Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Opravdu nevnímáte rozdíl mezi Krymem a Kosovem?

6 1
možnosti
Foto

Rozdíl je obrovský.

Obyvatelé Krymu rozhodli o odtržení od Ukrajiny ve svobodném referendu bez krveprolití, ale Srbsko vojensky napadly USA, aby toto území odtrhly od Srbska a mohly si tam vybudovat velkou vojenskou základnu.

9 7
možnosti
Foto

Tak tak. Aeronet to potvrdí.

6 6
možnosti
VR

Pokud to nevíte, tak i Kosovo rozhodlo o odtržení od Srbska ve svobodném referendu už v roce 1991! Srbové toto referendum neuznali a na následující nepokoje řešili vojenskou silou!

5 0
možnosti
JR

J72a25n 64R67á31ž

11. 9. 2019 18:46

Rozdíl vidím v tom, že Kosovo se stalo jakousi sice samostatnou, ale velmi problematickou republikou a Krym se stal součástí Ruska. Další rozdíl vidím v tom, že v Kosově jsou dnes po jejich krutém vyhnání, jen zbytky z kdysi početně silné menšiny Srbů, a u nich dochází k potlačováni jejich národnostní autonomity, kdežto není mi nic známo, že by ze strany většinových Rusů na Krymu docházelo k potlačování kulturních odlišností Krymských Tatarů . A taky nevím, že by byl Krym sídlem gangsterů a pašeráků drog jako je Kosovo, z nichž mnozí jsou i členové tamní vlády.. Ale jest pravdou, že se to , co se stalo, bylo u obou v rozporu s mezinárodním právem a tam opravdu rozdíl nevidím.

11 0
možnosti
Foto

Díky oběma, já jen chtěl vědět, jestli se najde někdo s vlastním názorem a nebude papouškovat tendenční a pokřivené floskule.

Nenašel....:-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám