Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já furt nechápu, proč se máme o demokreacii obávat když vládne babiš s Hamáčkem a ne třeba kdyby vládl kalousek s fialou? Copak si Babiš uzurpuje moc....naopak je pod strašlivou palbou opzice a spousty médií

7 4
možnosti

to jako omezil demokracii současnými opatřeními, když podobné dělá většina států?

3 0
možnosti
PC

Já mám dost jiných starostí, než sledovat každé prohlášení opozice, ale pokud se ta obava týkala snahy posílení pravomocí vlády a premiéra na úkor parlamentu, tak není neopodstatněná.

můžeme jen spekulovat, zda ministerstvo řízené panem Metnarem splnilo úkol zadaný před 3 lety bohužel až v době vyhlášení nouzového stavu, nebo úmyslně v době vyhlášení nouzového stavu, ale dokument byl na světě a reálně, pochopitelně při jeho schválení, mohl zvýšení pravomoci vlády a premiéra na úkor parlamentu znamenat.

jen krátká citace: “V neodkladných situacích, za nichž by se nemohl sejít Parlament České republiky, by mohl být vyhlášen stav ohrožení státu: vládou na návrh předsedy vlády, přičemž Parlament České republiky by toto rozhodnutí při nejbližší příležitosti potvrdil, nebo zrušil; v případě okolností opravňujících k vyhlášení stavu ohrožení státu by v neodkladné situaci tento stav mohl vyhlásit také předseda vlády, přičemž vláda by jeho rozhodnutí musela do 48 hodin schválit a Parlament České republiky by ho potvrdil, nebo zrušil s konečnou platností na nejbližší schůzi.”

5 2
možnosti
JZ

Ono je správně, že existuje nějaká opozice, která aktuálně vládnoucím stranám (překvapivě) oponuje, a i tam, kde se s koalicí ideologicky nerozchází (což, jak věřím, je třeba případ současné situace kolem pandemie), poukazuje na možné nedostatky.

Problém naší opozice ovšem je, že má pocit, že musí za každou cenu zkritizovat úplně všechno, a to co nejhlasitějším a zpravidla nejdemagogičtějším způsobem. No a pak po mně někdo chtějte, aby mi termín "demokratický blok" nebyl k smíchu:-)

11 7
možnosti
PB

Řadu vládních návrhů v době nouze opozice podpořila, takže nemáte pravdu.

4 1
možnosti
Foto

Vy byste se měl možná začít bát sám sebe. Člověk, který se svými názory litá ode zdi ke zdi zřejmě není úplně vyrovnaná osobnost, a kdo ví, co ho může napadnout. A nic na tom nezmění to, že se zaklíná nestranností a objektivitou a tím, že měří každému stejným metrem.:-)

10 17
možnosti
Foto

Druhou částí svého příspěvku jste si odpověděla na tu část první...

6 4
možnosti
RS

Ochranou životů lidí se zaklínali všichni diktátoři...

9 7
možnosti
Foto

... a někteří z nich byli muži, to znamená - všichni muži budou asi diktátoři...

8 4
možnosti
Foto

Je zajímavé, když byly povodně a fungovalo krizové řízení od vlády až po obce s rozšířenou působností, zavolala ředitelka Krajského krizového oddělení do firmy a řekla, máme na území vyhlášen stav nouze a potřebujeme nejpozději do týdne vysoušeče do domů, kterými prošla voda. Kolik jim nám můžete dodat. Stejně tak zavolala do firmy a řekla potřebujeme urychleně buňky, pro lidi, kterým voda strhla dům. Zvolal do Rakovníka řekla potřebujeme velké množství mycích prostředků. Vše bylo. Nechápu, když firmy píší, chtěli jsme státu jako firma vyrábějící alkohol dodat desinfekci, ale byli jsme odmítnuti, že nemáme povolení, další firma šije bundy a říká nabídli jsme šití roušek a byly jsme odmítnutí, že nemáme povolení. Proč jednou to šlo bez administrativy a dnes to nejde, To nějak nechápu.

20 2
možnosti
Foto

Ono toho bude víc, myslím co nechápete...

3 7
možnosti
PL

Tak politiky chápu, nejde o nic menšího než o politickou moc, s tím spojené funkce a peníze, jak ze státního aparátu, tak různé bokovky.

Nad čím kroutím hlavou je to, že jim to lidé věří, ať jedněm nebo druhým.

1 0
možnosti
LB

Zřejmě netušíte, že první týdny veřejnost postrádala jakoukoli pomoc z vládního sektoru, ačkoliv se Babiš chlubil, jak celý svět obdivuje Česko za nošení a šití roušek. Tehdy si Babiš také Babiš stěžoval, že v době koronavirové krize postrádá pomoc neziskového sektroru.

Ve skutečnosti roušky (které si lidé museli šít sami, protože nebyly), informační linky, roznášky seniorům, poradenství, výukové materiály nabízely nevládní organizace jako skauti, Člověk v tísni či ADRA. Spolky, jako jsou Paměť národa nebo Frank Bold Society, poskytovaly pomoc, konzultace atp.

Až teprve pak se přidal chaotický stát.

18 11
možnosti
Foto

Mlátí také Babiš černochy?

1 6
možnosti
Foto

Vláda v čele s premiérem se bohorovně vysmívala opozici, která se ji v lednu ptala, zda zajistila na blížící epidemii dostatek roušek a respirátorů pro zdravotnická zařízení, co bude dělat pro bezpečnost obyvatel. Hnutí Ano zabránilo debatě na uvedené téma, že není taková debata třeba. Ministerstvo zdravotnictví vyhodnotilo, že zdravotní pomůcek není třeba. Přesto, že vědělo, že ve skaldu není dezinfekce, respirátorů jako filtračních polomasek tam bylo deset tisíc. Klasické roušky, ústenky v rezervách nebyly. Neobjednalo to ni v lednu, když se vědělo, že nám hrozí epidemie. Ještě zčátkem března Babiš tvrdil, že nám nic nehrozí, že všeho je dost a prohlásil, že "Já sem výrobce sám"... Pokud někde v nemocnici nejsou roušky, tak já sám je tam odvezu. Řekněte kde.

16 9
možnosti
AL

Jiří Kindl: Vláda v čele s premiérem se bohorovně vysmívala opozici ....

.

Kdyby jen vláda.

:-)

5 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám