Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s vámi a proto u nás doma kypřící prášek do knedlíků nesmí, Jen poctivé droždí (ne to sušené). A znám i pár (většinou venkovských) hospod, kde se droždí , ale i rozkrájená houska na kostičky, používá. Ale jsou to i saláty: vlašák, pochoutkový, bramborový a pod., které s původní recepturou nemají nic společného. A tak zase nezbývá, než si vyrobit ten svůj. Ještě že manželka má pro to pochopení a nejde koupit do supermarketu krabičku s datem spotřeby třeba za 14 dnů. Co do toho ti "umělci" v superlahůdkářství "nandali"? A dalo by se pokračovat....;-O

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, myslím, že v případě konkrétně salátů je na vině dnešní jiné chuti hlavně jiná majonéza. Například dnes, i když mám recept od své mámy, který mi vždy chutnal, když dělám na Vánoce bramborový salát, prostě to není ono. Nevím, buď jiná majonéza, než bývala, nebo jiné odrůdy brambor, zkrátka se to nedaří...

2 0
možnosti
Foto

P20e81t11r 11O51m72e60l51k44a

19. 7. 2019 15:57

Ananasový kompot z dyně už taky není co býval.;-D

20 1
možnosti
PB

P87e64t43r 69B87u10r66i42a84n

19. 7. 2019 15:52

Ahoj, původně jsem chtěl napsat obsáhlý příspěvek plný pro a proti, ovšem nakonec jsi mě inspiroval k samostatnému blogu. Neber ho jako kontrablog, ale jako pokračování diskuze. :-P

1 0
možnosti
Foto

V pohodě, jen do toho!!!:-)R^

0 0
možnosti
Foto

Koho knedlík jíš, toho píseň zpívej! ;-D

0 3
možnosti
JB

Novodobý politruk.

1 0
možnosti
Foto

I36v61a87n 50M67a53r72e98k

19. 7. 2019 15:17

Dík za tento blog p.Kroupo.Karma R^.

Nejvíc mě vždy rozesmějí dnešní "retro" produkty, třeba vlašák, či různé uzenářské výrobky, které s tehdejší recepturou nemají nic společného.

Samostatnou kapitolu tvoří dnešní tzv."jogurty", které v kelímku,neotevřené, vydrží v lednici bez jakékoli změny i půl roku. . . . .Zřejmě jde jen o nějaké želé s jogurtovou příchutí? 8-o8-o8-o

1 0
možnosti
MK

Vladimíre, vše je relativní. On i ten sex byl jinačí. Tenkrát několikrát denně, teď několikrát ročně ;-D:-P

0 0
možnosti
Foto

To možná jo, ale já jsem dospěl k vyznávání kvality nad kvantitou...;-)

3 0
možnosti

Jeee hospodský knedlík a zelí,to bylo jedno z mála jídel,co jsem jako děcko ochotně bez protestů a pláče jedla.,,,R^

5 0
možnosti
Foto

;-Dkdyž tak projdu diskuzi, a i jiné na podobné téma, soudím, že i ty chutě jídla tenkrát a dnes, se tak trochu odvíjejí od politické orientace diskutujících.

P.S. dnes mi knedlíky chutnají

3 1
možnosti
Foto

mě třeba ne a tak si je dělám doma což jsem nikdy nedělal, ale je spousta věcí co dřív nebylo, nebo se nedalo pozřít. Třeba dnes si dám s chutí tlačenku skoro kdekoliv a už dlouho jsem nenarazli na nějakou hrůzu což dřív se stěží narazlilo na takovou co se dala jíst.

1 0
možnosti
Foto

Pečivo se musí kupovat u Maška nebo u Kabáta, ale I dalších, nikdy v supermarketu.

Jogurt a mléko v Marks and Spencerovi.

1 0
možnosti
JF

J14i76ř15í 31F52o92g25e32l

19. 7. 2019 12:51

Je to trochu smutné, ale je to tak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám