Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

L27a94d47a 72J17e86c95m75e83n

24. 8. 2019 10:25

Do hor vyrazim casto a mam stejne zkusenosti. Musite predvidat, ze bude boure, ze budou blesky, ze bude verdo k zalknuti - a podle toho mit s sebou obleceni, vybaveni, prislusenstvi a hlavne plan, kam pripadne zalezt a schovat se nebo rovnou sejit dolu.

Ale co se tyce Chopku - vede tam lanovka, takze jestli jsou tam lidi v tapkach, vietnamkach a kramflecich, nedivim se. To je jen na to, aby nejak preali na Chatu pod Chopkom, dali si pivo a zase sli zpet k lanovce.

1 0
možnosti
Foto

Zažila jsem na túře na Chopok dvě "turistky" v žabkách, takže baleríny mne už nepřekvapí.

1 0
možnosti
Foto

Možná jely lanovkou, a pak si řekly, že ten kousek už dojdou i v žabkách.....

0 0
možnosti
JK

Pán je zjevně expert. To, že většina lidí v Tatrách nemá pohorky, je totální nesmysl. Teď jsem se odtud vrátil a najdou se exoti, ale většina je vybavená přiměřeně. A počasí se může změnit během pár desítek minut a lokální bouřku v horách nemusí nikdo vůbec předvídat.

2 8
možnosti
PJ

No, pán je sice expert na všechno a zjevně si myslí, že je vždy připraven tak, že ho nemůže nic zaskočit, ale s tou obuví a oblečením má pravdu. Ale jen v případě "masových" tras, což zjevně výlet na Roháčská plesa je. Byli jsme tam cca před měsícem a bylo to tam jako na Václaváku a přesně tak, jak popisuje autor. Na jiných výletech (zřejmě méně populárních) již bylo lidí obecně méně a víceméně všichni s přiměřenou výbavou. Mmch, já jsem ten, který chodí i v zimě dost na lehko oblečen - tričko + kraťasy, ale nosím v batohu mikinu, kšiltovku/čepici (v zimě i náhradní rukavice), větrovku a suché tričko na případné převlečení. Jídlo a pití sice mám, ale žádnou velkou zásobu. Hlavně u pití bych musel nosit asi 10 kg, což je trochu moc. Na horách se navíc dá bez následných potížích nabrat voda i z potoka/plesa.

A co se týče předpovědi, ta se ukázala jako velmi nespolehlivá. Několik dnů jsme kvůli hrozícímu dešti zařadili nehorské výlety (hrady, města ...) a nakonec bylo celý den slunečno a ani v horách žádná bouřka nepřišla. Takže zrovna toto považuji spíše za nepředvídatelné a je to jen otázka (ne)štěstí, zda do někoho udeří blesk. Ale jsou holt lidi, kteří by blesku uskočili. Znám dva - Chuck Norris a Vladimír Kroupa (mmch, co ten už zlikvidoval záškodníků zbraní a teleskopickým obuškem). :D

2 3
možnosti
Foto

Ano, tam je řečeno vše, díky za odkaz R^

0 0
možnosti
JF

J50a94n 62F62r44i96s35c30h

23. 8. 2019 21:11

Pohory si beru i na krátký výlet na Šumavě, dávám je i dětem, máme pláštěnku, bundu a hlavně jídlo. V Tatrách jsem už před 10 lety kroutil hlavou v čem tam lidi chodí, šla tam dokonce ženská, v šátku tak 2mesicni mimino a na nohou tenisky. Šla od Sliezskeho domu směrem k Slavkovskemu štítu, což není zase tak jednoduchá cesta. No ale kdyz je dneska fronta i vrchol Everestu tak proč se bát Tater, nebo třeba Sumavy.

8 0
možnosti
VP

v dnešní době na takové tůry tahat pohory je nesmysl. Nevidím důvod proč těžkou botu s tvrdou podrážkou na chození nedobré.

1 4
možnosti
KS

Magory potkáte i v Brdech. Lidi nechápou, že hory jsou prostě hory

4 0
možnosti
AL

Máte hezkou dceru...je svobodná, nezadaná?

0 1
možnosti
Foto

Hlavně je hodně mladá...

0 0
možnosti
MK

Poslední foto Vám připomenu...Sliezky dom...

1 0
možnosti
PK

Prima reportáž, taky jsem jezdíval, od té doby co mám pejsana a D1 ve mě vzbuzuje nespavost, tak se tam nedostanu. Nicméně mě zajímá jak cestu vydržel pejsek, ale vzhledem k této rase, nabité energií myslím, že asi dobře a potkali- li jste nějaké pejsky? Já totiž po druhém napadnutí se cítím jak rozvědčík když s pejsanem jdu v neznámém prostředí...R^

0 0
možnosti
Foto

Beňour je v pohodě, ten má to šplhání po horách snad ještě raději, než já:-)

0 0
možnosti
DK

Pane Kroupo, pri vsi ucte, pisete hlouposti. V tom smyslu, ze srovnavate vcerejsi tragedii s uplne jinou nezodpovednosti.

Co se obuvi, obleceni tyce, naprosto s vami souhlasim. Pohybuji se v horach, predevsim v Tatrach, znacnou cast roku a vidim totez, co vy.

A co vcerejsi tragedie tyce...

Uz v jinych komentarich jsem napsal, ze jsem byl primym ucastnikem vcerejsi tragedie. Pohyboval jsem se v poledne nedaleko Giewontu, v sousedni doline. Zadny z renomovanych meteorologickych servru nepredpovidal bourky. Jen prehanky s minimalnimi srazkami.

Mohu potvrdit, ze to byly doslova a do pismene blesky z cisteho nebe. Kroupy, lijak a bourka prisly behem nekolika minut a nic nenasvedcovalo tomu, ze se tak stane. Co chcete v takove chvili na Giewontu, kde jsou na retezovych usecich permanentni fronty, delat?

Lidem, kteri na hrebenu byli, nelze vytknout nic. Jak se meli lepe pripravit?

12 3
možnosti
Foto

Z čistého nebe? Tak se podívejte na toto...

https://www.youtube.com/watch?v=F1IBkibpp1U

A čemu přesně říkáte "renomované meteorologické servery"? Opravdu na ten den nikde ve sdělovacích prostředcích nepadlo pro oblast Vysokých Tater slovo - bouřka...?

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám