Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc se nezměnilo. Do roku 89 naši představitele lezli do zadku Rusku,dnes lezou do zadku USA . Ti se k nám chovají jako ke své kolonii. Nařizuji nám kolik máme dát na zbrojení ,co a kde máme nakupovat. Rozhodují o tom kde máme poslat naše vojáky. Jezdí si tady jak po cvičáku. Navíc jsme se stali členy útočného paktu NATO. Policajtu máme víc jak za bolševika a vězňů také. Lidí a děti v exekuci tisíce.

0 2
možnosti
Foto

Sorry, ale ještě jste zapomněl dodat, kdo může za Vaše případné problémy...

3 0
možnosti
Foto

Vyborna uvaha, Ladik. Dost dobry postřeh o jednom nehezkem rysu naši narodni povahy. R^

0 0
možnosti

Co to je za pitominu? Kolik tomu pánovi bylo v šedesátém osmém? Že při Rusácích stáli někteří papaláši (část z prospěchářství, část si myslela, že tak může aspoň něco zachránit), je fakt, ale nemůže všechny lidi házet do jednoho pytle. On tady vespod totiž neustále doutnal odpor proti nim...[>-]

3 1
možnosti
Foto

Nene, Lído. Nebuď idealisrka. Vespod nic nedoutnalo.

0 1
možnosti

Ono se to dneska povídá... Já tu dobu teda zažila jako dítě, ale co asi tak mohli obyčejní lidí dělat? Protestovat? Hmm, jeden nic nezmohl a hodně lidí mělo strach. Měli rodiny, chtěli rozumně uživit děti, chtěli, aby děti mohly studovat. Tak se šaškovalo. Všude. Komunistům odkejvali boj za světový mír a doma poslouchali Svobodnou Evropu.

Jo, a hodně lidí vstoupilo do KSČ. Někdo z přesvědčení, někdo z povinnosti (třeba vojáci z povolání, policajti, ti prostě museli. Kdo nevstoupil, měl smolíka a tupráci dělat nemnohl) a někdo jen proto, aby mohl dělat svou práci. Jaký by mělo smysl, aby doktor házel lopatou uhlí do kotle? (Jo, a někdo tam vstoupil taky z kariérismu, aby pracovat nemusel, živila ho huba a plácání o přednostech komunismu. Takoví lidé dneska neexistují? Jen plácají o přednostech něčeho jiného). Byla to taková doba, a generace, která prožila válku, radši komunistům jejich bláboly odkejvala, a byla ráda, že jejich děti možná válku nezažijou. Nám se to dneska žvaní,ale pokud chtěl někdo komunisty potrestat,mohl a měl to udělat hned v r. 1990. Proč to teda neudělala garnitura kolem Havla? No, protože s komunisty uzavřela kšeft: vy nás zvolíte do čela státu a v klidu nám předáte mocve státě, my vás nepotrestáme. Že jste to potrestání nechtěli tenkrát? Dneska už to je hluboká minulost a většina národa má jiné starosti, především jak v současném marasmu uživí rodiny.

3 0
možnosti
Foto

A proč by to měla dělat garnitura kolem Havla? Proč třeba vaši rodiče nepostříleli komunisty, abyste vy mohla vyrůstat ve svobodném světě? A proč jste nějakého nezastřelila alespoň vy, když vaši rodiče tu odvahu nenašli? Proč za vaše zpackané životy může Havel, který na rozdíl od vás a vašich rodičů proti komunistům bojoval?

2 2
možnosti
Foto

J36a29n 74H76o35r58n26í19k

22. 8. 2019 12:51

Naprostý souhlas, dík R^.

3 0
možnosti

J36o73s80e78f 27S76u68k

22. 8. 2019 8:35

21.8.1969 se ukázalo, že s komunisty v čele si náš národ samostatnost nezíská..To byl zásadní omyl "Pražského jara"..

3 0
možnosti

Kolik jich ještě musí být?? Od Štrougala, přes Jakeše a dalších nejvyšších, minimálně desetitisíce. Proč nedostali přes prsty?? na to se ptejme a kdo jim přes prsty nedal včetně těm po 1989 - privatizátorům opět těm nejvyšším ? Proč?? Protože se nechce - je to jen konspirování a nicneřešení. Dneska tady vládnou ti samí a mají celý národ v rukou. Co s tím?? Víte - ale ano, ale opět se nechce!! Tak raději nenaříkejme - a natlučme si své huby !!

1 0
možnosti

Ryba smrdí od hlavy. Sehnání, resp. Vlastizrada našich politiků v Moskvě zlomilo národ - tedy každého zase ne. Ale v srpnu velké národní vzepětí, za pár měsíců Palach marně burcoval proti letargii.

1 0
možnosti

J64a48n 70P59a11v62e24l

22. 8. 2019 9:08

Většina států má takovou vládu, jakou si zvolila většina jeho občanů. Tj. na vládu nemá cenu něco svádět.

1 0
možnosti

Ano, to je důvod, proč nemám rád teatrální akce kolem výročí okupace.

Vpád vojsk VS považuji za tragédii ..ale něco, co občané neměli možnost ovlivnit.

To, co mohli ovlivnit bylo jejich chování v následujícím období. A to, bohužel, spočívalo víceméně pouze v pořádání několika emotivních akcí o soudržnosti, věrnosti, neochvějnosti ..aby pak následovala normalizace.

To považuji za největší neštěstí..normalizaci ..bez poprav, bez koncentračních táborů..prostě kariérismus, výhody, posudky..

Proto dnes nerad koukám na dobové dokumenty a emotivní manifestace ala "věrni zůstaneme" ..když si člověk uvědomí jak snadno pak lidi zapluli do té normalizace.

Pravda, já tu dobu nezažil, nemohu tvrdit, jak bych se sám zachoval .. takže je trochu nefér kritizovat. Nicméně si myslím, že bysme se neměli jen chlácholit pouhým odsuzováním okupantů a nostalgickými připomínkami dočasných projevů vzdoru ..ale trochu se chytit za nos.

7 0
možnosti

M16a26r52e55k 67P96e56c41h

21. 8. 2019 23:46

Naprostý souhlas s každým Vaším slovem R^ Také, mimo jiné, souhlasím s tím, že si musíme dávat pozor na odsudky, pokud jsme sami dobu nazažili a nebyli vystaveni tomu tlaku... Nicméně pravdou zůstává, že každá totalita se buduje "od spoda"...

2 0
možnosti

Pan Kroupa má tentokráte naprostou pravdu... bohužel. :-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám