Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím a dávám karmu. Andrej Babiš se z kauzy asi vyvlékne, podezření a pachuť nepravosti nadále zůstanou. Už jen to, že OLAF vyhodnotil celou kauzu jinak a odmítl eurodotaci vyplatit.

4 2
možnosti
KL

Jo, jo, tak nějak, Vláďo...

1 0
možnosti
PK

Dotace ve prospěch golfových hřišť, sjezdovek a hnízd jsou z podstaty věci na hlavu. Ale když jsou dotace takový byznys ... Jako někteří nezaměstnaní. Proč mají chodit do práce, když za nic dostanou jen o málo méně ?

6 0
možnosti
AB

Cca 3 tisíce na osobu... tak za to bych žít nechtěl. Poctivý nezaměstnaný hledá práci a mezitím utrácí úspory a půjčuje si od rodiny či kamarádů. Nepoctivy krade, někdy se u toho pravda doela nadre. Takové rozebrání koleji a odnos do vykupny...docela drina!

0 0
možnosti
MK

Zda byl nebo nebyl porušen zákon opravdu nedovedu posoudit. Laicky se domnívám, že asi porušen byl. Proč by jinak byla dotace vrácena a proč byla honem, honem provedena výměna na postu ministra spravedlnosti? Tyto indicie mojí domněnku potvrzují, jistotu však nemám.

Naproti tomu mám naprostou jistotu v tom, že to se stalo bylo hrubě nemorální a osoba páchající takové věci by neměla mít nejmenší právo ovlivňovat životy druhých. Znepokoluje mě velké procento voličů, kteří jsou ochotni toto tolerovat nebo dokonce schvalovat.

22 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 1
možnosti

karma a ještě bych se zeptal kdo a kdy takový zákon přijal,,,?

2 0
možnosti
Foto

Sice se na tom všem postavila dlouhá kauza, která zaměstnala nejen naši justici na dlouhých pár roků

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=727810

Mohl byste mi vysvětlit, jakým způsobem zaměstnala naší justici, když se nedostala k soudu?8-o8-o8-o

0 8
možnosti
Foto

Aha, tak oni státní zástupci, žalobci, vyšetřovatelé a další orgány činné v trestním řízení vlastně spadají pod řeznický cech...

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 7
možnosti

pokud vím, tak řekla že se u nás dá objednat trestní stíhání...doložte kdy řekla co tvrdíte8-o

5 1
možnosti
AL

Andrej Babiš využil ohebnosti zákonů. Není ani první, ani poslední...

Proč si pane Kroupo myslíte, že za akci "Čapí hnízdo" může osobně Andrej Babiš?

Alespoň z titulku to tak připadá.

2 2
možnosti
Foto

A kdo jiný za to může? Vy? Nebo já?

3 0
možnosti
JJ

J15i15ř75í 64J98a22n73d52a

13. 9. 2019 15:26

Já bych s vámi nesouhlasil v jedné věci.

Nemluvil bych o ohebnosti zákonů, nebo děravých zákonech atd.

Uvedu příklad:

Vyjde zákon, že např. firma která má méně než 50 zaměstnanců, tak platí poloviční daně. Je naprosto legitimní, abych se snažil do tohoto limitu vejít. Prostě budu počet zaměstnanců držet na 49-ti a dodržuji zákon. Když budu mít zaměstnanců 96, tak prostě společnost rozdělím na dvě firmy po 48 a opět je to zcela legitimní. Nejedná se o žádné obcházení zákona, nebo jeho děravost.

Stejně tak existuje tzv. daňový test, kdy obecně neplatím daň z prodeje nemovitosti po 5 letech. Když prodám nemovitost po 5 letech a 1 dni, tak prostě také zákon neobcházím. Takhle je to prostě stanovené, tak jsem si 1 den počkal.

K tomu zastavení trestního stíhání. Pokud to státní zástupce "pustí k soudu", měl by si být prakticky na 100% jistý, že se stal trestný čin, kdo ho spáchal a že to DOKÁŽE.

Pokud je to alespoň trochu nejisté, měl by trestní stíhání zastavit. Nemělo by to být tak, že si není jistý, tak to prostě pošle k soudu a ten se s tím nějak vypořádá.

Prostě má platit zásada, že v jakýchkoliv pochybnostech ve prospěch obviněných.

Když už se něco dostane k soudu, tak to, že soud někoho zprostí nebo dokonce konstatuje, že se trestný čin nestal, by mělo být skutečnou výjimkou.

13 1
možnosti
ED

Na půjčují si miliony, když mi hrozí exekuce, daruji vše manželce. Jsem bez peněz, nic si na mne nevezmou. Dovolenou v Karibiku plati manželka. Vše legální, žádné obcházení zákonů. Potřebuji občanství? Ozenim se s Čechem. Po čase rozvod, vše legální, žádné obcházení. Potřebuji parking? Napíšu auto na ZTP dědečka. Že stejně njkam nejezdí? To zákon neřeší, vše legální, žádné obcházení. Potřebuji dotaci pro malé ale jsem velký podnik? Daruji na čas svou divizi dětem, pak mi ji vrátí. Vše legální, žádné obcházení. Potřebuji peníze? Pojistim se proti úrazu a zlomim si nohu. Noha je zlomená, každý se na to může přijít podívat, že tam je zlomenina. Vše legální, žádné obcházení. Potřebuji peníze? Nabídnu sňatek bohaté vdove. Pak si to rozmyslím. Vše legální, fakt jsem si ji chtěl vzít, jsem jen trochu nestaly. Vše legální, žádné obcházení..... Vlastne mate pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Není nemravné žádat a čerpat co Vám umožňují zákony lupičů, nemravné je vydávat zákony které určují, kolik máte dát lupičům vašich peněz. Je správné oškubávat stát, protože každá koruna, která mu zbude bude s velkou pravděpodobností použita proti Vám.

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám