Děkujeme za pochopení.
T56o37m33á57š 31H47y72n26e24k
Komunisti jsou v parlamentu,sociální demokraté budou rádi za každý hlas,tak v příštích volbách Za lepší Knedlík.Chce to něco dělat a ne si pořád stěžovat.Doufám,že si Vaše děti,vnoučata vychutnají ten lepší Knedlík.
J13i31ř69í 69S70c71h27m61i55d15t
kdepak, to volbami nevyřešíte, bohužel
P26a71v32e14l 92M13a76c23h38a68č58e21k
Takový knedlík si můžete udělat bez ohledu na režim. Proto mi takový knedlík nechybí a navíc představa, že v každý hospodě v Praze je na jídeláku několik z max. 10 jídel, která byla všude stejná, s drobnými odchylkami.
Díky, ale to opravdu už nechci.
J72i25ř29í 29S29c12h69m74i80d37t
v tom jste trochu mimo, kdysi si dobré hospody vyráběly knedlíky vlastní a tak byly v každé jiné podle kuchaře, to jen čtverky bez obsluhy a veřejné jídelny za babku měly ty unifikované knedlíky, které notabene byly docela k jídlu
P40e52t54r 34P47o46k61o67r48n53ý
Dnes musíte číst složení. Známcca tři mlékárny, které vyrábějí jogurty klasickým způsobem, tj. z jogurtových kultur. Opočno, Choceň, Madeta a možná ještě někdo. U ostatních máte ve složení napsáno "zahuštěno škrobem". A ze škrobu pravý jogurt nevyrobíte. Ve většině salátů se dnes používá tzv. "strojní salám" z drůbežího separátu. Pokud to má být levné, tak to nemůže být jedné. Za kvalitu si musíte připlatit.
L56u65d90ě58k 53J49a50š52a
Za příspěvek také stojí jiná událost. je to asi 8 - 10 let, co LIDL přišel s nápadem vyrábět socialistické produkty v původním balení, s původními ingrediencemií a původní receptusou. Zadali tedy firmám, které převzaly bývalé socialistické provozy, aby jim na zakázku tyto věci vyrobily. Bylo to tzv. ve stylu RETRO.Jak pak LIDL oznámil, všichni výrobci souhlasili a chtěli podle starých receptur zboží dodat. Ale ouvej. Zjistilo se, že 80% výrobků obsahovaly takové ingredience, které jsou dnes mezi nepovolenými látkami či nedoporučované, nebo dokonce zakázané!! Tímto se tehdy LIDL omlouval zákazníkům, že na místo nějakých 300 výrobků mu firmy dodaly jen nějakých 50, a to ještě takové, kde mohly nahradit zakázané látky náhražkou. Takže i to mluví o tom, proč to dnes nebude už nikdy chutnat jako za socíku. Dnes se karciogenní a jedovaté látky prostě do jídla dávat nesmí. A na rozdíl od tehdejší doby se to kontroluje (mohu potvrdit z vlastní zkušenosti že tehdy nikoliv
J24a91n 79S33v87o40b78o58d68a
To je sice pravda, ale i tak se dá z dnešních surovin udělat poctivý a dobrý knedlík. Jen by museli hospodští chtít (nebýt líní) a nešidit lidi průmyslově vyráběným "domácím knedlíkem".
L40u61d69ě30k 15J98a38š72a
K té kdysi "lepší" chuti.někdy kolem roku 1995 jsem četl jakéhosi lékaře, který vysvětloval, že s věkem se výrazně mění chuť. Proto má třeba někdo v mládí rád rajskou, ale po čase jí nemusí. což je nejvíc příčina, proč si starší lidé ztěžují, že kdysi to bývalo...
Píšete o tom mase, konzervách, jogurtech? Byl jste někdy za socíku v některém masokombinátě? Já byl a v několika. Garantuj ivám, že kdybyste viděl jak a z čeho se tehdy ta vaše "pravá" masa dělala, nenepsal byste to. A byl jste v mlékárně, kde se dávalo do jogurtů ovoce? I tam jsem byl. Ovoce nebylo ani v krámech běžně k dostání (alespoň v mém regionu). Jaké si myslíte že byklo v tom jogurtu? Když napíše shnilé, prolezlé červe atd. říkám co jsem viděl. Pokud mi nevěříte, zeptejte se lidí z masokombinátů, zda jedli maso (pokud si ho sami neukradli) a lidí z mlékáren, zda jedli to jogurty, které viděli z čeho se dělaly
P32a94v95e72l 25D30v56o92ř83á86k
Byli jsme v rámci výuky na exkurzích v uvedených provozech. Většinou jsem pak pár dní nejedl. Jen v pivovaru se nám líbilo!
K92r95y20š24t34o61f 40L20a62n66í54k
a mne se zase styska po tom, ze se v kazde hospode mohlo kourit.
M73a70t86ě23j 71V73á35c60h90a
Někdo by mohl říct, že to jsou strašný bláboly, ale já si to nemyslím!
F55r55a50n75t59i75š94e55k 90K94š92í72r
Kdo by se dnes dělal s knedlíky. Ty domácí jsou určitě lepší, než ty kupované z velkovýroby, ale raději využiji ušetřený čas na jiné věci.
V43l50a54d95i52m67í28r 19K65r50o32u12p38a
Ano, třeba na leštění brnění, nějak nám reznete...
J16i84ř28í 57O36l71i54v22í78k
Přidám se a to s tvarůžky. Když byly doma na večeři tvarůžky (olomoucké syrečky), tak ihned po rozbalení se po bytě šířil neuvěřitelný smrad a bylo nemožné utajit, že je někdo jí. Dnes můžu nos strkat až k nim a téměř to není cítit. A v chuti? když jste je přinesl z krámu, tak byly uvnitř bílé - tvarohové a dobré to nebylo. Musely se nechat zaležet. A teď - i když je necháte ležet 14 dní, mají pořád stejnou konzistenci. Co se přihodilo? Ale souhlasím s Vámi, po socialismu se mi nestýská.
M68a82r84i80e 43Š67í20p62k77o76v24á
A jak jsou ty tvarůžky drahocenný! To je skoro na půjčku:-))))
J79a30n 28S39v17o32b12o70d60a
Nad kvalitou knedlíků pláču při prakticky každé návštěvě restaurace a je jedno zdali je to vesnická hospoda s gulášovou hotovkou za 90 Kč, nebo "lepší restaurace" se svíčkovou za 390 Kč, kde mě to mrzí několikanásobně víc, jelikož je kvalitní maso a dobrá omáčka doslova zabita odfláknutým knedlíkem. V drtivé většině podniků dostanu totiž knedlík jen a pouze z polotovaru (v jídeláku je drze napsáno domácí knedlík) a to je základní kámen úrazu. Ono dá udělat ty knedlíky práci a hospodští se s tím nechtějí piplat.
Jinak jsem s kvalitou prodávaných potravin spokojen a kvalita se dá sehnat i bez dlouhého hledání (pečivo nejím, čili křupavost housek neporovnávám), ale ty knedlíky... :(
M33a48r47i52e 90Š75í97p63k32o47v59á
Knedlíky nejsou tak pracné, aby je v hospodách nemohli udělat. Ale asi jsou líní.
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...