Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na Teriho chatě jsem byla jako dítě. Strašně lilo a já plakala a nějaký cizinec mi koupit horky čaj. Mám na Tatry krásné vzpomínky. Mám je slíbené, snad za rok.

Kamarádky dcera jela, letos někam na hory jako horolezkyně. Skezla u nás v Telči párkrát zeď na tréning a dvě skály někde na severu a šup na tritisicovky. Jen tak s partnerem. Vrátila se s velkou pokorou. Sáhla si na dno a získala zkušenost na celý život. Na jedné stěně zůstala zkoprnela a brečela a nemohla ani tam ani zpátky. Absolutně nezodpovědné.

Přiznám se, že jsme se vrátili ze Šumavy a chodila jsem tam taky jen v botaskach. Ale po asfaltce a kolem jezer, žádné skály a hory. ;-) ale souhlasím s tebou, s celým tvým blogem R^

0 0
možnosti
Foto

Ahoj, to já si na Térince dal fazolačku:-)

1 0
možnosti
JH

Dobrý den, minulý čtvrtek, ten osudný den, jsem byla nahoře u Obřího vodopádu, pak kolem Reinerovi a Bielikovi chaty na Hrebienok. Bylo asi po 14.00 hodině, když se zatáhlo, začalo pršet a v dálce hřmít. Tak jsme šli dolů. Proti nám davy nahoru, teprve na trasu. Už to samo o sobě je zarážející. Díky za blog. R^

0 0
možnosti
Foto

Díky, ano něco podobného jsem také zažil, bylo něco kolem půl páté odpoledne a lidi vyráželi z parkoviště směr Roháčská plesa. Nechápal jsem...

0 0
možnosti
AW

S těma botama to berete moc vážně. Mezi horolezci se celkem běžně k sestupům používají sandály. Dělá se to kvůli váze. "Krychle" v batohu jsou při výstupu těžké a zabírají místo. V sandálech celkem v klidu sejdete i suťoviště. Jen převalení kamene přes nohu může docela bolet, tak si dáváte větší pozor :-)

2 0
možnosti
Foto

Opravdu si myslíte, že pánové v gumových sandálech a dámy v balerínkách, nebo s botama na podpatku, jsou horolezci...?:-)

0 0
možnosti
PS

P72e75t64r 11S75k81á69c88e23l

26. 8. 2019 23:15

Nejen o základních pravidlech chování lidí při bouřkách by měli být informováni již děti školou povinné. Ale taky o zdravovědě, tedy jaký si zvolit životní styl. Abychom se ve zdraví dožili přiměřeného věku a byli soběstační.

0 0
možnosti
Foto

Ono to tak cernobile neni ... nejake pohorky a co nejidealnejsi obleceni neznamenaji, ze se nikomu nic nestane .. jak to chodi v Tatrach netusim, ale mohu porovnavat s horami v Kanade, USA a Jizni Americe .. Po Andach pobiha tisice serpu, kteri kdyz nejsou bosi, maji klidne zabky .. v Rockies nebo Cascades lze potkat ty nejspickovejsi serpy, kteri maji za sebou desitky vystupu na nejvyssi hory sveta. vetsina jich zde zije a drzi se v kondici diky rychlovystupum na hory jako je treba Mt. Rainier a podobne. Nejcasteji jsou obuti v beznych "adidaskach", kratasech a triku s kratkym rukavem. Zrejme byste je hodil do stejneho pytle ;-D ... Hory zasluhuji predevsim respekt a fizicku. Daji se prezit i v zabkach ;-)

1 0
možnosti
Foto

Ano, mladí lidé dnes příliš riskují... (Móda?) Díky za sdílené video, pane Kroupo. Karma. :-/R^

0 0
možnosti
Foto

V úterý a středu přecházelo přes Čechy a Moravu pásmo bouřek. Dalo se tedy předpokládat, že ve čtvrtek dorazí bouřky i nad Tatry. Bohužel, ti lidé tomu zřejmě nevěnovali pozornost a na túru ve čtvrtek vyrazili. Bouřky opravdu přišly a došlo k neštěstí. Přitom stačilo i sledovat na mobilech různé aplikace monitorující vývoj počasí. Prostě komu není rady tomu není pomoci.

0 0
možnosti
DK

Řekl jsem si, že už reagovat nebudu. Ale když čtu pane, Krausi, ten váš - promiňte - blábol, nedá mi to.

Především. Přechod bouřek přes Čechy a Moravu neznamená automaticky bouřky v Tatrách. Náhlé bouřky, které ve čtvrtek po poledni řádily nad Západními Tatrami, Červenými vrchy a částí Vysokých Tater, NEMĚLY souvislost s pásmem bouřek v Čechách a na Moravě.

Ten den byly na polské straně Tater tisíce lidí v terénu. Dle vás stačilo, aby sledovali vývoj počasí a bylo by po problému. Jeden hlupák, nedouk a hazadér vedle druhého?

Podle vás ano. Jak jsem napsal autorovi, přečtěte si vyjádření TOPRu, polské horské záchranné služby. Ale stejně jako autora, ani vás nejspíš nepřesvědčí.

4 0
možnosti
JS

Když pominu ty úplné hazardéry v pantoflích, tak je mnoho lidí, kteří přeceňují své síly a jdou a hry vybaveni dobře, ale buď situaci podcení a tím je třeba bouřka na horách, dnes máme docela dost možností si zjistit, jaká je předpovídaná bouřková činnost a zároveň můžeme sledovat i aktuální bouřky v okolí, druhá věc je přecenění vlastních sil a schopností, vyrazí si na chodníky, kde je dobrá nějaká horolezecká průprava nebo minimálně dobrá fyzická zdatnost a člověk sedící celoročně v kanceláři a jinak nijak aktivně sportující jaksi není připraven tohle bezpečně zvládnout.

1 0
možnosti
Foto

J97o32s15e37f 38B56á22r46t58a

24. 8. 2019 10:34

Byl jsem asi před 30ti léty s malou dcerkou na Sněžce a šli jsme hřebenovku. Pořádně jsme promokli. Vysvlékl jsem dceru do naha a z batohu jsem vyndal kompletní suché oblečení, do kterého jsem ji převlékl. Došli jsme v pohodě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám