Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M79i27r60e40k 72M66e79d13á14k

26. 6. 2021 14:12

Vladimíre, s Vaším názorem se dá souhlasit. Sám smekám před poldy, kteří se musí zabývat kriminální spodinou. Jen mi není jasné, kde jste vyčetl, že taser nebo paralyzér má "12 000 000 voltů "? Tedy 12 milionů Voltů ?

0 0
možnosti

J64o19s52e68f 74N65o61v80á56k

26. 6. 2021 14:30

To nekteri vyrobci taseru, hlavne ti cinsti takhle kecaji.

Ve skutecnoti vsechny tyhle tasery a eletricke paralyzaroty maji maximalne kolem 400 000 V, protoze vetsi napeti pak prekona izolacni schopnost vzduchu a nastoupi ten modry vyboj, ktery vetsimu napeti nedovoli.

Presneji receno je to napeti zavisle jen na vzdalenosti tech elektrod - tam muze byt mezi vyrobci rozdil, ale maximalne v par desitkach kilovoltu.

U paralyzeru s napisy 12 milionu voltu a vice, by ty elektrody musely byt od sebe vzdaleny nekolik metru, aby to fungovalo a takove paralyzer by byl tak trochu neprakticky.

0 0
možnosti
Foto

Chvílemi mi přišlo, že bylo trochu "přehurvínkováno". To je ale spíše osobní názor...

Jinak ale se mi ale blog líbil a dávám karmuR^.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 2
možnosti

J22o89s42e70f 16N54o20v22á79k

23. 6. 2021 13:44

Vyborna napsano pane Kroupo. Za me jednicka s hvezdickou!

2 0
možnosti

Docela dobře jste popsal situaci, i o co jde v práci policistů. V tomto smyslu je váš text kvalitní a přínosný. Proč ale musíte v článku někoho oslovovat (vážení Hurvínci), když se hned za to oslovení omlouváte, protože vás prý příznačnější označení nenapadlo. Vždyť jste vůbec nemusel text koncipovat tak, že začnete "představte si..." a dále v celém textu fiktivní oslovené stále k něčemu nabádat a cosi jim vysvětlovat. Mohl jste zvolit třeba obyčejnou reportáž (popis). Místo - "představte si na malou chvíli, že na sobě máte policejní uniformu a že jste ve službě..." - stačilo napsat - "Policista ve službě dojídá hamburger a najednou se z vysílačky v jeho voze ozve...", a v tom stylu pokračovat. Vyhnul byste se také zbytečným kreacím, jejímž cílem je opakovaně dokazovat, že hovoříte k úplným tupcům - viz: "...a v otočce ho složíte na chodník. A co se stane dál, Hurvínci v policejní uniformě? Opravdu si představujete, že už máte vyhráno? Určitě ano, Hurvínkovské války se přeci vyhrávají tak snadno... Jenže leda kulový... Už jen nasadit pouta člověku...". Co takhle: "...a v otočce ho složíte na chodník. Tím ale zásah nekončí. Už jen nasadit pouta člověku..."

Je stylisticky neobratné používat oslích můstků typu "opravdu si představujete...". Nevíte nic o tom, co si jednotliví čtenáři vašeho textu představují. Nebo je to tak, že se musíte předvádět jako ten znalý a moudrý a ostatní jsou Hurvínci? Rád bych věřil, že to tak není.

4 1
možnosti
Foto

Já bych zase rád věřil, že mi nechcete kecat do toho, jak já chci psát. Vy si pište jak libo, já budu dělat to samé. :-)

2 0
možnosti
Foto

Jako Hurvínek musím říct, že mě to úplně dojalo k slzám. Tak on se chudák policajt potkává s feťáky, zloději, vrahy a dalšími lidmi na okraji společnosti? A to ten chudák policajt nevěděl, když se dával k policii? Čekal, že se bude potkávat jen s lidmi s klášterní výchovou? A nejhorší co uslyší bude, i Ty hlupče? A teď vážně, chápu, že s feťákem je to složitější, jenže ono se tak nějak ukázalo, že policie takhle jedná s každým. Například pána, který neměl roušku, vyváleli po zemi a odvlekli. To se pak nelze divit, že nemají podporu veřejnosti a že veřejnost bedlivě sleduje jejich chování.

4 21
možnosti

Dovolím si oponovat. Jak správně uvádíte, policista se potkává s feťáky atd. Proto může (a jak vidno zříti i musí) používat při jejich pacifikaci adekvátní prostředky. Tak jak byste neočekávala, že policista neuslyší od takového člověka "Ty hlupče", já bych zas nečekal, že sjetá smažka v rauši řekne po výzvě policisty : "Ach ano, odpusťte, vše napravím" a zdvořile se ukloní. Ono to je na hrubý pytel hrubá záplata.

Co se týká pána, který neměl roušku - tam to byli pokud se nepletu měšťáci, nikoli státní policisté a dopadlo to jak to dopadlo, protože se "potkali dva". Čímž neomlouvám zákrok těch měšťáků, protože vytvořit kvůli roušce takovou kovbojku...

2 0
možnosti
Foto

U čtení tohoto blogu si vzpomenu na film Demolition Man. Tam těch dobrodějů bylo taky dost a jak dopadli.

6 0
možnosti

Policejní instruktor ukazuje princip zakleknutí při zajištění osoby.

facebook . com / TacticalTraining . cz / videos / 550546232515030

Aby ten odkaz fungoval, je nutno vymazat všechny mezery. Nevím, jak je to tady ošéfované z pohledu vkládání odkazů, tak úprava pomocí mezer.

Dole na stránce je ještě podobné video, pan Černý zaklekne útlou dívku a potom malého kluka. Oba to kupodivu přežijí...

0 0
možnosti

P81e38t78r 81B40u94r29i63a82n

22. 6. 2021 21:12

R^ souhlas, karma.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS