Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

>>scházet se někde pokoutně v konspiračních bytech, kde si hráli divadlo<<

To jste si trochu popletl, pane Kroupo. Bytové divadlo se nehrálo v konspiračních bytech. V konspiračních bytech se scházeli estébáci zaměstnaní u Stb s těmi druhými estébáky, kteří pro ně udávali lidi ve svém okolí. Tak to jen tak na okraj, pro přesnost.

Co se týče té historky, kterou uvádíte - řekl bych, že ten rozhovor probíhal trochu jinak, než jak to pan Gott prezentoval. Ale to je tvrzení proti tvrzení, tak se tu o to nebudu hádat. Mnohem důležitější, protože prokazatelné, je následující:

Já bych mu až tak nevyčítal tu antichartu (přestože vy jste to naprosto zavádějícím způsobem prezentoval tak, že byl "jedním ze stovek dalších" - ne, on byl jejím hlavním "mluvčím" - nastudujte si, jak to ostudné shromáždění v ND probíhalo - a kdo tam byli hlavní řečníci) - čili já bych mu ještě více než tu antichartu vyčítal ty jeho konspirační nesmysly, o kterých mlel v rozhovoru z roku 2001. Já osobně se domnívám, že tímto jediným rozhovorem této zemi uškodil mnohonásobně více než když se sečte to, co pro ni svým zpěvem udělal (sice moc dobře nechápu, jak lze pro zemi něco udělat zpěvem, ale budiž). V každém případě musím trvat na tom, že svými rozhovory, ve kterých tvrdil tak zjevné hlouposti, této zemi velmi uškodil. Protože ty konspirační nesmysly, které šířil a od kterých se nikdy nedistancoval, z úst takto známého a slavného člověka, zaregistrovalo mnoho lidí - a velice pravděpodobně si i velmi mnoho lidí řeklo "když něco takového říká tak slavný člověk, asi na tom něco bude". ... pokračování příspěvku ve vlákně ...

1 0
možnosti
BV

... pokračování předešlého příspěvku (2/2) : ... Takže sečteno podtrženo: domnívám se, že to, co zde máme, všechny ty dezinformační Aeronety a podobnou dezinformační a konspirační žumpu, zde máme I KVŮLI Karlu Gottovi. Člověku, který kromě toho, že uměl velice dobře zpívat, aktivně šířil bludy, kterých se mnoho lidí "chytlo" - a dnes zde i kvůli němu máme to, co zde máme. Velké množství nemyslících lidí, kteří přeposílají na všechny strany evidentně lživé zprávy - a které tyto nemyslící lidi ty lži, na jejichž šíření se podílejí, i ovlivňují při jejich rozhodování koho volit. Je to smutné, ale je to tak. Karel Gott prostě, přímo úměrně jeho věhlasu a konspiračním nesmyslům, které veřejně prohlašoval, nese svůj díl viny na tom, co se dnes ve společnosti děje.

1 0
možnosti
Foto

Vtipné.

Myslím, že Gott svým specifickým způsobem dokázal více než tehdejší disent. Na rozdíl od něj díky tomu neměl důvod zahořknout.

2 0
možnosti
Foto

Jeho kritik se živil poctivě a nepodlézal komunistům, jako on. Jiný umělci za to že nepodlézali komunistům měli zákaz vystupovat a stejně tak lékaři, vědci advokáti profesoři, kteří se raději živili jako topiči a myči oken. Ale nezadali si.

4 3
možnosti
Foto

To se to kecá, pane Kindle. Čím jste se živil tehdy vy? Nikdy jste nesklonil hlavu před nějakou komunistickou lumpárnou, nikdy jste neděla, že se vás něco netýká, vždy jste se ozval a šel do to tak jako prsama? Ono i mlčení by se dalo považovat za podporu tehdejšího režimu. A většina, pane Kindle, tehdy držela hubu a krok, takže ta samá většina by ji měla držet i dnes v případě Karla Gotta

5 1
možnosti
Foto

Husák nechal bez mrknutí oka odejít do emigrace lékaře, vědce, astronomy, sportovce, režiséry, kameramany, dělníky, inženýry, architekty, historiky, novináře, spisovatele, malíře, ale nemohl snést pomyšlení, že by zemi opustil Karel Gott.

Takový Karel Černoch několik let nemohl vystupovat, stejně tak Neckář, Petr Novák. Huťku, Třešňáka, Voňkovou, Kryla donutili k emigraci. Jediný Gott byl Husákem vyzván, aby se vrátil a mohl si klást podmínky, za kterých se vrátí a Husák mu je všechny splnil. Když umřel Kryl, parlament se hádal, zda jeho památku uctít minutou ticha a nakonec to skončilo, že když někdo chce nechť podepíše kondolenční listinu. Krylova rakev byla vezena v staré Š 1203 bez účasti státních představitelů. Havel poslal věnec s nápisem Václav Havel. Na nátlak Medka mu později udělil medaili Za zásluhy 2 stupně. Iniciátor Genu prohlásil, že Kryl nepatří mezi 100 nejlepších Čechů. Položím otázku. Kdo udělal pro tuto zemi víc.

4 0
možnosti
AM

Vyjímečně velký souhlas a Havlova obrovská hanba.

Kolik lidí znalo za totality Havla a kolik Kryla (hádám poměr 5% : 95%. Co se týká ostatních jmenovaných, takový Hutka i kdyby mohl zpívat a zpíval ještě 100 let, tak je to stejná bída jako dnes.

1 0
možnosti
AM

Jasná karma R^.

Můj názor - ono by stačilo kdyby se pár krát zapojil do štvanice proti Zemanovi a Babišovi a všichni pseudodemokrati by ho chválili do nebe - viz generál Pavel - ten prý chtěl být parašutista, tak vstup do KSČ v 80. letech je lehce zapomenut, protože na rozdíl od Gotta si na Babišovi a Zemanovi "rád přihřeje polívku".

4 4
možnosti
JK

Dobrý článek, pane Kroupo. R^

6 0
možnosti
Foto

Karel Gott zazpíval za svůj život neuvěřitelnou spoustu skvělých šlágrů. Nejsem jeho vášnivý příznivec a nikdy jsem nebyl na jeho nějakém koncertu. Jeho písně mám ale rád. Měl jsem rád i jeho, i když jsem věděl, že nebyl žádný bojovník a že se snažil za minulého režimu přizpůsobovat, jak se dalo. Minulý režim jej ale nestvořil, spíše mu jen komplikoval život. Proto jsem mu nikdy nic nevyčítal.

Nad současnou hysterií kolem jeho pohřbu však jenom nechápavě kroutím hlavou. Připomíná mi to hysterii, která zavládla ve Velké Británii po smrti princezny Diany.

8 0
možnosti
JK

Kdo vyčítá Karlu Gottovi, že nebyl disentem ?

1 0
možnosti
PK

Myslím, že jsem se v posledních dnech dověděl obou zesnulých umělcích více než jsem dosud znal. Zejména minulost pani Chramostové mě překvapila. Nedovolil bych si však ani jednoho stavit na piedestal a ani odsuzovat. Doba nebyla vůbec jednoduchá a to černobílé rozlišování ani z dnešního pohledu nefunguje. Doufám, že po jejich pohřbu už tyto nesmyslné diskuse pominou a zbyde jen pietní vzpomínka.

4 0
možnosti
MV

... az by bylo po pohrbu obou tech dvou machru. porad mam za znamku nevychovanosti probirat "co by kdyby, jak by kdyby" par dni po umrti a par dni pred pohrbem

je to levny a neuctivy k pozustalym i zemrelemu

bulvar vsude kolem

2 0
možnosti
Foto

Nevychovanost je myslím mrtvého ještě před pohřbem hanit, ne se ho zastávat. Můj názor.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám