Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Opozice se prý bojí o demokracii. Já se začínám vážně bát opozice...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Taková opozice je pro Babiše požehnáním. Pandemie nejde zkrotit, ale opozice ji už stačila zpolitizovat, až do fialova. :)

Opravdu jen velký naivka nebo fanatik si může myslet, že by to opozice dělala lépe nebo jinak.

Obávám se, že ty opoziční hvězdy jsou schopny vyhnat Babišovi preference až někam ke čtyřicítce. A tak vysoká teplota je už i na coronavirus moc.

.

:-)

.

2 4
možnosti
PB

Jen fanatik si může myslet, že to tahle vláda dělá nejlíp, i přes desítky doložitelných zmatků.

5 1
možnosti
EH

I kdyby se vládě nějakým zázrakem podařilo zachovat stav nouze na roky, pořád ještě nebyly zrušeny demokratické volby.

Opozice kolem sebe kope, protože nevidí pro sebe naději. Babiš "vyžral" pro svou vládu nejlepší léta blahobytu a kdokoliv přijde po něm, bude vládnout v ekonomické krizi. Už se těším, až nový ministr financí Kalousek z vládnoucí desetikoalice bude lidem vysvětlovat, že za jejich bídu může Babiš. ;-D

22 6
možnosti
JK

V krizi jsou nutná rychlá, účinná a někdy i tvrdá řešení omezující svobody dané listinou práv a svobod. V tom není žádný spor, problém je v tom, kdo má konat ona rozhodnutí a jaké pravomoci má mít. Na to kdo a jak bude rozhodovat má být v normálním čase zpracován plán, který se už v krizi nesmí měnit. U nás jsme měli jasně dáno, že při vypuknutí krize se má ustanovit "Ústřední krizový štáb" včele s ministrem vnitra a ten má být hlavním poradním orgánem pro rychlé rozhodování vlády. Co se ale stalo, dlouho AB tvrdil, že krizový štáb je on a vláda, pak změnil jeho status, ten samý den jmenoval do funkce Prymulu, aby po několika dnech se ukázalo, že nejefektivnější je, aby štáb řídil ministr vnitra.

Krizi berou sebestřední despotové jako příležitost k ovládnutí davů, uzurpování moci a nastavení vlastních totalitních pravidel. Mají k tomu jedinečnou příležitost, mohou k tomu použít policii i armádu k potlačení nespokojenců a hlásat, že konají dobro pro blaho občanů.

Ještě že náš AB je takové trdlo a hned na začátku vyrobil několik kopanců a dodělal to nesrozumitelnými vystoupeními v cizím jazyce (chudáci tlumočníci pro hluché). Poté předal otěže, tiskovky se utnuli a řídí vše zase ze zákulisí jak je zvyklý, takže maďarský scénář nehrozí, náš AB na to prostě nemá. Na fenomén koncentrace moci v krizi však musíme dát bacha, mnoho firem krachne, některé se budou potácet a některé zachrání stát, ať už přímo dotací, nebo nepřímo zakázkami. Kdo bude rozhodovat, koho zachráníme a koho ne bude meritem dní příštích. Na to musí opozice poukazovat, od toho ji máme, ona má mít lepší informace než máme my.

8 1
možnosti
Foto

Víte, co mi připomíná současná snaha opozice o za každou cenu z vlády dojící informace, které ještě nejsou k dispozici, totiž jak to bude s ekonomikou po virové krizi? Jako když vám bude hořet dům, oheň bude silný, ale díky práci hasičů máte přeci jen naději, že z toho domu něco zbude. A najednou přijde k hasičům nějaký chytrák, který je začne přesvědčovat o tom, že až ten požár dohoří, že dost možná ten dům díky porušené statice spadne. A tak začne hasiče nutit, aby přestali hasit plameny, ale začali zdi podepírat podpěrami...

6 8
možnosti
Foto

Když mně bude hořet dům, tak vím, že jsem pojištěn, že nejsem dobrodruh, který si postaví dům aniž si jej zajistí proti nedálným situacím. Tahle vláda rozházela finanční rezervy z dob privatizace na které vlády šahaly velmi opatrně třeba pouze v době povodní. Rozházela je za nového úředníky státní zprávy, za jejich astronomické platy, za slevy důchodců a podobně a dnes má pouze holý zadek. Tak kouká, jak těm, kterým ne vlastní vinou vznikla škody ukázat vztyčený prostředníček. Jiná vlády v Evropě pomáhají těm, kterým vznikla škoda a považují to za samozřejmost.

7 0
možnosti
JL

Stačí trochu sledovat vývoj politické situace v Maďarsku, aby bylo jasné, že zde důvod k obavám o demokracii existuje.

https://marcik.blog.respekt.cz/madarsko-likviduje-posledni-zbytky-demokracie-my-bychom-se-meli-pripravit-na-podobny-utok/

8 10
možnosti
PD

proč? proto, že to dělá maďarsko, se to bude dít i u nás?

1 1
možnosti
JH

To politizování kolem pandemie mi přijde málem zločinné!

Pochopitelně, vláda se v takové situaci nemůže vyhnout omylům, ale nikdo normální ji snad nemůže upřít snahu a nasazení. Strategie, kterou zvolila funguje, což je to vůbec nejdůležitější!

A pokud už zmiňuju tu normálnost - snad nikdo takový nemůže čekat, že je v silách jakékoliv vlády uhradit úplně každému, úplně všechny škody. Může jít jen o zmírňování následků!

50 5
možnosti
Foto

Vláda od ledna věděla, že coronavirus je v Evropě. Neprovedla opatření ke zjištění kolik máme ochranných pomůcek v případě, že coronavirus zasáhne nás, jaké máme lůžkové kapacity ve zdravotnických zařízení, zda budou stačit, zda máme dostatek přístrojového vybavení pro řízené dýchání a eventualní potřebu mimotělního oběhu, zda máme dostatečný počet personálu na jednotkách intenzivní péče a tak dál To vše obsahuje Pandemický plán. Vláda do současné doby neudělala nic. Sedíme doma a šijeme roušky a pokud je nemáme stát nás pokutuje, místo, aby jich zajistil dostatečné množství. Snad od ledna bylo času dost.

4 10
možnosti
PD

co to melete, o tom, kolik máme plicních ventilátorů se mluví od začátku, asi 3600 a jejich vytížení před epidemiií byl 60%, tedy rezervní kapacita víc než dostatečná. Roušky šijeme proto, že se normálně nikde nevyrábí, vozí se jen ty papírové jednorázové.... A budete se divit, ty látkové roušky od nás kupují z německa, Slovenska nebo rakouska, protože je taky nemají

8 3
možnosti
JB

J85a37n 62B10u72r60d53a

8. 4. 2020 12:11

No, a která opatření, která teď vláda dělá, by bez nouzového stavu dělat nemohla? Proč je vlastně potřebný?

Jedním z argumentů ministryně financí ke změně právního základu jejich opatření z krizového zákona na zákon o ochraně veřejného zdraví bylo, aby ta opatření automaticky nezanikla se skončením nouzového stavu. Proč je tedy nouzový stav přirovnáván k vodě pro hasiče, když si vláda sama myslí, že to může dělat i bez něho (a taky to tak dělá - např. současné omezení pohybu je na rozdíl od toho původního postaveno na zákoně o ochraně veřejného zdraví, ne na zákoně o bezpečnosti republiky / krizového zákona)?

Přijde mi, že to spousta lidí vnímá tak, že jakmile se řekne zaklínadlo Koronavirus, tak prochází jakákoliv věc, nehledě na to, jak přísná, jak vhodná či jak proporcionální. S takovým přístupem potom není vlastně ani potřeba ta opatření odůvodňovat. Těžko se pak divit vládě, že to nedělá, když po vyslovení zaklínadla půlka lidí ustrne v posvátné bázni.

2 2
možnosti
Foto

Je pro Vás důvod počet mrtvých u nás na rozdíl od Itálie, Španělska, nebo jiných států?

3 3
možnosti
JK

Svatá prostoto, chtělo by se napsat. Když ale čtu, že jiné lidi "obviňujete" z naivity a další naivové vám tleskají, trochu mě to děsí.

Klíčové ve vašem článku jsou následující pasáže: "...například jejich střečkování stran prodloužení nouzového stavu, tolik potřebného v dnešní nesnadné době..." a "S tím můžeme, respektive MUSÍME počkat až na dobu „normálna“..." Kdo posoudí, zda nouzový stav nebude už "tolik potřebný" a kdy už bude doba "normálna"? ̈

Jistěže opatření v této podobě nebudou trvat stále. Nedovedete si ale představit, že později, v době, kdy bude rozvrácená ekonomika, že budou stále "tolik potřebná" jistá opatření, a bude třeba, aby o nich direktivně rozhodovala vláda?

7 3
možnosti
Foto

V čase mimo stav nouze nerozhoduje o opatřeních vláda, ale parlament...

2 2
možnosti
Foto

Vladimíre, vidím to podobně. Ten příklad s těmi hasiči R^. Za mě karma.

Osobně si nedovedu představit, kdyby tu virovou krizi měl řešit někdo, kdo o sobě prohlašuje, že je nejlepší ze všech, a to společně s lodními lupiči, kteří chtějí ve svém boji o další hlasy odškodnit i ty načerno pracující, tedy stát (= nás všechny) okrádající lidi.

2 3
možnosti
PB

kteří chtějí ve svém boji o další hlasy odškodnit i ty načerno pracující, tedy stát (= nás všechny) okrádající lidi.

?? jak se odškodňují načerno pracující, když o tom, že pracují, neexistuje žádný doklad?

Tak to by mě fakt zajímalo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám