Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Já už delší dobu tvrdím, že největším ekologickým problémem planety je přemnožení druhu Homo Sapiens. Příroda se nás sice snaží likvidovat, ale díky kombinaci plodnosti jako ve středověku a lékařské péče na úrovni konce 20 století se jí to přes dětskou úmrtnost nedaří. A tak nás prostě zadusí (zadusíme se sami a díky ekoaktivistům to bude ještě dřív, než by bylo nutné).

0 0
možnosti
LT

L25u26d24ě56k 36T33o40n46d47r

1. 10. 2019 15:16

21.2.2019 pronesla Greta Thunberg v EU projev, kde v pátém odstavci říká, že nejde jen o snížení emisí. A říká tyto pozoruhodné věty:

"To však nestačí. Potřebujeme zcela nový způsob myšlení. Politický systém, který jste vytvořili, je hlavně o hospodářské soutěži. Podvádíš, když můžeš, protože všechno, na čem záleží, je vyhrát, získat moc. To musí skončit, musíme přestat konkurovat, musíme spolupracovat a spolupracovat a spravedlivě sdílet zdroje planety." 8-o

Nemrazí vás z toho ?

Ideálem Gréty je odstranit tržní ekonomiku. Když tedy nebude tržní, konkurenční, musí být direktivní, plánovaná... (jako za socialismu). Ideálem Gréty je také člověk se zcela novým myšlení, který nebude egoistický, nebude se snažit "vyhrát", nebude s nikým konkurenčně soutěžit, ale bude se všemi ryze altruisticky spolupracovat a spolupracovat, při budování světlých zítřků... (jako za socialismu)

A co bude dělat s těmi, kteří tak žít nechtějí již Gréta nic neříká, asi ví, že s takovými odpůrci světlých zítřků jednou provždy zatočí ústřední výbor strany Světlých Zítřků, pomocí policie, převýchovných táborů, zbírání bodů "sociálního kreditu", zestátněním všech firem, továren, společností, všech zdrojů... atd. atd.

Gréta Thunberg vidí řešení problémů celého světa v nastolení komunistické iluze Karla Marxe...

https://www.eesc.europa.eu/en/news-media/videos/youre-acting-spoiled-irresponsible-children-speech-greta-thunberg-climate-activist

5 0
možnosti
Foto

Ano, vnímám její snahy stejně. O to více mě udivuje, jak jí i zde fandí někteří lidé, blogeři, kteří se sami staví proti-levičácky. Dost schíza, řekl bych...

1 0
možnosti
Foto

Jednoducha odpoved: V Nemecku kde uz firmy najely na eko-hysterickou vyrobu nesmyslu jako vetrniky a elektromobyly, PRACHY.

0 0
možnosti
JK

R^ Přesně tak. Viz názor Moora. A ten je u zdroje, takže asi má dobré informace.

0 0
možnosti
PD

P44a65v29e63l 41D69a30v89i62d

27. 9. 2019 15:29

Nejméně dětí se vždy rodí v těch nejbohatších společnostech. To je jediná cesta, jak bez válek a diktatur snížit množství lidí.

Žádný rozpor v tom není.

2 0
možnosti
AP

Opravdu? Chcete říct, že Francie je chudou zemí (rodí se tam nejvíc dětí/žena z celé EU.

0 1
možnosti
PV

Jak? To přece šestnáctiletá Greta nevymyslí :) Jejím úkolem je na problém upozornit tak, aby věc začali řešit povolaní. (To že je její vystupování možná kontraproduktivní je věc jiná).

A pokud jde o ten rozpor? To je jednoduché, je to myšleno zkrátka tak, že bohatí s extrémní spotřebou spotřebu poníží a chudí budou mít zajištěny základní životní potřeby.

Je to reálné? Není. Bohatí se nikdy neuskromni.

A můj skromný názor? Je mi to jedno. Nejpozději za pár desítek let budu já i Vy mrtvý, ale budoucím generacím nezávidím. Stačí si zajít na jakoukoliv odbornou přednášku o klimatu a necerpat informace z internetových diskusí.

0 7
možnosti
JV

J35a60n 10V33a29i38s63h93a43r

27. 9. 2019 10:10

A přitom je to teoreticky tak jednoduché. Když máte omezené množství zdrojů a příliš mnoho spotřebitelů, tak máte jen tři možnosti. Zvýšit množství zdrojů - na tom by se mělo pracovat, ale v krátké době to není moc reálné, určitě ne dostačující. Snížit množství spotřebitelů - nenásilnou cestou nereálné, naopak stéle přibýváme. Snížit spotřebu na osobu - to je podle mě to, o co by mělo jít aktivistovi idealistovi, aby se dostupné zdroje rozprostřely rovnoměrněji. Ale podle mě je to také nereálné, protože vyspělý svět se omezovat nehodlá.

Výsledkem bude to, že dojde k omezení množství spotřebitelů násilnou cestou.

4 0
možnosti
RP

Pokud si lidstvo všelijakou ideologigací vědy a průmyslu, ať už zelenou nebo díky imigraci islámskou nesníží inovační potenciál, kterým se lidstvo dostalo až tam, kde nyní je, věřím, že díky novým objevům a vynálezům bude zdrojů stále dost. I když počet lidí neustále poroste.

Například já věřím tomu, že během relativně krátké doby, nějaké desítky let, se začne většina potravin vyrábět v uzavřených systémech při umělém osvětlení ve všelijakých hydroponických a akvakulturách. Tím bude uvolněno významné množství nyní zemědělské půdy. ta půda může být použita buď už ke snižování vlivu klimatické změny nebo spíš ku stabilizaci klimatu, jak tomu věřím já, zalesňováním či obecně znovuvytvýřením přírodních biotopů. Nebo při dalším zvyšování počtu lidí na prostoru expanzi zastavených ploch, obytných i pracovních.

1 0
možnosti
RB

Těmto "ekologickým aktivistům" nejde o ekologii, ale o likvidaci svobody, demokracie, neboli "kapitalismu". Jsou to neomarxisté a ekologii používají jen jako záminku. To je vše. Jsou to z jejich strany jen kecy, protože kdyby řekli nahlas, že nenávidí demokracii a svobodu a chtějí je zničit, nidky by nedostali tolik mediálního prostoru, jako když to zabalí do ekologických blábolů.

11 1
možnosti
MT

Cim dal tim vic jsem presvedcen ze ti "ekologicti aktiviste" je osa zla a s enviromentem nema nic, ale vubec nic spolecneho. Hlavni cil je vytvorit totalitu v.2.

1 0
možnosti
RP

Jsou to novodobí komunisti. Za cíl mají pouze ovládnout lid a zajistit si vytvořením zelené totality vládi nad lidmi "na věčné časy" .

Některé jejich současné bláboly jsou atmosférou i argumenty prakticky totožné s bláboly levicových či anarchistických aktivistů třeba v Petrohradě během První světové a těsně po ní, do doby, než Lenin v záloze se Stalinem povstal a začal budovat komunismus.

O ochranu přírody jim už nejméně 20 let nejde. V Německu už kvůli obnovitelným zdrojůmm elektřiny chtějí omezovat ochranu přírody, stavet větrníky v chráněných oblastech a v blízkosti lidských obydlí a omezovat občanské iniciativy, které jsou proti větrníkům.

5 1
možnosti
AW

Světe div se, zachránci klimatu by se chtěli pokusit zmírnit probíhající klimatické změny. O reálnostii a "správném" postupu se dá diskutovat (donekonečna).

To, že se na "záchranu klimatu" nabaluje spousta vykuků (typicky Babiš a jeho zastaralá biopaliva) je věc jiná. A je na nás = občanské společnosti, abychom se to snažili korigovat.

2 0
možnosti
Foto

Ale no tak, v éře, kdy obývalo Zemi třeba jedna miliarda obyvatel, tak si asi nikdo nedokázal představit, že by mohlo tamtéž žít osm miliard kobylek v relativním luxusu

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám