Ale já vás mám rád...!!!

Co tomu říkáš drahá? To je krása ty minarety viď? Neboj se, však já je u nás prosadím, to budou koukat fašouni jedni nemultikulturní...

N. Straková, Aktualne.cz

,,Michale, to jsem nevěděla, že tady v Rijádu bude takové horko. Ale máš pravdu, ti lidé jsou tady tak krásní. Jen pořád nechápu, kde jsou nějaké ženy? Všude jen chlapi, ale hezcí jsou, to jo, takoví snědí..."

,,Ale, Marsho, ženy jsou přeci tady ty pochodující stany. Tady poznáš ženu podle toho, že je to zpravidla menší než muž, má to na sobě něco, skrze co není vidět, nikdy to neuvidíš jít třeba jen krok před chlapem a hlavně to Marsho nikdy neřídí auto. No představ si, těch bouraček co by bylo, vždyť z těch hábitů není ani pořádně vidět..."

,,Well, jak to tady mají krásně vymyšlené Michale. Vsadím se, že tu mají o hodně nižší nehodovost, než u nás v Jůesej, nebo u vás v Ček. Ale není jim v tom oblečení nějak horko? V tomhle horku...?"

,,To je ale právě na té jejich kultuře to krásné Marsho! Copak to nechápeš...?"

,,Hmm, ty máš vždycky pravdu Michale..."

 

A tak se manželé Kocábovi rozplývali nad krásami, které jim poskytoval pohled na dění v ulicích saudsko arabského Rijádu a těšili se ze začínající dovolené, v tom krásném a Michalem vychvalovaném městě. Idylka však trvala jen do té chvíle, než k nim zamířili dva vousatí muži s rákoskami v rukách, ohněm v očích a vírou v srdci.

,,Myslíš, že umí anglicky drahý? Já to zkusím ano?"

,,Hi, how are you?" (Ahoj, jak se máte?)

 

,,Alláhu, jsem nečistý, ta jenž je dcerou své matky, ta jenž je odhalená jako děvka z nejspodnějšího přístavu, ta jenž mluví jazykem Velkého Satana na mě promluvila?! Alláhu akbar, ztrestám jí hned, aby věděla, jak se má chovat žena v přítomnosti věřících mužů!!!"

 

Mlask, mlask - dopadla dvakrát rákoska na prodloužená záda šokované paní Kocábové.

,,Ohhh, Michale, co to má znamenat? To bolí! Ty to necháš jen tak?! Ty, ministr ve své zemi?!"

 

,,Ale pánové, co se to děje? Já to přeci..."

 

,,Efendi, dovol mi ztrestat toho prokletého ďaura, který dovolí, aby jeho žena chodila tak necudně oblečená, aby promluvila dříve než on a která dokonce stojí krok před ním!!!" dožadoval se okamžitě svých, v té zemi zákonných, práv mladší z dvojice mužů.

,,Oba budou ztrestáni Salime, neboj se!", vykřikl ten, který právě znovu zdvihal ruku, aby nechal pocítit vůli Alláhovu, přetavenou v rákosku, nad hlavou.

Kde se vzali, tu se vzali další muži v tmavých turbanech a po té, co pevně a nesmlouvavě uchopili manžele Kocábovi, tyto vlekli kamsi do hlubin mediny. Spěchali, aby stihli okamžik, kdy se z minaretů ozve zpěv muezzinů, kteří budou volat k modlitbě. Chtěli mít ty dva z krku a pod zámkem, aby mohli vzdát díky Alláhovi za tu čest, že smějí hlídat, aby všechen lid dodržoval a ctil Jeho, jenž je Bohem, neboť není Boha kromě Boha a Mohamed byl jeho prorokem...

 

Po modlitbě se oba dostali před muže, který zřejmě představoval duchovní autoritu a byl nadřízeným oněch strážců dobrých mravů  z ulice.

,,Jak zní obvinění Chalífe?"

 

,,Veliká hanba ulpěla na našich očích i na očích samotného Alláha, Alláhu akbar. Vždyť sám vidíš jak se jeví před zraky Jeho. Navíc nás oslovila jako první a to dokonce řečí samotného Satana - inglísí!!! A ten její muž... co muž, copak by nějaký skutečný muž dopustil, aby se jeho žena takhle chovala a oblékala?! Tak tento tvor se ji ještě snažil chránit před spravedlivým hněvem, který Alláh vložil do mé pravice a ta se jala onu ženštinu ztrestat hned na místě jejího hříchu!"

 

,,Hmm, to jsou vážná obvinění a pokud jsou pravdivá a já na vlastní oči vidím, že ano, pak jde o veliký prohřešek proti právu Sharia. Co můžeš říci na svou obhajobu ty nevěřící ďaure?!", obrátil svou pozornost na Michala Kocába islámský duchovní.

,,I do not understand, could you speak English?" (Já vám  nerozumím, mohl byste mluvit anglicky)?", snažil se Michal marně přesvědčit pána zamotaného v prostěradle a s turbanem na hlavě, aby mluvil tak, aby se mohl hájit.

,,Ty pse, jak to se mnou mluvíš? Nejraději bych ti vyřízl jazyk, ale mám dnes dobrou náladu a tak to neudělám. Poděkuj Alláhovi za jeho dobrotu. (Alláhu akbar, Alláhu akbar, vykřikovali všichni přítomní muži a mlátili v kleče hlavou o zem.) Myslím, že jste jen obyčejné vši na ploše, kterou Alláh obdařil svou laskavostí. Alláh ví (Alláhu akbar, Alláhu akbar, buch buh buch...), že přijde den a všichni budete rozumět jazyku věřících. Aby ti to učení našeho jazyka šlo lépe, mrzký ďaure, dostaneš ty i ta tvá ženština po padesáti ranách baštonády. Doufám, že potom každý krok bolesti, který učiníš, bude ve jménu Alláha (Alláhu akbar, Alláhu akbar, buch buch buch) a ty se z těch ran na chodidla poučíš. Odveďte je!!!"

 

,,Ale já vás mám rád!!!...", byla poslední slova, která mohl Michal vykřiknout před tím, než mu Alláh nechal pocítit, jak na chodidlech chutná právo Sharia...

 

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 1.12.2009 13:08 | karma článku: 31,94 | přečteno: 2427x
  • Další články autora

Vladimír Kroupa

V Brně sněží, v ODS jsou zřejmě závěje…

Primátorka Brna, paní Vaňková, si naběhla s jednou pitomou fotkou. Veřejnost neví, co se dělo po cvaknutí foťáku, ale vnímá, co se děje po zveřejnění oné fotky...

2.8.2023 v 14:11 | Karma: 44,52 | Přečteno: 5535x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Pomáhat Ukrajině ano, ale ne za cenu hlouposti...

Jak už asi mnozí z Vás vědí, z ukrajinského obilí a dalších potravin se stává problém. Jedna věc je jeho množství, druhá věc je riziko zdravotní závadnosti takových komodit...

18.4.2023 v 10:33 | Karma: 46,62 | Přečteno: 10217x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Málem jsem zabil dítě / Málem jsem umřel…

Zaseknul se mi závěr. Trhnul jsem s ním dozadu, abych vyhodil vzpříčený náboj. Když se mi to konečně povedlo znovu jsem na něj zamířil. Jeho obličej, který ke mně otočil, byl dokonalým terčem...

23.3.2023 v 11:09 | Karma: 20,05 | Přečteno: 833x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Den, kdy se naivům zastavil dech…

Píšu naivům, protože člověk nenaivní, nebo třeba šachista, co umí přemýšlet o dva tahy dopředu, musel s něčím takovým počítat. Otázka nezněla - zda, ale - kdy...

24.2.2023 v 13:59 | Karma: 31,22 | Přečteno: 1379x | Diskuse| Společnost

Vladimír Kroupa

Proč není dobré pro mír ustupovat zlu…?

Protože zlo takový mír neocení, naopak udělá všechno proto, aby takový „mír“ v budoucnu pošlapalo. Co bude pak? Další ústup a další domnělý mír...?

17.2.2023 v 13:43 | Karma: 43,34 | Přečteno: 3846x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám