Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Karma. Mluvíte mi z duše...R^

1 0
možnosti
PS

P54e21t26r 67S73k67á96c96e76l

15. 11. 2019 0:26

Perfektně jste popsal současnou situaci. Za 30 let se mladí a jejich rodiče a/nebo další jejich vychovatelé nenaučili demokratickým principům. Asi si tím peklem musíme všichni projít, jak říkají současní moudří lidé. Nikoliv politici, ale vzdělanci publikující např. v časopisu Meduňka a dalších časopisech. Za tři roky uvidíme, dostaví se zdravý rozum...

1 0
možnosti
JB

Já bych řekla, že situace je mnohem komplikovanější...Samozřejmě, je tam i zcechucení nad tradičními stranami.., nelze se divit, ale svět je mnohe složitější. Volba populistů a ústup tradičních stran je v podstatě v mnohých zemích... je to trend.. Jak Babiš, tak Zeman se poučili jak správně hrát na ty správné struny u voličů. Navíc jim v tuto chvíli i nahrává ekonomická prosperita, být ekonomika v depresi, tak je to možná jiná. Možná, ale také ne...Když je zle, tak si lidé žádají líbivá pro ně prohlášení od leadrů. Marketing i díky sociálním sítím se velmi posunul. Základ úspěchu je hrát na emoce. A cca mírná většina lidí na emoce slyší, argumenty vnímají jenom takové, které potvrzují jejich vnímání světa. Navíc mozek se nerad mýlí, tedy opět hledá jenom ty argumenty, které zase potvrdí jeho vnímání světa. Znala jsem jednu onkopacientku, co uvěřila léčiteli a že lékaři jsou vrazi v bílých plášťích. Začala mít bolesti, ale stále věřila, že se vyléčí. Nechtěla přiznat, že se mýlila. Takřka na pokraji smrti, po neustále se stupňujících se bolestech připustila,že se mohla mýlit a nechala se odvézt do nemocnice, že se tedy konečně nechá léčit. Za dva dny zemřela..,. Mnozí voliči Babiše i Zemana jsou skalní fanoušci (né samozřejmě všichni), ale ti rozhodují kolikrát ve volbách a jak jsem řekla, mozek se nerad mýlí, takže ti dva můžou udělat v podstatě cokoliv a projde jim po.Po vyčerpáních všech jiných možností se lidé a národy začnou chovat rozumně.., ale dokud lidé nezačnou používat ve větší míře kritický rozum, začnou si ověřovat fakta a poučí se jak funguje při rozhodování mozek, jak je dneska velmi dobře propracovaný marketing, tak budou populisti vyhrávat dále.. bohužel populismus hraje na city, rozhodně nevede lidi k přemýšlení, zlepšení čehokoliv, naopak, kolikrát je populismus využíván i k zjitření nacionalismusu, rozdělení společnosti a víme jak to pak dopadá. Krásný příklad je Hitler....

4 2
možnosti
Foto

I12v19a82n 61M21a58r94e12k

14. 11. 2019 20:04

Cituji z blogu. . . . ". . . .leží v žaludku spoustě lidí. . . " No,ono jich zase až tak moc není, ale o to větší randál dělají. Rv

4 4
možnosti
BV

Cituji z příspěvku: "ono jich zase až tak moc není"... aha, téměř 300 tisíc lidí (a to jsou jen ti, kteří vážili 23.6.2019 cestu na Letnou) podle pana Marka "není až tak moc". No nic - zítra (16.11.2019 od 14:00) se může pan Marek Letnou zajet osobně podívat, aby mohl posoudit zda tam těch lidí bude nebo nebude "až tak moc"...

0 0
možnosti
JR

J41a33n 49R58á83ž

14. 11. 2019 19:43

Celkově souhlas až na jedno. Rozdělení jen na ty kdo Babiše mají rádi a volí ho a na ty, kdo ho rádi nemají a tak automaticky podporují ty, kdo jdou proti němu není přesné. . Já například Babiše rád nemám,nevolím ho, ale stejně nemám rád Mináře a spol., ani politické outsidery typu pana Fialy a proto se držím stranou těchto hrátek. .

Problém naší politické scény je, že v "antibabišovském" křídle není podle mne žádná osobnost, která by se projevovala jako lídr schopný sjednotit opozici a Babiše sesadit z piedestalu. To jest, neztrácel by energii a čas nadáváním na Babiše, ale věnoval by ji na přesvědčování občanů, že by uměl vést vládu lépe než Babiš a prezentoval program,který je pro nás prospěšnější než je program Hnutí ANO.. Řeči, že vše je lepší,než to co dělá Babiš a proto je nutno volit kohokoliv, jen ne Babiše, je projev dětinství a hraje to Babišovi do karet.

Babiš rozhodně není jako premiér tak dobrý, jak ukazují preference. Spíše u mnohých, kdo mu v průzkumech dávají podporu, se takto projevuje odpor k těm, kdo tak hloupě proti němu bojují.

PS. Jsem zvědav o kolik stoupnou Babišovi preference po tom, jak se projevuje v posledních dnech Minář a po tom, jak budou vystupovat celebrity typu Bára Štěpánová, poslankyně Němcová, či principál Jan Hrušínský na jím organizovaných demonstracích.

13 1
možnosti
Foto

"Společnost je rozdělená, když to pojmu zjednodušeně a černobíle..." - hned moje první věta po perexu...;-),

0 0
možnosti
JP

Babiše volí cca 30% voličů, do karet mu hraje volební systém, který zvýhodňuje velké strany a velká roztříštěnost opozice. Další jeho výhodou je příznivá ekonomická situace, takže může jen rozdávat a ne řešit problémy. Hlavním problémem je však celkově špatný morálně-etický stav naší společnosti, který však také vyplývá z "činnosti" předchozích "pravicových" vlád. Za každý z mnoha Babišových prohřešků (i za to pouhé lhaní ve sněmovně, že neví komu Čapí hnízdo patřilo..,) by se v normální zemi v politice navždy končilo. Ze svého okolí vidím, že mnoho lidí nechápe ani jeho jednoduchý dotační podvod, většina ho chápe, ale řekne, jiní kradli a podváděli také a budou ho volit - minimálně do doby krize nebo až pocítí důsledky jeho vládnutí. Velkou oporou je mu i prezident a to, že nerezignoval a z pozice premiéra má vliv na orgány činné v trestním řízení. Proto mají tyto demonstrace smysl, dnešek mi připomíná normalizaci a pokus o návrat k starým pořádkům, nejhorší by byla rezignace a lhostejnost.

5 2
možnosti
Foto

J35a39n 69P84e43c13h36a

14. 11. 2019 19:16

R^ Máte pravdu a popsal jste to celkem trefně. Měl bych jen jednu poznámku: Zavedené strany, především pravicové, ztratily kredit s pádem Nečasovy vlády. Jenže ta megalomanská policejní akce, při níž Ištván se Šlachtou žonglovali s metráky zabaveného zlata a bůhví čeho ještě, se smrskla do výsledku nezdaněných kabelek. Jestliže Nagyová vládla Úřadem vlády, bylo to špatně, ale jít na to s těžkooděnci? S odstupem se tak nabízí otázka, kdo za tím stál, kdo to zorganizoval a komu to prospělo? A tu otázku berte jako řečnickou.

5 0
možnosti
Foto

;-) Ona ta ,,superakce" měla jediný cíl. Odstranit pana ,,Čistého". Což se i splnilo. Důvodem nebyly žádné kabelky, ale to, že neplnil ,,zadání", a to i těch, kteří mu pomohli do ,,sedla". Ve hře bylo jádro! Čli akce v řádech mnoha miliard, tudíž i mastné provize. Ti, kteří jej nechali odstranit se pak ani sami k onomu ,,lizu" nedostali. Bimbo jim to překazil, a to až natolik, že ztratili i svá korýtka;-D

7 0
možnosti
Foto

Pane Kroupo, na svou otázku jste si odpověděl sám. Za všechen politický převrat může paní Jana Nečasová a asi její kabelky k Ježíšku (dań zaplacená).

400 obrněnců jí odvléklo v noci v "medvědu" do kriminálu a ještě po letech se hledá proč? Pan Babiš začal křičet, že - všickni Čehúńi kradnú !! Kradnete ?

2 1
možnosti
AL

Paní Kyselková, máte tam chybu!!

Nebylo jich 400, ale 650, jinak by ji nepřeprali.

Pěkný večer.

:-)

1 1
možnosti
AL

Ke komu by se měly obracet výčitky Milionu chvilek za to, že tady máme Andreje Babiše...?------------------------Jak psal jinde zdejší blogerský popleta, za "převrat" 89 můžou disidenti. Takže, ke komu by se měli obracet výčitky .... ?:-)

1 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám