Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P69e60t12r 15B55u50r86i17a66n

12. 9. 2019 13:35

Nemáš rád podpásovky a sám je používáš. Nazývat kontroverzní názory prezidenta "rozkopnutím vosího hnízda" je primitivní diskutérský faul. Vlastně tím říkáš, že zatímco Zeman je gentleman nad věcí a s rozumným pohledem na věc, jeho oponenti jsou jen bzučivé vosy, tedy hloupý hmyz.

A k tvému srovnávání nesrovnatelného si dovolím překopírovat mou odpověď odjinud:

Kosovo a Krym měly statut autonomní oblasti tj. že měly také svou vlastní vládu, ale oproti federaci byla tato podřízena centrální vládě. Kosovu potom tento statut Srbsko odebralo po 45 letech v r. 1990 a v oblasti nastolila policejní represe. To vedlo k národnímu boji za samostatnost, což se změnilo v r. 1997 v otevřenou válku. Na Kosovu je vidět, že většinové obyvatelstvo vlastního původu, kultury, jazyka i zvyků, žijící na svém historickém území, se chtělo evidentně osamostatnit. Kosovo historicky nebylo nikdy před 1.sv. válkou srbské, nýbrž osmanské.

Naproti tomu na Krymu, který měl také svou autonomii, k podobným snahám nikdy nedocházelo, ani si sám své odtržení nezvolil. Tam to proběhlo tak, že ruští vojáci speciálních jednotek obsadili parlament a ten pod nataženými samopaly vypsal referendum, ve kterém za podivných okolností a s pověstnou ruskou prolhaností prý lid sám rozhodl o osamostatnění. Třešničkou na dortu je pak skutečnost, že hned na to ten samý záhadný lid prosil o připojení k Rusku. Tedy sprostá vojenská anexe jako vyšitá.

1 0
možnosti
Foto

Váš výklad událostí na Krymu a celé Vaše srovnání událostí je nesmyslné Rv

0 0
možnosti
AK

Camp Bondsteel je druhá největší americká vojenské základna v Evropě - od roku 1999 umístěna na území Kosova je důvod, proč bychom měli mít pro Kosovo jen slova uznání a tolerovat mu cokoliv se mu zlíbí.

3 0
možnosti
Foto

Camp Bondsteel j je základna vojsk KFOR, jsou zde vojáci USA a vedle nich jsou zde vojska z Německa, Maďarska, Rumunska, Polska, Česka.

1 0
možnosti
Foto

Fajn článek a hezký citát na konci. Jen bych k němu dodala, že člověk se může k nějaké nespravedlnosti ozvat alespoň slovně, i když nemá moc něco změnit. Zažil jste někdy, že se Vás v nouzi někdo zastal proti většině? Nikdy mu to nezapomenete.

8 0
možnosti
Foto

Zeman nerozkopl vosí hnízdo, ale šlápl do vlastního lejna.

6 6
možnosti
JK

Ono lejno je ale opravdu eufemismus.

1 0
možnosti
Foto

Posudek Mezinárodního soudního dvora ve věci kosovské nezávislosti zněl, že vyhlášení nezávislosti Kosova nezakládá obecné porušení mezinárodního práva. Z důvodu že v Kosově docházelo k dlouhodobému a trvalému porušování porušování práv albánských obyvatel, které v Kosově tvořili podstatnou většinu. V případě Krymu k porušování práv obyvatel Krymu ze strany Ukrajiny nedocházelo. K odtržení Krymu od Ukrajiny a následnému včlenění do Ruské federace došlo pouze kvůli protiprávnímu užití síly ze strany Ruské federace ve využití ruské armády přítomné na Krymu, čímž došlo k porušení dohod z roku 1997 mezi Ukrajinu a Ruskem, kdy Rusko uznalo hranice Ukrajiny a zavázalo se je repektovat. Ruská federace nasadila své ozbrojené síly, aby získala kontrolu nad částí území Ukrajiny bez souhlasu ukrajinské vlády, takže v případě Krymu a Sevastopolu se jedná o okupaci.

5 3
možnosti
JS

Vystihl jste problém Kosova velice názorně R^

Za velmi podnětné považuji názory nedávno zemřelého slavného lékaře Rajko Dolečka, který měl srbské kořeny. Jeho názory sice nemusejí být považovány za nezávislé, ovšem argumentačně jsou velice dobře podepřeny. Ukazuje se, že Srbové byli obětováni "vyšším politickým cílům". Obdobnou situaci známe i ze své vlastní historie.

15 2
možnosti
PS

P44e96t88r 18S17k31á27c73e79l

11. 9. 2019 23:31

Shrnuto podtrženo - naši tzv. "spojenci" (Východ i Západ) nám nikdy moc nepomohli. Počtvrté (roky 1938, 1968 a 1990) se od nich napálit nenecháme.

0 0
možnosti
AL

Budiž ke cti panu Kroupovi, že se nesnížil k primitivnímu okopávání kotníku prezidenta.

Ne se vším stoprocentně souhlasím, ale článek si karmu zaslouží.

Pěkný večer.

Karma.

7 1
možnosti
PK

Tak co lze nyní kritizovat na MZ? To že řekl zřejmě i pravdu, bo pan premier Kosova zřejmě bude předvolán před mezinárodní soud v NL,nebo, že to MZ jako prezident řekl nahlas a při mezinárodní návštěvě?

7 0
možnosti
AL

Napsal jsem jinde: Kosovský premiér Ramuš Haradinaj podal v pátek demisi. Učinil tak poté, co ho žalobce zvláštního tribunálu v Haagu předvolal jako podezřelého ze spáchání zločinů za války v Kosovu v letech 1998-1999. Informovala o tom agentura Reuters.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kosovsky-premier-ramush-haradinaj-podal-demisi-haag-soud.A190719_175120_zahranicni_kuce

Ramuš Haradinaj je bývalý velitel Kosovské osvobozenecké armády (UÇK) patří mezi bývalé důstojníky, kteří byli obviněni z válečných zločinů Mezinárodním trestním tribunálem pro zločiny v bývalé Jugoslávii. K dalším závažným obviněním došli srbští novináři, kteří tvrdili, že Haradinaj zlikvidoval několik svědků.

A tady se jedni a ti stejní stydí, ne za sebe nebo válečné zločince a vrahy, ale za prezidenta Zemana.

14 1
možnosti
Foto

Je s podivem, jak Zemanovi odpůrci absolutně ignorují a odmítají prokazatelné zločiny spáchané západními politiky a jejich oblíbenci v zemích jako je Kosovo nebo Ukrajina.

Zločiny těchto západních politiků a jejich oblíbenců jsou schopni přišít jejich obětem. Z jejich strany naprostá absence nejen morálky, ale i rozumu.

3 2
možnosti
KL

Teda Vlaďo, ty si koleduješ :-)... Srovnávat Krym a Kosovo... Však on ti už tvůj "špatný" pohled na svět vysvětlí a snad pochopíš, jak máš věci chápat "správně" :-)...

Ale jinak moc pěkně napsané :-)...

12 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám