Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Komunisti jsou v parlamentu,sociální demokraté budou rádi za každý hlas,tak v příštích volbách Za lepší Knedlík.Chce to něco dělat a ne si pořád stěžovat.Doufám,že si Vaše děti,vnoučata vychutnají ten lepší Knedlík.

0 1
možnosti
JS

kdepak, to volbami nevyřešíte, bohužel

1 0
možnosti
Foto

Takový knedlík si můžete udělat bez ohledu na režim. Proto mi takový knedlík nechybí a navíc představa, že v každý hospodě v Praze je na jídeláku několik z max. 10 jídel, která byla všude stejná, s drobnými odchylkami.

Díky, ale to opravdu už nechci. :-)

1 0
možnosti
JS

v tom jste trochu mimo, kdysi si dobré hospody vyráběly knedlíky vlastní a tak byly v každé jiné podle kuchaře, to jen čtverky bez obsluhy a veřejné jídelny za babku měly ty unifikované knedlíky, které notabene byly docela k jídlu;-)

2 0
možnosti
PP

Dnes musíte číst složení. Známcca tři mlékárny, které vyrábějí jogurty klasickým způsobem, tj. z jogurtových kultur. Opočno, Choceň, Madeta a možná ještě někdo. U ostatních máte ve složení napsáno "zahuštěno škrobem". A ze škrobu pravý jogurt nevyrobíte. Ve většině salátů se dnes používá tzv. "strojní salám" z drůbežího separátu. Pokud to má být levné, tak to nemůže být jedné. Za kvalitu si musíte připlatit.

4 1
možnosti
LJ

L56u65d90ě58k 53J49a50š52a

19. 7. 2019 18:35

Za příspěvek také stojí jiná událost. je to asi 8 - 10 let, co LIDL přišel s nápadem vyrábět socialistické produkty v původním balení, s původními ingrediencemií a původní receptusou. Zadali tedy firmám, které převzaly bývalé socialistické provozy, aby jim na zakázku tyto věci vyrobily. Bylo to tzv. ve stylu RETRO.Jak pak LIDL oznámil, všichni výrobci souhlasili a chtěli podle starých receptur zboží dodat. Ale ouvej. Zjistilo se, že 80% výrobků obsahovaly takové ingredience, které jsou dnes mezi nepovolenými látkami či nedoporučované, nebo dokonce zakázané!! Tímto se tehdy LIDL omlouval zákazníkům, že na místo nějakých 300 výrobků mu firmy dodaly jen nějakých 50, a to ještě takové, kde mohly nahradit zakázané látky náhražkou. Takže i to mluví o tom, proč to dnes nebude už nikdy chutnat jako za socíku. Dnes se karciogenní a jedovaté látky prostě do jídla dávat nesmí. A na rozdíl od tehdejší doby se to kontroluje (mohu potvrdit z vlastní zkušenosti že tehdy nikoliv

2 3
možnosti
JS

J24a91n 79S33v87o40b78o58d68a

19. 7. 2019 22:32

To je sice pravda, ale i tak se dá z dnešních surovin udělat poctivý a dobrý knedlík. Jen by museli hospodští chtít (nebýt líní) a nešidit lidi průmyslově vyráběným "domácím knedlíkem".

0 0
možnosti
LJ

L40u61d69ě30k 15J98a38š72a

19. 7. 2019 18:24

K té kdysi "lepší" chuti.někdy kolem roku 1995 jsem četl jakéhosi lékaře, který vysvětloval, že s věkem se výrazně mění chuť. Proto má třeba někdo v mládí rád rajskou, ale po čase jí nemusí. což je nejvíc příčina, proč si starší lidé ztěžují, že kdysi to bývalo...

Píšete o tom mase, konzervách, jogurtech? Byl jste někdy za socíku v některém masokombinátě? Já byl a v několika. Garantuj ivám, že kdybyste viděl jak a z čeho se tehdy ta vaše "pravá" masa dělala, nenepsal byste to. A byl jste v mlékárně, kde se dávalo do jogurtů ovoce? I tam jsem byl. Ovoce nebylo ani v krámech běžně k dostání (alespoň v mém regionu). Jaké si myslíte že byklo v tom jogurtu? Když napíše shnilé, prolezlé červe atd. říkám co jsem viděl. Pokud mi nevěříte, zeptejte se lidí z masokombinátů, zda jedli maso (pokud si ho sami neukradli) a lidí z mlékáren, zda jedli to jogurty, které viděli z čeho se dělaly

8 2
možnosti
Foto

Byli jsme v rámci výuky na exkurzích v uvedených provozech. Většinou jsem pak pár dní nejedl. Jen v pivovaru se nám líbilo!

2 0
možnosti
KL

a mne se zase styska po tom, ze se v kazde hospode mohlo kourit.

8 0
možnosti
MV

Někdo by mohl říct, že to jsou strašný bláboly, ale já si to nemyslím!

1 0
možnosti
Foto

Kdo by se dnes dělal s knedlíky. Ty domácí jsou určitě lepší, než ty kupované z velkovýroby, ale raději využiji ušetřený čas na jiné věci.

0 3
možnosti
Foto

Ano, třeba na leštění brnění, nějak nám reznete...:-)

5 2
možnosti
JO

Přidám se a to s tvarůžky. Když byly doma na večeři tvarůžky (olomoucké syrečky), tak ihned po rozbalení se po bytě šířil neuvěřitelný smrad a bylo nemožné utajit, že je někdo jí. Dnes můžu nos strkat až k nim a téměř to není cítit. A v chuti? když jste je přinesl z krámu, tak byly uvnitř bílé - tvarohové a dobré to nebylo. Musely se nechat zaležet. A teď - i když je necháte ležet 14 dní, mají pořád stejnou konzistenci. Co se přihodilo? Ale souhlasím s Vámi, po socialismu se mi nestýská.

5 0
možnosti

A jak jsou ty tvarůžky drahocenný! To je skoro na půjčku:-))))

4 0
možnosti
JS

J79a30n 28S39v17o32b12o70d60a

19. 7. 2019 16:10

Nad kvalitou knedlíků pláču při prakticky každé návštěvě restaurace a je jedno zdali je to vesnická hospoda s gulášovou hotovkou za 90 Kč, nebo "lepší restaurace" se svíčkovou za 390 Kč, kde mě to mrzí několikanásobně víc, jelikož je kvalitní maso a dobrá omáčka doslova zabita odfláknutým knedlíkem. V drtivé většině podniků dostanu totiž knedlík jen a pouze z polotovaru (v jídeláku je drze napsáno domácí knedlík) a to je základní kámen úrazu. Ono dá udělat ty knedlíky práci a hospodští se s tím nechtějí piplat.

Jinak jsem s kvalitou prodávaných potravin spokojen a kvalita se dá sehnat i bez dlouhého hledání (pečivo nejím, čili křupavost housek neporovnávám), ale ty knedlíky... :(

5 0
možnosti

Knedlíky nejsou tak pracné, aby je v hospodách nemohli udělat. Ale asi jsou líní.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám