Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím ,že se Putinovy totálně vymít mozek Rusům nepovedlo. To by se teď elita národa hromadně hlásila do armády. Místo toho se spíšecsnaží někde zašít ...

0 0
možnosti
JR

"Jen si to srovnejte se zeměmi bývalých sovětských satelitů, kam jsme patřili i my, Češi."

Ne, nebudu si to srovnávat, protože je to totální nesmysl. Před druhou světovou válkou bylo Československou ekonomicky vyspělou demokratickou zemí, což se o žádné z bývalých sovětských svazových republik říct nedá. Měli jen absolutismus a pak komunismus, takže neměli z čeho vycházet, tamní obyvatelstvo o nějaké demokracii nic netuší. Jako obvykle k podpoře svých tvrzení pletete hrušky s jablky...

Dále: na čem stavíte své přesvědčení, že Rusku jde o "vyhlazení co největšího počtu Ukrajinců"? To je další nesmysl. Kdyby Rusku šlo o tohle, použilo by úplně jiné zbraně. A případná obhajoba, že "by si to nedovolili" je mylná - USA v Afghánistánu taky použili chemické zbraně (bílý fosfor) a nic z toho nakonec nebylo.

A na závěr: vím, že to nepochopíte, ale nezastávám se Ruska. Zastávám se solidní, podložené argumentace. Jestli jste už o něčem takovém slyšel.

Ale klidně mě nazvěte Putinovým agentem, chápu, že je to snazší...

2 5
možnosti
Foto

Vše, co jste napsal za slovo "ale" ve vašem posledním odstavci, o vás vypovídá mnohem více, než zbytek vašeho cancu.

4 1
možnosti
AK

No spoléhá na hloupost Evropy a jejich politiků!!Čím víc se bude Evropa stavět na zadní,tím bude Putin víc na koni,jenže říkejte to někomu!!!8-o

3 1
možnosti
Foto

Takže by si měla Evropa pokorně lehnout Putinovi k nohám, nebo jak jste to myslel...?8-o

3 0
možnosti
MR

Je v tom kalkul a dlouhodobá strategie, a navíc Putin není nějaký ten rok u moci. Zde jsou určité fáze. První fáze byla snaha pomocí zahraničního kapitálu a manažerství pozvednout ekonomiku a Rusko, to už bylo i za Jelcina. To ale nakonec narazilo, na tzv. Ruskou duši a mentalitu. Další fáze byla vedena vlastně s podporou Německa, jež bylo Rusku "zavázáno" za sjednocení, a k tomu i nahrály postoje německého kanceláře Schrödera, tak že zde možná vznikla i určitá dlouhodobá strategie, kde vytvořil Schröderrem byznys s ropou a plynem, což vedlo i k změně Německé energetiky a výstavby Nord streamu 2.

3. fáze byla někdy od let 2010 a to vytváření heroické minulosti Ruska ... 4. fáze pak přišla v době kdy internet se dostal do každé domácnosti, a přišel věk dezinformací, manipulací. 5. fáze byla tzv. sypání písku do soukolí světa, řešení světových krizí, třeba expanze IS, rozpad Sýrie ..., 6. fáze přišla po odchodu kancléřky Merkelové ... Zde se ale Putin přepočítal. Jednak prezident V. Zelenským, jež byl do té doby vlastně brán jen jako za herce – komika, ukázal svoji pravou tvář a k tomu aktivní vstup Polska a ČR., jež nakonec "strhl" celou Evropu a svět ke společnému postupu a tím i pádu jeho kalkulací a cest, jak se nejdříve tvářilo Německo ... Putin tedy dostal jak si přes prsty a byla mu vzata jeho hračka a tak ......

3 0
možnosti
Foto

Tyhle články je dobré ukládat si na pozdější časy. Pro opravdové zasmání se nad naivitou čuníka, co se hrdě pozastavuje nad krásou a dokonalostí toho "svého" hospodářství a jak je mu (oproti těm lesním špinavcům) blaze.

Tak na shledanou s jítrnicí v ruce ;)

9 6
možnosti
Foto

Váš omyl je v tom, že já jsem spíše řezník, než čuník...

1 0
možnosti
OZ

Je to tak, žádný Majdan, žádné osvobozování nebo denacifikacece, či další ruské lži. Jde primárně o rozpad Sovětské říše v devadesátých letech, kterou šílená smečka kolem Putina nepřijala ani na vteřinu a kterou byla a je rozhodnuta vrátit zpět, se vším všudy i kdyby přitom měl shořet celý svět. Když Putin seznal, že má dost prostředků na válku, prostě rozjel návrat k sovětskému impériu. Desítky let a tisíckrát omílané ruské fráze o fašistech zanechaly následky. Fašistou je pro rusa prakticky každý, kdo s ním nesouhlasí a z rusů se stali fašisté se vším všudy, svou krutostí a barbarstvím je dokonce překonali.

14 0
možnosti
RP

Přesně tak. Jenže Russko je dnes podobně silné jako byl před lety Sovětský Svaz nebo jen o málo slabší, zatímco USA, Evropa i jiné státy, jako Ćína jsou dnes díky vývoji za ty desítky let mnohem silnější. Ekonomicky i vojensky.

Neboli v relativním poměru sil Rusko velice zesláblo. A slábne každým dnem války na Ukrajině stále víc a víc. Brzo už nebude mít nebo možná už dnes nemá dostatek sil, aby udrželo své kolonie, na Sibiři, v Zakavkazí... Bude stačit jen podnět, aby ten proces rozpadu Ruska začal.

9 0
možnosti

Už se podepsal EU dokument o stažení emisních povolenek z veřejné burzy a kdy že jsme z USA a dalšími zeměmi podepsali dlouhodobé smlouvy na dodávky plynu a ropy i když by to byla dnes obrovská pitomost z hlediska dnešních cen .Hlavní vlna zdražení energii byla před invazi RF a jen z blbosti EU.

2 2
možnosti
LV

Musím říci, pane Kroupo, že Vás čtu stále raději. 👍

7 0
možnosti
Foto

Já také, a byly doby, kdy jsme se s panem Kroupou vůbec nemuseli.:-)

3 0
možnosti

He he .Z dnešního pohledu je vlastně RF nejlepším spojencem USA.A plně to chápu stejný pohled na svět okolo sebe(kdo u nás nenakupuje není ani přítel).RF chce po EU písemné potvrzení že sankce na zařízení určené na plynovod nejsou globálně na sankčním seznamu. Pokud EU toto potvrzení vydá dostaneme plynu kolik chceme a jeho cena půjde prudce dolů ale bude to totální prohra. Pokud EU potvrzení nedá tak RF nepřijme nic co je vyrobené v zemích které uvalili na RF sankce protože RF nebude porušovat pravidla sankcí a plyn z RF do měsíce přestane proudit(důvod havarijní stav NS1) a to bude opět totální prohra pro EU.EU má v ruce proti svému nejlepšímu spojenci páku v jaderném palivu které zamoří vyjmulo ze sankčního seznamu a je pro ně stejně strategické jako pro EU plyn. Vyjednávací pozice EU z RF i USA je fatálně špatná a my EU předsedáme a nás nebude poslouchat absolutně nikdo a jen se potvrdí naše strašně špatná pozice z mezinárodního pohledu. Děsí mě to ticho z našeho parlamentu a vlády opravdu děsí.[>-]EU [UA]

3 2
možnosti
VB

:-) nic víc není nejde dodat.

PS: Líbí se mi, jak někdo z obýváku po směně na ještěrce dovede rozebrat právní situaci ohledně předání opravené turbíny k NS 1.

2 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám