Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Jde třeba o to že ministr za ANO Metnar zcela seriózně připravoval na návrh svého šéfa návrh na posílení pravomocí vlády na úkor parlamentu. To je podle mého útok na demokracii jako vyšitý.

Schillerová, shodou okolností rovněž za ANO, zase žádá zrušit veškeré rozpočtové mantinely na sedm let dopředu.

11 7
možnosti
JS

Ten zákon bude tak jako tak přijatý v budoucnu, protože je potřebný, bude jen otázka v jakém znění. Zákon se připravoval už dlouho před koronavirem.

2 1
možnosti
PK

Pane, vy jste demagog a umíte krásně překrucovat a zamlčovat.

Moc dobře víte, že vůbec nejde o zavřené hranice, omezení pohybu lidí či omezení provozu podnikatelů.

Jde o to, co následuje. Vláda chce nutně prodloužit nouzový stav o 30 dní? Proč, když stačí o 14 dní a v případě potřeby se na dalším zasedání, které je už dané, prodlouží o dalších 14 dní? A nejhorší na tom je, že se všichni příslušní ministři ze zasedání vytratili, poslanci se ptali na důvody, ale nikdo jim neodpovídal. Vrchol arogance.

Jde o to, že jsou přijímány desítky až stovky zákonů a novelizací, které podstatně mění zaběhnutý stav. Obří schodek, možnost libovolného nakládání s financemi. Pak hromada dalších věcí. Namátkou přenesení problému na pronajímatele (nařizuje nedat výpověď, i když je jasné, že na konci roku zaplaceno nedopsanou). Zvýšení pravomocí policie, ačkoli vývoj je příznivý a vláda chváli občany za dodržování opatření. Atd atd

12 13
možnosti
Foto

A proč by měla sněmovna ztrácet za 14 dní znovu svůj čas schvalováním dalšího prodloužení, když současný stav velice pravděpodobně napovídá, že oněch pouhých 14 dnů stačit na definitivní konec boje s virem nebude?

8 6
možnosti
JB

Zatím toho co vláda pro lidi udělala moc nevidím. Máme duben a roušku a desinfekci jako občan nikde nekoupím. Takže co zajistila? Výsledek amatérského řízení krizového stavu vidíme v péči o seniory. Jediné co zvládla je zavedení restrikcí z obavy aby již tak podfinancované zdravotnictví nezkolabovalo. Recept na řešení jak z této situace nevyřeší ani vláda ani opozice. Budeme si jej zase nalézt a tvrdě odmakat my občané. Bohužel a to mi vadí, že i nyní se již hrají malé domů které se schovávaní za líbivá opatřeni v rámci boje s infekcí. Jako např. 3,5 mld panu Tomanovi na program rozvoje soběstačnosti ČR v potravinách aj.? Hlavně se taky nesnažme tvrdit že jsme vzorem pro okolní státy. Stačí se podívat na čísla Slovenska, Polska Maďarska. Co se týká omezení demokratických svobod jsem už bohužel starý dost na to abych byl optimistou v jejich uvolňování. Vláda již před infekcí zkoušela co ještě sneseme a teď v tom bude mít snahu pokračovat. Nakonec bude dobře, že bude mít další 4 roky aby nám předvedla jak hbitě zvládne umořit účet za poslední měsíce svých rozhidnutí a jsem zvědav jak po nich bude vypadat pan premiér. Teprve teď bude muset makat ale brát už nebude kde. Nicméně konec chmurných myšlenek. Hezké Velikonoce!!

12 8
možnosti
PK

Taky jsem zvědavý. Je jasné, že nyní skončí štědré dotace EU, populistická gesta se nebudou dát tak snadno vytahovat z klobouku. V době růstu pouze udělal sekeru. Jsem moc zvědavý, jak se Babiš zachová, když z ničeho nebude mít prospěch a nebude si moct dovolit kupovat voliče. Jen se obávám, že se ani snažit nebude a ČR skončí v ještě větším marastu. :-(

5 6
možnosti
FS

Pane autore připomínáte věci běžné spojené s potlačením epidemie. Ale jde o podstatu, např. v zodpovědném řízení státu v následujícím období s kontrolou či bez kontroly!! Pane autore, vy byste dal této vládě Andreje Babiše bianco šek na 7 let dopředu na to, aby si s rozpočtem dělala co chtěla, nabírala úředníky, udělovala dotace komu chtěla, finanční správa kontrolovala koho chtěla atd. atd. atd.? Toto je podstata včerejšího návrhu ministryně financí!

8 4
možnosti
Foto

Jestli nevidite nejen moznosti obejiti demokratickych principu, ale predevsim jejich aplikaci, nechapu, kde zijete

6 6
možnosti
AM

Jestli se zacinate bat opozice tak se jdete lecit na psychiatrii s paranoji... takovy kecy

7 10
možnosti
Foto

Vy se jděte učit slušnému chování.

2 2
možnosti
JH

J94a75n 96H83r72u61b71e82š

8. 4. 2020 23:32

Jak vláda tak opozice dostanou účet v příštích volbách. A za sebe musím napsat, že straně, kterou jsem léta volil (byť v několika posledních volbách už jen se zoufalstvím a se skřípěním zubů) už svůj hlas znovu nedám, to bych si raději nechal hnáty zlámat. Hanba mě fackuje, když je teď slyším. No, možná

10 0
možnosti
JH

J14a58n 75H40r80u21b62e42š

8. 4. 2020 23:32

... možná je nás víc, kteří máme takové pocity.

3 0
možnosti
Foto

I35v51a25n 91M72a79r32e35k

8. 4. 2020 21:10

Pane Kroupo, poklona. R^[>-]

17 7
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám