Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B80o67h84u94m45i68r 68M56a93l76ý 6432286177672

Cikánská pečeně není z cikána a Argentinský biftek není z argentinské krávy. Co je na tom divného?

0/0
11.2.2019 15:23
Foto

V63l75a31d13i36m83í75r 50K13r54o52u48p72a 8557808451812

Myslím, že Vy... :-)

0/0
11.2.2019 16:46
Foto

P41e12t31r 41J29o61h71n 3936907320271

Vtipně vlastně vcelku vše popsáno. A ta chybička co se vloudila našim, toliko čestným sousedům, snad ;-D;-D

0/0
11.2.2019 6:20
Foto

J61a18n 83A80n68d27r92l21e 1697346507234

tak napodruhe... :

A ze to zadny tucne platici gurman nepoznal, ze pozira polsky odpad a ne argentinskou manu, kdyz i Vy jste jasne v clanku popsal, ze diky kamaradovi z luxusni restaurace uz vite, ze rozdil je nebetycny... to mne vazne vrta hlavou... ;-) treba jestli to nebude tim, ze ony rozdily nejsou tak velike, jak by se podle ceny mohlo zdat.... ale souhlasim s Vami, ze kdyz si objednam flaxu z Jizni Ameriky, tak by na talir mela doletet letadlem ci doplout lodi a ne jen tak lacine dokodrcat po nedodelanych dalnicich kamionem ze severu....:-)

0/0
10.2.2019 22:51

K43a39r63e39l 51V95a94n22ě74k 9589947118269

Koupit si republiku za pár koblih je naprosto jednoduchá věc, když se dá český jouda snadno obalamutit jednou FAKE NEWS. Kdo je ministr Toman? Synek komunistického ministra ze Štrougalovy vlády. Kdo ho nominoval do vedení země? Agent STB. Samé důvěryhodné persony, pravdomluvné a úctyhodné.;-D Odskákala to jedna natvrdo jmenovaná hospoda U Moťáka kde se se žádné důkazy o polském hovězím nakonec nenašli. Komu to slouží? Obchodním cestujícím jistého podniku s nejasným, ale všeobecně známým majitelem. Raketýring se státním aparátem v zádech. Lidičky přemýšlejte hlavou. Od toho ji máte.;-D;-D;-D.

+3/0
8.2.2019 10:53

B84ě36l43a 23H58o18r45á61k58o88v94á 1698712799550

Po odřezání hnijícího masa se ten zbytek prodá jako zvlášť cenné řádně uleželé hovězí z mladého býčka. Certifikát se už tiskne...;-)

+3/0
7.2.2019 14:59

J74i57ř89í 88K87ý11r65a 6315308970947

Skvělé, karma!!R^

0/0
7.2.2019 10:32
Foto

J19o51s13e23f 82C64h82ý89l59e96k 5207257159600

Nevěřte tomu ,že maso z Argentiny je lepší než české nebo polské. Nejlepší maso je ze zvířat které jsou celoročně na pastvinách a na jatka jdou do tří let svého věku.

+1/0
7.2.2019 7:30

F67i68l78i25p 49V59r15a82c47o20v37s96k34ý 8770917381200

Ten rozdíl je hlavně v tom, že se naši řezníci houfně teprve učí s hovězím masem pracovat... naše je tvrdé protože jej nenecháme dostatečně zrát povětšinou.V kvalitě masa minutu po porážce ten rozdíl povětšinou takový skutečně není.

+2/0
7.2.2019 8:55
Foto

V49l51a16d84i81m86í17r 96K64r12o71u64p41a 8847378131602

Tomu tedy věřím, že je argentinské lepší než to, co se prodává u nás v běžném řeznictví. Kamarád pracuje v jedené z nejluxusnějších restaurací v Praze a z grilovaček u něj znám argentinské hovězí, jehněčí z Nového Zélandu, "kukuřičná" kuřata z Francie a další druhy masa výhradně původem mimo české pulty a dám ruku do ohně za to, že to argentinské hovězí je stařené jak má být, křehké, žádná podešev, krásně mramorované a prostě "jiné", než to, co koupíte u našeho běžného řezníka.

+1/0
7.2.2019 11:13
Foto

J61o50s81e54f 58C46h30ý74l71e37k 5847647809150

Pane Vladimíre,nechci vám to vymlouvat .To co popisujete je o dozrávání masa při dvou stupních teploty. Takové maso v řeznictví nekoupíte. Domnívám se ,že maso z Argentiny přichází nevyzráté a nechává se dozrávat až u nás. Já chovám skot na pastvinách ,dříve jsem občas porazil kus pro rodinu . Je s tím ale hodně práce a starostí. Proto,že jsem líny tak teť to posílám na jatky a maso kupuji u řezníka.

+1/0
7.2.2019 12:09

F80i14l64i19p 78V64r85a81c71o28v83s56k43ý 8270157351980

ona ta jižní amerika už přichází vyzrálá... není rovněž jej jedna metoda zrání, ta lepší suchá se povětšinou netýká ani té jižní ameriky...tam se používá masově zrání ve vakuu, často to zraje přímo na lodích při dopravě...kdyby jste uměl skot porazit nechal kusy stařit suchou cestou, utrhají Vám restaurace ruce, už proto, že mohou propagovat regionální produkt...

0/0
7.2.2019 12:33

M93i73r80e39k 87T38u93r92e68č64e16k 4253782210982

Nemely by tyto restaurace dostal likvidacni pokuty za tyto odporne praktiky ?

+5/0
6.2.2019 19:17

F31i66l82i36p 29V28r33a94c20o79v77s63k70ý 8110127121690

Přesně, a nahradit je franšízou z rodiny agrofertu, všechny hospodský a restauratéry R^R^V!!

+3/−1
6.2.2019 19:31

M37i90l89a10n 75S92t75e70h25l19í10k 7780669923171

A proč zrovna polskou krávu? Ona to mohla být klidně i česká kráva. Nechápu, proč spojovat vyčůranost našich restauratérů se současnou kauzou polského hovězího.

+6/0
6.2.2019 18:41

M76o44j77m15í80r 69S78k69á58l20a 2730332906

Výstižně napsáno - naprosto stejně to vidím já už dlouhoR^

+6/0
6.2.2019 18:31

F66i62l46i78p 51V29r19a31c89o89v60s58k12ý 8240947401230

A ještě dodám, hlavně, že u Babiše je Vám mediální lynč proti srsti... koukněte co se děje s tou restaurací, kterou ministr označil dle mě před koncem správního řízení...tady zdrženlivý nejste.

0/0
6.2.2019 17:56

F84i55l85i75p 35V67r90a40c56o30v21s39k26ý 8820117461330

V článku se dopouštíte jak drzosti, tak nepřesnosti z naprosté neinformovanosti.Drzost je označovat lidi, kteří toto maso servírují jako argentinu restauratéry.jsou to podvodníci, stejně tak jako v každém jiném oboru. Jste jen drzej bloger, který tak jak byl ve vnímání tohoto oboru komunisty vycvičen, vidí jej i dále. Neznalost je pak, že se takovéto věci neřeší, V kompetenci je má krom hygieny i státní zemědělská a potravinářská inspekce, její kontrola probíhá tak, že musíte prokázat , původ všech potravin na JL.Že pod pojmem parmezán, neprodávate npř. náhražku apod... Včera jste měl super blog, který mi připoměl jak jsem Vás rád dřív četl.Dnes je to opět jen karmovací, jedovatý a nenávistný slint.

0/−15
6.2.2019 17:29
Foto

V52l46a42d86i50m86í74r 14K85r54o27u56p77a 8547838381452

No, když si myslíte, že psát o podvodu je drzejší, než se podvodu dopouštět, tak to se asi neshodneme. A já fakt nemůžu za to, jaké restaurace ministr obvinil, ani za to, jaké s tím mají problémy. Pokud obvinil někoho neprávem, je to jeho (ministrova) věc a já za ni odpovědnost nenesu. Pokud má důkazy, tak je pan restauratér druhý, pokud je nemá, neměl se ministr o restauracích vůbec zmiňovat.

+1/0
7.2.2019 10:03

F34i27l47i25p 40V94r54a48c94o98v96s90k73ý 8160587211770

kolik bylo toho masa , kolik lidí ho prodávalo, že jste to takto paušalizoval?

nehledě k tomu, že ten kdo se toho dopustil, nebyl restaurátér, ale podvodník...

bráním i svou stavovskou čest....

a normy na ochranu zákazníků ve všech ohledech máme jedny z nejpřísnějších na světě, pokud se Vám zdá, že se na to kašle..

"Jinými slovy, drzost restauratérů" to jsou Vaše slova...

0/−1
7.2.2019 10:15
Foto

V71l57a97d35i43m68í20r 70K48r22o73u82p77a 8747378111802

Jak můžete dávat všanc svou vlastní stavovskou čest za restauratéry, které neznáte? Jak je tedy možné, že někteří z nich (netvrdím, že ten z již označené restaurace) vydávali polské hovězí za argentinské? Chcete mi, jak sám píšete, zřejmě sám resturatér, tvrdit, že nepoznáte podle struktury masa, když se k Vám dostane od dodavatele, jaké maso držíte v ruce? Vy nepoznáte podle mramorování tukem, podle stavu vystaření, jestli držíte v ruce argentinské, tedy jedno z nejlepších hovězích mas, nebo obyčejnou polskou, "včera" poraženou krávu? To mi chcete tvrdit a stát si za tím svou stavovskou ctí...? Takže podle mého názoru, je každý provozní restaurace, kdo vydává polské maso za argentinské, podvodník, protože pokud to není úplnej mimoň v oboru, tak dobře ví, že pokud mu někdo prodává maso pod cenou, které vydává za argentinu, a které strukturou neodpovídá takovému druhu masa, tak jde o jasnou levou a vina jde za ním stejně, jako za případným dodavatelem.

+5/0
7.2.2019 11:20

F57i82l98i18p 21V51r87a48c55o86v77s22k22ý 8470677441100

Vy o voze, já o koze.... tvrdím vám jen, že drtivá většina lidí takhle už dneska nepodvádí....a že kdo takhle podvádí, je podvodník, nikoli restauratér, které jste šmahem hodil do jednoho pytle...

0/0
7.2.2019 12:36
Foto

V82l35a40d19i90m58í36r 53K90r81o80u64p26a 8337698881912

Ne, nehodil jsem restauratéry do jednoho pytle. Já jasně psal jen o těch, co podvádějí. pokud mezi ně některý z provozovatelů restaurací nepatří, pak může být v klidu, protože o něm můj blog vůbec nebyl.

+1/0
7.2.2019 12:38

D58a74n 21R69o59z16s20í86v86a80l 3420572360744

Podvodníci jsou a budou všude, mě proto spíše zaujala ta informovanost.

Tak nejdříve jsme se dozvěděli že na polských jatkách nějací loupežníci poráželi nemocné krávy ale že se vlastně vůbec nic nestalo a můžeme být naprosto klidní poněvadž loupežníci byli zadrženi, jatka zavřeny a ani gram masa nepřekročil hranice. Druhý den to že přece jen nějaká skulinečka se našla a asi 300kg masa nějakým záhadným způsobem uniklo na Slovensko. Třetí den najednou ejhle, zhruba stejné množství masa, samozřejmě též naprosto nepochopitelně, uniklo i k nám. Čtvrtý den je najednou zaskočena celá EU poněvadž uvedené maso je již v půlce zemí EU a tudíž se najednou musí svolat vyšetřovací EU komise pro zdraví a nakonec se dozvíme že se toto maso dokonce podává jako biftek.

Takovou šaškárnu fakt člověk nevymyslí, tohle je pomalu zralé na sepsání komediální knihy. ;-D

+19/0
6.2.2019 16:45

J77o91s11e70f 70K65l34a72t 3639307683161

Pak nám ještě řekli že to maso je naprosto nezávadné

+2/0
6.2.2019 21:14
Foto

P82e38t63r 17Š33i29n88d92e32l39á32ř 8289306315144

Pojem "nezávadné maso" je zaručená příprava na zásadní okolnost, že celá kauza s masem v ČR postupně vyšumí do ztracena a Poláci nás označí (stejně jako v případě soli před 6 lety) za lháře, kteří chtějí poškodit polský vývoz.;-(;-D

+1/0
7.2.2019 9:14
Foto

J76i93ř94í 64P17r74o26c48h41á67z28k31a 1910506485156

Už jednu označil,R^ U Moťáka v Praze

+3/0
6.2.2019 16:38
Foto

Š39t46ě13p14á57n 27B34i34c16e85r22a 6259472688816

Nemluvil o asijském názvu?

+3/0
6.2.2019 16:57

M50o48j61m57í77r 68S65k61á40l66a 2880322496

"Moťák" rozhodně není česky;-D

0/0
6.2.2019 18:32

V14l97a95d52i83m34í91r 80M26o27r55a59v69e69c 3578300623103

Karma.

Já bych se dotkl ještě jedné, z mého pohledu důležité, věci.

Díky EU máme v gastronomii a výrobě potravin tolik omezujících a prodražujících nařízení, že se upřímě nedivím (i když mi to vadí) některým vykukům, kteří, jak píšete levně nakoupí (šunt) aby draze prodali (argentinské maso) .

Co z toho plyne? Veškerá nařízení, omezení, HACCP, nerezová vybavení, bezkontaktní kohoutky a já nevím co vlastně všechno, jsou ve finále pouze buzerací pro poctivé a ve finále k prdu.

Vzpomeňme si na nedávnou aféru s vadným kuřecím masem. Provozovna skončila. To je panečku účinný a fungující nástroj. A stejný postup měl být zde. Provinilce zveřejnit. Ne, že dámy s rukavičkami a vatičkami na stěry chodí stresovat provozovatele. Podvádíš? Mají tví hosté problémy se zdravím z důvodů zanedbané hygieny. Tak tě zveřejníme a ještě navrch likvidační pokuta. No a kdyby k tomu nastoupila ještě instituce možnosti živnostenského úřadu odebrat patřičné oprávnění a dané osobě ho již nikdy nevydat, to by se nám žilo. A bez buzerace.

+22/0
6.2.2019 15:26
Foto

J11a71r84o77m81í39r 92P69e46t73ř84í71k 6464671949848

Pokud kuchař uvede jako název jídla "Argentinský biftek z polské krávy," tak se mohou gurmáni legitimně cpát "argentinskými" bifteky.

+3/−1
6.2.2019 15:23
Foto

V30l18a88d68i41m22í75r 10K33r31o16u96p18a 8977178401772

Za to by mu ale asi nikdo litr za porci nedal...:-)

+3/0
6.2.2019 15:38
Foto

P65e87t59r 63Š35i26n66d59e23l87á28ř 8959546795864

Člověk nikdy neví, z čeho je mu (v Česku) souzeno ztloustnout. ;-)

+1/0
6.2.2019 17:12

T63o83m49á49š 41K93u68c88h94a83ř 3547591328941

Prohlášení pana ministra má asi takovou hodnotu, jako bych teď prohlásil, že někteří členové vlády pravidelně znásilňují malé chlapečky. Tedy obvinění nikoho a vlastně všech a žádné předložené důkazy. To je přinejmenším neprofesionální.

+13/0
6.2.2019 15:11

T66o53m93á80š 79K44u30c93h90a32ř 3197271348571

Takže jak se dalo, čekat, ministr už se svých radikálních prohlášení ustrašeně vycouvává i popírá co řekl.. :-P

0/0
8.2.2019 8:19

F14r77a50n29t43i33š58e67k 98F83l95í98s63e78n80s65k43ý 5639629499616

Vladimíre, věřte, že díky tomuto Vašemu článku ohledně dlabance, jsem si vzpomněl na Váš dávný gastronomický počin. Tehdy jste napsal toto, vzpomínáte?;-)

"Tramvají, sjel od Lihovaru až na Smíchovské nádraží. Tam si dal u stánku párek v rohlíku. Ale nezlobil se na něj, že není tak pekelně ostrý, jako kebab, jejž žvýkal až v egyptské Hurghadě. Prostě si jen řekl, že je to v podstatě stejné, jako když kdokoli v té dálce jedl cokoliv jiného, než to, co ještě ve skutečnosti nejedl. A vlastně to byla pravda."

0/0
6.2.2019 14:12
Foto

V97l16a28d63i54m57í18r 83K51r63o47u79p75a 8187138601362

Nevzpomínám, nejsem nenormální, abych si pamatoval několik vět X let starých.

0/0
6.2.2019 14:53

F88r97a54n20t84i80š79e51k 22F34l88í55s64e83n95s61k26ý 5519229249696

..a tak, tuhle jste vykládal panu Valičkovi, kdyby tak viděl, jak jste pěkně kdysi psával. Ale to že si nevzpomínáte není nic zásadního. Se hned nečertěte. Mě to jen tak napadlo v souvislosti s tím, jak píšete, že vlastně ani nevíme, co jíme;-)

0/0
6.2.2019 15:03

D13a19v89i98d 53H44o26r97á15k 9578397126352

Je to prosté a pan ministr mohl říci něco, na což stačila jedna, dvě věty jako např.

V jídelním lístku luxusní pražské restaurace uváděný "Steak z masa argentinského býka" pocházel z masa nemocné polské krávy, na kterém si nakonec pochutnal nějakej českej vůl.

A pro dosažení skvělé chuti bylo masíčko při přípravě tradičně ochuceno a nasoleno technickou posypovou solí.:-)

+14/0
6.2.2019 13:44

M60i62c96h50a23l 34S47v21o41b33o29d38a 5868788506281

R^ Není co dodat.

+3/0
6.2.2019 13:33

J58a65n 89Z46á65t84u88r63e20c40k46ý 9633523177762

...tedy až na "není co dodatR^"

0/0
6.2.2019 13:43

N58o52v38o33s42a63d 75M38i86r75o57s70l84a69v 9708669648749

...." ó dolare náš vezdejší ukazuj nám stále tu naší dolarovou cestu";-O;-O

+2/0
6.2.2019 13:17

J79a55n 90Z48á65t68u74r72e43c40k82ý 9873833687342

Připadáte mi jako dítě, které poprvé v životě shlédlo Jáju a Páju a utrpělo psychické trauma z toho, že je řezník Krkovička natáh...

Tak tak, lidi nejsou jen jeden dobrák vedle druhého, někteří jsou šejdíři, co se dá dělat. Skutečnou garanci a záruku pravdy samozřejmě nemůžete mít u ničeho, co je závislé na tvrzení nějakého jiného subjektu, to je pochopitelné, lhát může každý. Asi Vám nezbude, než si hledat své vlastní pravdy a nespoléhat se na služby druhých. Pak budete mít jistotu, že můžete skočit na lep leda Pánubohu.

Příště napište něco o Trautenberkovi a vykořisťování jeho čeládky.

+2/−14
6.2.2019 13:10

M56i69c85h57a55l 17S63v82o37b12o69d18a 5238138926481

Nějak si nedovedu představit vaši toleranci, kdyby vám řezník Krkovička prodal maso, ze kterého by jste dostal salmonelu. Chápu v tomto případě nikdo salmonelu nedostal, ale jak sám tvrdíte nikde není záruka.

+4/0
6.2.2019 13:34

J72a80n 87Z71á61t84u20r85e69c57k68ý 9303443547982

Salmonelu jsem měl jako dítě, z vlašského salátu nebo něčeho takového v bufetu. Tolerantní k tomu nejsem, netvrdím, že je to v pořádku. Tvrdím jen to, že šejdířství je součást lidské povahy a občas se mu člověk nevyhne. Jen se divím, že se tomu autor diví.

+1/−6
6.2.2019 13:42
Foto

V90l88a46d38i98m84í18r 19K67r26o71u62p45a 8947608601692

Já se tom přeci nedivím, sám píšu, že si něco takového myslím už drahnou dobu. To Vám v mém článku také uniklo...?

+3/0
6.2.2019 13:51

J49a90n 19Z17á95t96u72r70e59c98k87ý 9963473427472

Pravda. Mi to přišlo, že se tomu divíte. Ale fakt je, že v podstatě popisujete všední banalitu. Jako když někdo nedá přednost na křižovatce.

0/0
6.2.2019 13:54
Foto

V82l13a78d28i76m73í92r 63K64r70o30u54p88a 8327738901192

Ani jedno banalita není. Potraviny neznámého původu mohou zapříčinit vážné zdravotní komplikace a pokud někdo nedá přednost na křižovatce, může to končit i smrtí.

+4/0
6.2.2019 13:56

J95a98n 80Z53á44t91u94r91e73c67k48ý 9853303227292

Ano, obojí je možné. A obojí se běžně stává.

0/0
6.2.2019 13:59

M82i34c79h42a26l 41S83v94o55b37o54d45a 5758518826481

To je pravda. V takovém případě se nedá požadovat záruka, ale pravděpodobnost. Jako občan ČR chci po státu a jeho kontrolních úřadech, aby pravděpodobnost šejdířství byla co nejmenší. V opačném případě nemohu státu a jeho institucím důvěřovat a tudíž nemám motivaci je z přímých daní platit.

0/0
6.2.2019 14:29

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz