Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Vždy budou události, jimž nelze zcela zabránit, můžete jen zkoušet preventivní opatření pro snížení rizik. Ale připomenu případ poškození pacientů ve zlínské nemocnici, který policie odložila s tím, že nelze zjistit viníka (nedbalost, při níž došlo k záměně přípravků), prý nemocnice nevedla záznamy, kdo zrovna sloužil a manipuloval přípravky. To mi přijde jako nekalé nadržování nemocnici, protože každý provoz musí mít přesné záznamy, který den kdo kde sloužil, takže je to na obžalobu vedoucích pracovníků nemocnice. Trestný čin - nedbalost s dopadem závažného poškození pacientů.

0 0
možnosti
VB

Spojovat policii s událostí v Ostravě je nesmyslné, vše se odehrálo tak, že naštěstí nebylo třeba její činnosti. Vše proběhlo samovolně. Ani 4 roky od Brodu, kde fatálně selhala, není zřejmé, že by se to neopakovalo.

To že byla údajně na místě do 3 minut hlídka vůbec neznamená, že by začala "pomáhat a chránit".

1 0
možnosti
Foto

No jo, to dá přeci rozum, že policie měla být na místě už tři minuty před příchodem pachatele do čekárny...:-/

1 0
možnosti
KK

K52a66r95e20l 43K80o21s62i67k

14. 12. 2019 23:15

Byl jsem se ze zvědavosti podívát na diskuzi k blogu p. Nováka. Viděl bych to na člověka utopeného ve svém 'kyber' světě, viz jeho neustálý odkaz na kyber šikanu. Ten člověk je totálně odtržený od reality a nemá podle mě o fungování PČR, nebo celého IZS v reálném světě ani páru. Jo jo, důsledky digitální demence.

4 0
možnosti
JM

J73i23ř92í 18M19a21c79h

14. 12. 2019 8:41

Zajímalo by mě, jak si někdo představuje preventivní činnost policie či lékařů v takovémto konkrétním případě, kdy v podstatě nic varovného nenaznačuje tomu, že by jedinec mohl něco takového spáchat. Prevence v takovýchto situacích je prostě nesmysl.

8 0
možnosti
Foto

Takovou "genocidu", jakou předvedl p. Novák v diskusi na svém blogu, jsem snad ještě nikdy nezažil - a doufám, že už nikdy nezažiji. Pane Kroupa, děkuji za Váš článek, kde se diskutující může svobodně vyjádřit. R^

9 1
možnosti
Foto

Tak, ono se stačí podívat k blogerovi roku administrace Marku Trizuljakovi, který též maže jakýkoliv nesouhlasný příspěvek, takže už mu do diskusí nikdo jiný než jeho příznivci nepíše.

A Jan Ziegler, další oblíbený bloger administrace též maže kdeco a ještě žaluje adminům, aby mu s mazáním pomohli a dotyčnému sebrali život za údajný trolling.

1 2
možnosti
AP

To, co se především ukázalo (a policie za to už z principu nemůže) je, že policie nás neochrání, ale pouze vypátrá pachatele. A to u FNO byli v rekordním čase, a i tak neměli šanci (policisté) nic změnit.

2 0
možnosti
ZO

Tedy takovou (ne)diskuzi jako u p. Nováka jsem ještě neviděla. Díky jeho mazání příspěvků jsou pro mě jeho názory zcela irelevantni. Navíc policie musela pracovat a rozhodovat se rychle, a to na základě poznatků od lidí a jistě ze záběrů kamer, kde se zřejmě onen nepravý hledaný vyskytl.

5 0
možnosti
Foto

Pokud jste neviděla podobnou diskusi jako u pana Nováka, tak si najděte některé diskuse u blogerů Marka Trizuljaka a Jana Zieglera, jak jsem napsal výše.

Jenže tito blogeři se na rozdíl od pana Nováka těší přízni adminů, takže jim ještě admini pomáhají s mazáním jejich názorových odpůrců. Jenže, pokud něco smažou admini, tak se tam neobjeví příslušné políčko o smazaném příspěvku.

1 1
možnosti
JM

J58o23s48e89f 24M23i47k85i88n

13. 12. 2019 13:47

Ono by to chtělo udělat hezky nějakou přehlednou časovou stopu:

1- kdy začal útočník střílet

2- kdy ukončil střelbu

3- kdy odjel z nemocnice a kde se pohyboval

5-kdy byl u matky

6-kdy se zastřelil

7-kdy bylo podáno hlášení na 158

8-kdy policisté odjeli

0 0
možnosti
JM

J48o35s45e27f 53M95i84k75i82n

13. 12. 2019 13:47

9-kdy přijeli do nemocnice

10-kdy začal zásah

11-kdy zkončil zásah

12-kdy byl zatčen podezřelý

13-kdy matka útočníka volala na policii

14-kdy policie vyjela na oznámení matky

15-kdy započal zásah u útočníka

16-kdy zásah skončil

17- kdy byl propuštěn podezřelý

0 0
možnosti
Foto

Pane Petříku, co se týká mého údajného stockholmského syndromu - věřte tomu, že jím netrpím. Jen si v tomto konkrétním případě rozumím i s lidmi, se kterými jindy máme názory odlišné. Sám dobře víte, že většina těch, se kterými jsem měl kdysi potíže já, už tady není. Dílem odešli, dílem byli odejiti, někteří jsou po smrti. Máte pravdu v tom, že situace v době nicků byla hodně zlá, pan Novák si ani v nejčernějších snech nedokáže představit, co se tady tehdy dělo - i když je dnes bláhově přesvědčený o tom, jak ho dnes všichni šikanují. Chtěl bych ho vidět, jak by nesl situaci, kdy by na jeho jméno byly zakládány falešné profily na FB, nebo jiné internetové stránky, které vy zneužívaly jeho fotky, jeho mailovou adresu atd k falešným příspěvkům jinde na netu, kdyby se někdo stále snažil kontaktovat jeho děti, kdyby na jeho domácí adresu chodily nevyžádané balíky atd. Ano, ta doba byla zlá, setkal jsme se tehdy s celou řadou lidí, kteří byli skutečně zlí, ale i s řadou lidí, které jsem prostě namíchnul svým tehdejším chováním, lidí, kteří byli úplně normální, jen nesnesli můj tehdejší, jak to jen napsat - přístup. Byla to dlouhá cesta a bolelo to, ale NAŠTĚSTÍ jsem nakonec došel k závěru, že za spoustu svých tehdejších problémů jsem si mohl já sám. Tím neomlouvám některé z těch nejhorších diskutérů, ale pro mě to znamená, že celou řadu jiných lidí z té doby chápu. Dělal jsem veliké chyby, Vy jistě víte, že mám na mysli můj Afghánistán a vše, co se nakonec nabalovalo, jako dělová koule. Jinými slovy - dostal jsem tehdy pěkně po čuni, z větší části jsem si za to mohl sám a dnes jsem za to vlastně i tak trochu vděčný. Nic nedokáže chlapa tak postavit na nohy, jako když dostane výprask za vlastní chyby. Pan Novák dělá podobné chyby, jako já kdysi, dnes to vidím. Pokud si nedokáže přiznat, že je chyba v něm, ale bude ji stále hledat jen v druhých, čeká ho dlouhá a bolestivá zkušenost. Bohužel si zatím neuvědomuje, že to s ním zde všichni nemyslí tak zle, jak se nyní domnívá.

5 0
možnosti
Foto

Pane Kroupo,

nespletl jste si diskuse?

Já jsem v této diskusi nereagoval na žádný Váš příspěvek, ani jsem zde nic nepsal o Stockholmském syndromu.

0 0
možnosti
Foto

I20v59a85n 85V27e59s45e44l95ý

13. 12. 2019 10:02

Vrátil jsem se sem teď po více než šestnácti hodinách a zjišťuji, že zde snad není jedinný příspěvek, krom jeho vlastních, "neohodnocený minusem" pana Nováka. Už tato obrana jeho pohledu na diskusi musela dát dost práce a zabrat hodně času. Pane Nováku, co se místo toho zamyslet sám nad sebou?

5 0
možnosti
JS

Je evidentní, že pán Novák má nějaký problém, jelikož jeho diskuze je silně promazána samotným autorem, takže vlastně ani nejde už o diskuzi s růzností názorů, ale o moderovanou diskuzi se střihem. Takže je evidentní, že autor neunáší tíhu svobody slova a demokracie.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS