Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

B83o45h90u93m63i84r 45M81a89l29ý 6232356527282

Cikánská pečeně není z cikána a Argentinský biftek není z argentinské krávy. Co je na tom divného?

0/0
11.2.2019 15:23
Foto

V56l23a96d43i48m24í30r 82K52r94o29u38p34a 8287408101342

Myslím, že Vy... :-)

0/0
11.2.2019 16:46
Foto

P10e90t94r 12J93o89h55n 3896917540641

Vtipně vlastně vcelku vše popsáno. A ta chybička co se vloudila našim, toliko čestným sousedům, snad ;-D;-D

0/0
11.2.2019 6:20
Foto

J24a46n 56A52n12d75r10l49e 1607376317174

tak napodruhe... :

A ze to zadny tucne platici gurman nepoznal, ze pozira polsky odpad a ne argentinskou manu, kdyz i Vy jste jasne v clanku popsal, ze diky kamaradovi z luxusni restaurace uz vite, ze rozdil je nebetycny... to mne vazne vrta hlavou... ;-) treba jestli to nebude tim, ze ony rozdily nejsou tak velike, jak by se podle ceny mohlo zdat.... ale souhlasim s Vami, ze kdyz si objednam flaxu z Jizni Ameriky, tak by na talir mela doletet letadlem ci doplout lodi a ne jen tak lacine dokodrcat po nedodelanych dalnicich kamionem ze severu....:-)

0/0
10.2.2019 22:51

K19a63r16e65l 74V33a84n21ě81k 9979347208409

Koupit si republiku za pár koblih je naprosto jednoduchá věc, když se dá český jouda snadno obalamutit jednou FAKE NEWS. Kdo je ministr Toman? Synek komunistického ministra ze Štrougalovy vlády. Kdo ho nominoval do vedení země? Agent STB. Samé důvěryhodné persony, pravdomluvné a úctyhodné.;-D Odskákala to jedna natvrdo jmenovaná hospoda U Moťáka kde se se žádné důkazy o polském hovězím nakonec nenašli. Komu to slouží? Obchodním cestujícím jistého podniku s nejasným, ale všeobecně známým majitelem. Raketýring se státním aparátem v zádech. Lidičky přemýšlejte hlavou. Od toho ji máte.;-D;-D;-D.

+3/0
8.2.2019 10:53

B71ě66l31a 51H77o34r76á73k40o49v29á 1288882729900

Po odřezání hnijícího masa se ten zbytek prodá jako zvlášť cenné řádně uleželé hovězí z mladého býčka. Certifikát se už tiskne...;-)

+3/0
7.2.2019 14:59

J91i24ř45í 83K38ý37r70a 6145448180927

Skvělé, karma!!R^

0/0
7.2.2019 10:32
Foto

J29o54s82e83f 84C85h80ý33l31e25k 5837627909670

Nevěřte tomu ,že maso z Argentiny je lepší než české nebo polské. Nejlepší maso je ze zvířat které jsou celoročně na pastvinách a na jatka jdou do tří let svého věku.

+1/0
7.2.2019 7:30

F89i44l26i92p 83V24r91a95c45o23v94s82k69ý 8570377581380

Ten rozdíl je hlavně v tom, že se naši řezníci houfně teprve učí s hovězím masem pracovat... naše je tvrdé protože jej nenecháme dostatečně zrát povětšinou.V kvalitě masa minutu po porážce ten rozdíl povětšinou takový skutečně není.

+2/0
7.2.2019 8:55
Foto

V31l33a50d91i87m53í68r 94K96r73o88u37p27a 8347348101672

Tomu tedy věřím, že je argentinské lepší než to, co se prodává u nás v běžném řeznictví. Kamarád pracuje v jedené z nejluxusnějších restaurací v Praze a z grilovaček u něj znám argentinské hovězí, jehněčí z Nového Zélandu, "kukuřičná" kuřata z Francie a další druhy masa výhradně původem mimo české pulty a dám ruku do ohně za to, že to argentinské hovězí je stařené jak má být, křehké, žádná podešev, krásně mramorované a prostě "jiné", než to, co koupíte u našeho běžného řezníka.

+1/0
7.2.2019 11:13
Foto

J45o53s55e22f 47C71h78ý34l71e23k 5367577379520

Pane Vladimíre,nechci vám to vymlouvat .To co popisujete je o dozrávání masa při dvou stupních teploty. Takové maso v řeznictví nekoupíte. Domnívám se ,že maso z Argentiny přichází nevyzráté a nechává se dozrávat až u nás. Já chovám skot na pastvinách ,dříve jsem občas porazil kus pro rodinu . Je s tím ale hodně práce a starostí. Proto,že jsem líny tak teť to posílám na jatky a maso kupuji u řezníka.

+1/0
7.2.2019 12:09

F11i96l74i90p 74V46r98a93c47o52v13s55k96ý 8670717451550

ona ta jižní amerika už přichází vyzrálá... není rovněž jej jedna metoda zrání, ta lepší suchá se povětšinou netýká ani té jižní ameriky...tam se používá masově zrání ve vakuu, často to zraje přímo na lodích při dopravě...kdyby jste uměl skot porazit nechal kusy stařit suchou cestou, utrhají Vám restaurace ruce, už proto, že mohou propagovat regionální produkt...

0/0
7.2.2019 12:33

M59i38r23e45k 88T85u58r96e61č36e65k 4403262250932

Nemely by tyto restaurace dostal likvidacni pokuty za tyto odporne praktiky ?

+5/0
6.2.2019 19:17

F98i97l97i62p 79V35r40a62c24o42v96s58k53ý 8750367321730

Přesně, a nahradit je franšízou z rodiny agrofertu, všechny hospodský a restauratéry R^R^V!!

+3/−1
6.2.2019 19:31

M42i10l90a67n 50S93t13e45h48l35í43k 7300829983471

A proč zrovna polskou krávu? Ona to mohla být klidně i česká kráva. Nechápu, proč spojovat vyčůranost našich restauratérů se současnou kauzou polského hovězího.

+6/0
6.2.2019 18:41

M54o15j92m26í42r 40S81k41á27l41a 2640902236

Výstižně napsáno - naprosto stejně to vidím já už dlouhoR^

+6/0
6.2.2019 18:31

F59i35l32i28p 36V73r71a75c31o89v62s59k71ý 8280597511400

A ještě dodám, hlavně, že u Babiše je Vám mediální lynč proti srsti... koukněte co se děje s tou restaurací, kterou ministr označil dle mě před koncem správního řízení...tady zdrženlivý nejste.

0/0
6.2.2019 17:56

F24i68l36i14p 41V21r44a53c89o56v11s44k10ý 8540897671800

V článku se dopouštíte jak drzosti, tak nepřesnosti z naprosté neinformovanosti.Drzost je označovat lidi, kteří toto maso servírují jako argentinu restauratéry.jsou to podvodníci, stejně tak jako v každém jiném oboru. Jste jen drzej bloger, který tak jak byl ve vnímání tohoto oboru komunisty vycvičen, vidí jej i dále. Neznalost je pak, že se takovéto věci neřeší, V kompetenci je má krom hygieny i státní zemědělská a potravinářská inspekce, její kontrola probíhá tak, že musíte prokázat , původ všech potravin na JL.Že pod pojmem parmezán, neprodávate npř. náhražku apod... Včera jste měl super blog, který mi připoměl jak jsem Vás rád dřív četl.Dnes je to opět jen karmovací, jedovatý a nenávistný slint.

0/−15
6.2.2019 17:29
Foto

V27l22a60d70i54m60í19r 83K93r42o73u65p89a 8107668711892

No, když si myslíte, že psát o podvodu je drzejší, než se podvodu dopouštět, tak to se asi neshodneme. A já fakt nemůžu za to, jaké restaurace ministr obvinil, ani za to, jaké s tím mají problémy. Pokud obvinil někoho neprávem, je to jeho (ministrova) věc a já za ni odpovědnost nenesu. Pokud má důkazy, tak je pan restauratér druhý, pokud je nemá, neměl se ministr o restauracích vůbec zmiňovat.

+1/0
7.2.2019 10:03

F36i33l78i78p 16V44r75a27c90o73v27s84k63ý 8190457471210

kolik bylo toho masa , kolik lidí ho prodávalo, že jste to takto paušalizoval?

nehledě k tomu, že ten kdo se toho dopustil, nebyl restaurátér, ale podvodník...

bráním i svou stavovskou čest....

a normy na ochranu zákazníků ve všech ohledech máme jedny z nejpřísnějších na světě, pokud se Vám zdá, že se na to kašle..

"Jinými slovy, drzost restauratérů" to jsou Vaše slova...

0/−1
7.2.2019 10:15
Foto

V57l15a90d30i40m73í93r 40K74r31o43u85p28a 8667738211302

Jak můžete dávat všanc svou vlastní stavovskou čest za restauratéry, které neznáte? Jak je tedy možné, že někteří z nich (netvrdím, že ten z již označené restaurace) vydávali polské hovězí za argentinské? Chcete mi, jak sám píšete, zřejmě sám resturatér, tvrdit, že nepoznáte podle struktury masa, když se k Vám dostane od dodavatele, jaké maso držíte v ruce? Vy nepoznáte podle mramorování tukem, podle stavu vystaření, jestli držíte v ruce argentinské, tedy jedno z nejlepších hovězích mas, nebo obyčejnou polskou, "včera" poraženou krávu? To mi chcete tvrdit a stát si za tím svou stavovskou ctí...? Takže podle mého názoru, je každý provozní restaurace, kdo vydává polské maso za argentinské, podvodník, protože pokud to není úplnej mimoň v oboru, tak dobře ví, že pokud mu někdo prodává maso pod cenou, které vydává za argentinu, a které strukturou neodpovídá takovému druhu masa, tak jde o jasnou levou a vina jde za ním stejně, jako za případným dodavatelem.

+5/0
7.2.2019 11:20

F74i83l32i14p 98V30r86a52c68o96v10s48k56ý 8310267601970

Vy o voze, já o koze.... tvrdím vám jen, že drtivá většina lidí takhle už dneska nepodvádí....a že kdo takhle podvádí, je podvodník, nikoli restauratér, které jste šmahem hodil do jednoho pytle...

0/0
7.2.2019 12:36
Foto

V78l36a96d95i95m57í56r 44K29r26o18u53p79a 8527528111402

Ne, nehodil jsem restauratéry do jednoho pytle. Já jasně psal jen o těch, co podvádějí. pokud mezi ně některý z provozovatelů restaurací nepatří, pak může být v klidu, protože o něm můj blog vůbec nebyl.

+1/0
7.2.2019 12:38

D14a46n 27R34o14z46s92í30v90a27l 3720232240324

Podvodníci jsou a budou všude, mě proto spíše zaujala ta informovanost.

Tak nejdříve jsme se dozvěděli že na polských jatkách nějací loupežníci poráželi nemocné krávy ale že se vlastně vůbec nic nestalo a můžeme být naprosto klidní poněvadž loupežníci byli zadrženi, jatka zavřeny a ani gram masa nepřekročil hranice. Druhý den to že přece jen nějaká skulinečka se našla a asi 300kg masa nějakým záhadným způsobem uniklo na Slovensko. Třetí den najednou ejhle, zhruba stejné množství masa, samozřejmě též naprosto nepochopitelně, uniklo i k nám. Čtvrtý den je najednou zaskočena celá EU poněvadž uvedené maso je již v půlce zemí EU a tudíž se najednou musí svolat vyšetřovací EU komise pro zdraví a nakonec se dozvíme že se toto maso dokonce podává jako biftek.

Takovou šaškárnu fakt člověk nevymyslí, tohle je pomalu zralé na sepsání komediální knihy. ;-D

+19/0
6.2.2019 16:45

J63o58s30e70f 76K63l72a39t 3639157953551

Pak nám ještě řekli že to maso je naprosto nezávadné

+2/0
6.2.2019 21:14
Foto

P49e43t10r 66Š65i94n11d39e96l21á23ř 8159576445794

Pojem "nezávadné maso" je zaručená příprava na zásadní okolnost, že celá kauza s masem v ČR postupně vyšumí do ztracena a Poláci nás označí (stejně jako v případě soli před 6 lety) za lháře, kteří chtějí poškodit polský vývoz.;-(;-D

+1/0
7.2.2019 9:14
Foto

J32i81ř42í 34P80r69o95c47h75á26z78k22a 1460356185896

Už jednu označil,R^ U Moťáka v Praze

+3/0
6.2.2019 16:38
Foto

Š76t89ě13p78á37n 35B89i86c74e12r11a 6279152248496

Nemluvil o asijském názvu?

+3/0
6.2.2019 16:57

M47o93j30m48í58r 92S19k58á78l33a 2630872296

"Moťák" rozhodně není česky;-D

0/0
6.2.2019 18:32

V40l86a21d62i16m18í44r 76M32o54r91a57v79e41c 3168740553553

Karma.

Já bych se dotkl ještě jedné, z mého pohledu důležité, věci.

Díky EU máme v gastronomii a výrobě potravin tolik omezujících a prodražujících nařízení, že se upřímě nedivím (i když mi to vadí) některým vykukům, kteří, jak píšete levně nakoupí (šunt) aby draze prodali (argentinské maso) .

Co z toho plyne? Veškerá nařízení, omezení, HACCP, nerezová vybavení, bezkontaktní kohoutky a já nevím co vlastně všechno, jsou ve finále pouze buzerací pro poctivé a ve finále k prdu.

Vzpomeňme si na nedávnou aféru s vadným kuřecím masem. Provozovna skončila. To je panečku účinný a fungující nástroj. A stejný postup měl být zde. Provinilce zveřejnit. Ne, že dámy s rukavičkami a vatičkami na stěry chodí stresovat provozovatele. Podvádíš? Mají tví hosté problémy se zdravím z důvodů zanedbané hygieny. Tak tě zveřejníme a ještě navrch likvidační pokuta. No a kdyby k tomu nastoupila ještě instituce možnosti živnostenského úřadu odebrat patřičné oprávnění a dané osobě ho již nikdy nevydat, to by se nám žilo. A bez buzerace.

+22/0
6.2.2019 15:26
Foto

J98a80r94o40m62í53r 25P59e20t52ř35í25k 6584961479778

Pokud kuchař uvede jako název jídla "Argentinský biftek z polské krávy," tak se mohou gurmáni legitimně cpát "argentinskými" bifteky.

+3/−1
6.2.2019 15:23
Foto

V34l68a92d65i50m82í68r 56K89r24o88u42p83a 8467628581972

Za to by mu ale asi nikdo litr za porci nedal...:-)

+3/0
6.2.2019 15:38
Foto

P38e33t35r 75Š24i37n10d19e80l92á84ř 8799836765674

Člověk nikdy neví, z čeho je mu (v Česku) souzeno ztloustnout. ;-)

+1/0
6.2.2019 17:12

T87o85m74á65š 91K86u98c19h66a15ř 3967771168621

Prohlášení pana ministra má asi takovou hodnotu, jako bych teď prohlásil, že někteří členové vlády pravidelně znásilňují malé chlapečky. Tedy obvinění nikoho a vlastně všech a žádné předložené důkazy. To je přinejmenším neprofesionální.

+13/0
6.2.2019 15:11

T10o22m24á11š 89K82u81c20h77a24ř 3867101808691

Takže jak se dalo, čekat, ministr už se svých radikálních prohlášení ustrašeně vycouvává i popírá co řekl.. :-P

0/0
8.2.2019 8:19

F91r87a11n37t24i75š91e59k 63F49l41í32s36e56n69s61k36ý 5869939789136

Vladimíre, věřte, že díky tomuto Vašemu článku ohledně dlabance, jsem si vzpomněl na Váš dávný gastronomický počin. Tehdy jste napsal toto, vzpomínáte?;-)

"Tramvají, sjel od Lihovaru až na Smíchovské nádraží. Tam si dal u stánku párek v rohlíku. Ale nezlobil se na něj, že není tak pekelně ostrý, jako kebab, jejž žvýkal až v egyptské Hurghadě. Prostě si jen řekl, že je to v podstatě stejné, jako když kdokoli v té dálce jedl cokoliv jiného, než to, co ještě ve skutečnosti nejedl. A vlastně to byla pravda."

0/0
6.2.2019 14:12
Foto

V12l97a73d97i52m10í84r 92K94r92o94u20p17a 8387908301852

Nevzpomínám, nejsem nenormální, abych si pamatoval několik vět X let starých.

0/0
6.2.2019 14:53

F55r98a60n80t91i74š43e22k 30F83l89í29s18e96n77s71k34ý 5929459109516

..a tak, tuhle jste vykládal panu Valičkovi, kdyby tak viděl, jak jste pěkně kdysi psával. Ale to že si nevzpomínáte není nic zásadního. Se hned nečertěte. Mě to jen tak napadlo v souvislosti s tím, jak píšete, že vlastně ani nevíme, co jíme;-)

0/0
6.2.2019 15:03

D30a80v97i63d 52H41o12r40á15k 9698237616742

Je to prosté a pan ministr mohl říci něco, na což stačila jedna, dvě věty jako např.

V jídelním lístku luxusní pražské restaurace uváděný "Steak z masa argentinského býka" pocházel z masa nemocné polské krávy, na kterém si nakonec pochutnal nějakej českej vůl.

A pro dosažení skvělé chuti bylo masíčko při přípravě tradičně ochuceno a nasoleno technickou posypovou solí.:-)

+14/0
6.2.2019 13:44

M16i12c13h69a88l 76S88v18o33b91o87d24a 5338688116741

R^ Není co dodat.

+3/0
6.2.2019 13:33

J17a85n 69Z49á87t90u55r29e77c60k69ý 9723983677182

...tedy až na "není co dodatR^"

0/0
6.2.2019 13:43

N82o27v14o37s88a93d 44M84i22r18o63s15l56a39v 9628779348269

...." ó dolare náš vezdejší ukazuj nám stále tu naší dolarovou cestu";-O;-O

+2/0
6.2.2019 13:17

J69a64n 81Z31á16t55u38r50e43c95k89ý 9193793347152

Připadáte mi jako dítě, které poprvé v životě shlédlo Jáju a Páju a utrpělo psychické trauma z toho, že je řezník Krkovička natáh...

Tak tak, lidi nejsou jen jeden dobrák vedle druhého, někteří jsou šejdíři, co se dá dělat. Skutečnou garanci a záruku pravdy samozřejmě nemůžete mít u ničeho, co je závislé na tvrzení nějakého jiného subjektu, to je pochopitelné, lhát může každý. Asi Vám nezbude, než si hledat své vlastní pravdy a nespoléhat se na služby druhých. Pak budete mít jistotu, že můžete skočit na lep leda Pánubohu.

Příště napište něco o Trautenberkovi a vykořisťování jeho čeládky.

+2/−14
6.2.2019 13:10

M87i59c35h38a33l 26S62v98o31b64o91d57a 5388778946601

Nějak si nedovedu představit vaši toleranci, kdyby vám řezník Krkovička prodal maso, ze kterého by jste dostal salmonelu. Chápu v tomto případě nikdo salmonelu nedostal, ale jak sám tvrdíte nikde není záruka.

+4/0
6.2.2019 13:34

J89a14n 90Z77á60t62u54r75e70c40k97ý 9843643597162

Salmonelu jsem měl jako dítě, z vlašského salátu nebo něčeho takového v bufetu. Tolerantní k tomu nejsem, netvrdím, že je to v pořádku. Tvrdím jen to, že šejdířství je součást lidské povahy a občas se mu člověk nevyhne. Jen se divím, že se tomu autor diví.

+1/−6
6.2.2019 13:42
Foto

V30l13a78d27i15m45í25r 35K93r15o71u33p91a 8387598761592

Já se tom přeci nedivím, sám píšu, že si něco takového myslím už drahnou dobu. To Vám v mém článku také uniklo...?

+3/0
6.2.2019 13:51

J38a15n 22Z57á26t78u39r26e29c36k53ý 9683653567772

Pravda. Mi to přišlo, že se tomu divíte. Ale fakt je, že v podstatě popisujete všední banalitu. Jako když někdo nedá přednost na křižovatce.

0/0
6.2.2019 13:54
Foto

V28l84a73d52i92m61í68r 66K84r42o66u84p32a 8137778251412

Ani jedno banalita není. Potraviny neznámého původu mohou zapříčinit vážné zdravotní komplikace a pokud někdo nedá přednost na křižovatce, může to končit i smrtí.

+4/0
6.2.2019 13:56

J35a85n 36Z47á80t75u13r83e51c73k45ý 9783683567752

Ano, obojí je možné. A obojí se běžně stává.

0/0
6.2.2019 13:59

M29i96c80h98a75l 90S19v74o95b47o36d35a 5238108246841

To je pravda. V takovém případě se nedá požadovat záruka, ale pravděpodobnost. Jako občan ČR chci po státu a jeho kontrolních úřadech, aby pravděpodobnost šejdířství byla co nejmenší. V opačném případě nemohu státu a jeho institucím důvěřovat a tudíž nemám motivaci je z přímých daní platit.

0/0
6.2.2019 14:29

BLOGER 2018

BR17

Finále je tu! Hlasujte pro svého favorita a vyhrajte.

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz