Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, pane Kroupo,

Vy víte, kolik lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat, už covid-19 prodělalo? Nevíte. Každý by měl nést odpovědnost za své zdraví. Nejčastějším argumentem používaný zejména vládou pro očkování je kolektivní imunita a citové vydírání typu jako Očkuj se a zachraň svou babičku! Prosím Vás, Vy tomu věříte?

Už se začínají ozývat zdravotníci, kteří dosud mlčeli. Lidé, kteří pracují na covidovém oddělení a říkají - máme zde více očkovaných než neočkovaných. Co na toto řeknete? Že to není pravda?

Nelíbí se mi, jak vláda rozděluje společnost na očkované a neočkované. Je to nechutné.

Ano, jsem neočkovaná a očkovat se nehodlám. Jsem toho názoru, že by měly být uznávány protilátky po prodělané nemoci, protože odborníci tvrdí, že když nemoc proděláte, imunita si to prostě zapamatuje lépe, než když každých pár měsíců do sebe naperete vakcínu. Samozřejmě to nejsou ti odborníci z médií, kteří jednohlasně křičí - OČKOVAT! Ale jiní, ti vládou doposud nevyslyšení.

Odborníci, lékaři, sestry - zdravotnický personál už konečně nemlčí a začíná mluvit. Spousta těch, co se nechali naočkovat, jsou znechuceni.

Opravdu nevidíte, co se děje? Situace v Rakousku a na Slovensku je snad ještě horší a lidé se bouří a to je dobře, protože vidí, že je něco sakra špatně.

Už i moje máma, která mi řekla před časem, že se jsem sobec, protože se nenechám naočkovat, že nechápe, co to vláda zkouší a proč nejsou testováni všichni, když je zřejmé, že za přenos nejspíš mohou očkovaní, kteří se nemusí nikde testovat. A přiznává, že to nedává smysl.

11 5
možnosti

A vy víte přesně, jak dlouho trvá vaše imunita po prodělání covidu? U každého je to jinak. Moje dcera například v době, kdy se ještě neočkovalo, prodělala covid dvakrát, dost brzy po sobě.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

skončila v nemocnici? Byla na ventilátoru? Děkuji za informaci.

1 0
možnosti
JH

Máma měla pravdu, ano, jste sobec. To ostatní je zbytečné.

Chybí vám znalosti a selská logika...u vysoce nakažlivé infekční choroby logicky nemůžete nést odpovědnost pouze za své zdraví.

A při pohledu na foto chci věřit, že pro pediatry předvedete méně sobeckosti a více rozumných argumentů.

4 2
možnosti
RW

Očkování proti covid samozřejmě kolektivní imunitu nevytváří. Zabránění nakažení či přenosu není u žádné s použitých vakcín uvedeno. Očkování může v menší míře snížit rychlost přenosu, nikoli vybudovat kolektivní imunitu, to je na první pohled viditelné i z průběhu nákazy u nás - při proočkovanosti cca 60% s kolektivní imunitou by průběh a rychlost šíření musely být naprosto odlišné. Neschopnost vakcín vytvořit kolektivní imunitu je viditelné i v zemích kde je proočkovanost výrazně větší než u nás. Pokud máte relevantní fakta co můj názor vyvrací tak sem s nimi.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

znalosti mi chybí, to každopádně, jsem laik. Ale jsem člověk, který chce zdraví pro sebe i pro ostatní a to je pro mě klíčové. A pokud mě někdo do něčeho tak zarputile nutí a řekne, že je to pro mé dobro, tak zpozorním. Tak to prostě je. A to, co vláda předvádí, je už do nebe volající.

Co se týče pediatrů - na tu naši si nemůžu stěžovat. Vždy si vyslechnu, co říká a proč mým dětem předepisuje to, co předepisuje. Nepatřím mezi rodiče, kteří když odchází od pediatra, jsou zklamaní, že nemají antibiotika. Já jsem ráda za to, že je mým dětem nenapíše a když napíše, tak se ptám proč a zda je to nutné. Jde mi totiž o jejich zdraví. Jsem žádná lesní žena, která věří pouze v sílu bylinek. Ale víte co, v poslední době si myslím, že právě lidé, kteří se vrací k tomuto způsobu života bez moderní medicíny a léčí se bylinkami, kterými se léčily jejich prababičky, jsou ti, kteří jdou tou správní cestou. Protože ne jen tato covidová doba mě donutila přemýšlet nad celým zdravotnictvím.

Je spousta lékařů, kterým jde o zdraví pacienta. Ale bohužel jsou i takoví, pro který je byznys více než zdraví lidí. Je to jako v každém jiném odvětví. Lidé jsou různí.

Pokud člověk prodělá nemoc a má nějakou přirozenou imunitu, tak si myslím, že není pro své okolí nebezpečný.

Za situaci, která tu nyní probíhá, je zodpovědná vláda.

Jsou to věci, za kterými si stojím. Věřte si, čemu chcete.

Přeji Vám hlavně pevné zdraví.

1 0
možnosti
Foto

Ano, nepíšete pravdu, protože na JIP a ARO převládají neočkovaní pacienti a ne naopak. Více Váš příspěvek rozebírat nebudu, proč házet hrách na stěnu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám