

Dodnes si vzpomínám, že tak vykolejené jsem ty dva politiky ještě nikdy neviděl.

Také měli být proč vykolejení, oni už tehdy, na rozdíl od nás ostatních, kterým se informace odhalují až postupně, museli vědět, jak šílená situace se dala do pohybu.

No, jsem zvědavý, jak to celé dopadne, každopádně špína tady je. V tuhle chvíli jsou dvě otázky – skutečně se pan Hamáček chystal na tak šílenou misi do Moskvy, to zaprvé, a zadruhé - skutečně někdo ze zpravodajských a nebo diplomatických kruhů vyzrazuje novinářům informace, které zaznějí v utajovaném režimu…?

 

P.S. vzhledem k tomu, že v celé věci hraje určitou roli i Sputnik V. nabízí se ještě jedna možná varianta vysvětlení. Pokud víme, tak Hrad a hlavně prezident Zeman se vždy snažil do naší země ruskou vakcínu dostat. Zároveň víme o jeho až machiavelistickém postoji k současné vládě, které se snaží vlastně škodit, kudy ho vozí. Není tedy možné, že celý nápad na Hamáčkovo Moskevské kamikadze vzešel právě z Hradu, a když tu myšlenku rozvedu, není možné, že z Hradu přišlo i echo novinářům Seznamu, aby položili ty správné otázky stran oné zvláštní schůzky na ministerstvu zahraničí ze dne 15. dubna...?

Když spekulace a konspirace, tak ať už to stojí za to, co říkáte...

.

.

.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 4.5.2021 11:00 | karma článku: 24,98 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5536x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3847x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám