Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

V63l20a72d53i87m32í76r 20M14o95r74a67v69e40c 3528850563543

Karma.

Já bych se dotkl ještě jedné, z mého pohledu důležité, věci.

Díky EU máme v gastronomii a výrobě potravin tolik omezujících a prodražujících nařízení, že se upřímě nedivím (i když mi to vadí) některým vykukům, kteří, jak píšete levně nakoupí (šunt) aby draze prodali (argentinské maso) .

Co z toho plyne? Veškerá nařízení, omezení, HACCP, nerezová vybavení, bezkontaktní kohoutky a já nevím co vlastně všechno, jsou ve finále pouze buzerací pro poctivé a ve finále k prdu.

Vzpomeňme si na nedávnou aféru s vadným kuřecím masem. Provozovna skončila. To je panečku účinný a fungující nástroj. A stejný postup měl být zde. Provinilce zveřejnit. Ne, že dámy s rukavičkami a vatičkami na stěry chodí stresovat provozovatele. Podvádíš? Mají tví hosté problémy se zdravím z důvodů zanedbané hygieny. Tak tě zveřejníme a ještě navrch likvidační pokuta. No a kdyby k tomu nastoupila ještě instituce možnosti živnostenského úřadu odebrat patřičné oprávnění a dané osobě ho již nikdy nevydat, to by se nám žilo. A bez buzerace.

+22/0
doporučit
6.2.2019 15:26

D10a52n 75R43o77z65s68í31v78a52l 3610372470424

Podvodníci jsou a budou všude, mě proto spíše zaujala ta informovanost.

Tak nejdříve jsme se dozvěděli že na polských jatkách nějací loupežníci poráželi nemocné krávy ale že se vlastně vůbec nic nestalo a můžeme být naprosto klidní poněvadž loupežníci byli zadrženi, jatka zavřeny a ani gram masa nepřekročil hranice. Druhý den to že přece jen nějaká skulinečka se našla a asi 300kg masa nějakým záhadným způsobem uniklo na Slovensko. Třetí den najednou ejhle, zhruba stejné množství masa, samozřejmě též naprosto nepochopitelně, uniklo i k nám. Čtvrtý den je najednou zaskočena celá EU poněvadž uvedené maso je již v půlce zemí EU a tudíž se najednou musí svolat vyšetřovací EU komise pro zdraví a nakonec se dozvíme že se toto maso dokonce podává jako biftek.

Takovou šaškárnu fakt člověk nevymyslí, tohle je pomalu zralé na sepsání komediální knihy. ;-D

+19/0
doporučit
6.2.2019 16:45

D94a75v70i17d 46H25o59r93á88k 9598557206932

Je to prosté a pan ministr mohl říci něco, na což stačila jedna, dvě věty jako např.

V jídelním lístku luxusní pražské restaurace uváděný "Steak z masa argentinského býka" pocházel z masa nemocné polské krávy, na kterém si nakonec pochutnal nějakej českej vůl.

A pro dosažení skvělé chuti bylo masíčko při přípravě tradičně ochuceno a nasoleno technickou posypovou solí.:-)

+14/0
doporučit
6.2.2019 13:44

T38o35m85á35š 32K46u17c78h86a34ř 3207431388741

Prohlášení pana ministra má asi takovou hodnotu, jako bych teď prohlásil, že někteří členové vlády pravidelně znásilňují malé chlapečky. Tedy obvinění nikoho a vlastně všech a žádné předložené důkazy. To je přinejmenším neprofesionální.

+13/0
doporučit
6.2.2019 15:11

Z31d63e54n41ě60k 43B47á29r37t44a 2763244487185

Pokud jde o nákup v supermarketu,jistě se ptát nemusíte.Na balíčkovém mase je povinně označena zem puvodu.Pokud jde o restaurace,tam se kradlo a povádělo vždy,to zase není takové překvapení....;-)

+7/0
doporučit
6.2.2019 12:57

M84i91l81a54n 27S20t57e37h49l27í75k 7120259953861

A proč zrovna polskou krávu? Ona to mohla být klidně i česká kráva. Nechápu, proč spojovat vyčůranost našich restauratérů se současnou kauzou polského hovězího.

+6/0
doporučit
6.2.2019 18:41

M96o83j82m35í80r 30S28k66á95l10a 2780432936

Výstižně napsáno - naprosto stejně to vidím já už dlouhoR^

+6/0
doporučit
6.2.2019 18:31

M87i65r96e86k 69T91u39r77e48č27e61k 4833572210152

Nemely by tyto restaurace dostal likvidacni pokuty za tyto odporne praktiky ?

+5/0
doporučit
6.2.2019 19:17

S27l90a42v67o45m13í40r 56B79e40n65e81š 6142707620864

Nejevidentnější to je v případě, že obchodní řetězec nebo restaurace nabízejí nějakou potravinu s přívlastkem "domácí".

Nedávno jsem viděl plný regál koláčů, které byly nadepsány jako "domácí koláče". A bylo jich tam nejméně sto.

+5/0
doporučit
6.2.2019 12:56

K30a19r78e93l 55V39a19n14ě38k 9369947668159

Koupit si republiku za pár koblih je naprosto jednoduchá věc, když se dá český jouda snadno obalamutit jednou FAKE NEWS. Kdo je ministr Toman? Synek komunistického ministra ze Štrougalovy vlády. Kdo ho nominoval do vedení země? Agent STB. Samé důvěryhodné persony, pravdomluvné a úctyhodné.;-D Odskákala to jedna natvrdo jmenovaná hospoda U Moťáka kde se se žádné důkazy o polském hovězím nakonec nenašli. Komu to slouží? Obchodním cestujícím jistého podniku s nejasným, ale všeobecně známým majitelem. Raketýring se státním aparátem v zádech. Lidičky přemýšlejte hlavou. Od toho ji máte.;-D;-D;-D.

+3/0
doporučit
8.2.2019 10:53

B43ě17l28a 46H69o54r90á82k86o10v36á 1528612659390

Po odřezání hnijícího masa se ten zbytek prodá jako zvlášť cenné řádně uleželé hovězí z mladého býčka. Certifikát se už tiskne...;-)

+3/0
doporučit
7.2.2019 14:59
Foto

J88i61ř72í 94P44r56o97c95h37á12z35k32a 1450136575406

Už jednu označil,R^ U Moťáka v Praze

+3/0
doporučit
6.2.2019 16:38

M74i14c61h22a35l 32S74v84o34b92o42d39a 5358918926291

R^ Není co dodat.

+3/0
doporučit
6.2.2019 13:33
Foto

J56a47r97o46m42í93r 19P97e60t30ř49í42k 6524641599508

Pokud kuchař uvede jako název jídla "Argentinský biftek z polské krávy," tak se mohou gurmáni legitimně cpát "argentinskými" bifteky.

+3/−1
doporučit
6.2.2019 15:23

N95o77v21o86s61a76d 76M35i50r30o59s31l15a63v 9968759438389

...." ó dolare náš vezdejší ukazuj nám stále tu naší dolarovou cestu";-O;-O

+2/0
doporučit
6.2.2019 13:17

P26e26t11r 92K75o67r29e28c25k33y 2233647833601

No tak jste se rozohnil a já s Vámi, ale co teď s tím? To by byl ranec opatření typu...v Lídlu Polské produkty ignoruji, zeleninu jen se známého pole, uzeniny a maso jen od privátního řezníka z vedlejší vesnice, který dováží suroviny z Německa atd. atd., ale faktem je jak píšete, že nejde jen o to jídlo a to je skoro ještě horší. No budu obezřetný a obezřetný a..stejně jednou skonám a v důsledku čeho se pozustalý nedozví...;-D;-D;-D

+2/0
doporučit
6.2.2019 12:59

J88o73s74e50f 96C51h74ý69l85e31k 5697177529870

Nevěřte tomu ,že maso z Argentiny je lepší než české nebo polské. Nejlepší maso je ze zvířat které jsou celoročně na pastvinách a na jatka jdou do tří let svého věku.

+1/0
doporučit
7.2.2019 7:30

J48a38n 25Z85á44t76u31r31e34c79k76ý 9273203927572

Připadáte mi jako dítě, které poprvé v životě shlédlo Jáju a Páju a utrpělo psychické trauma z toho, že je řezník Krkovička natáh...

Tak tak, lidi nejsou jen jeden dobrák vedle druhého, někteří jsou šejdíři, co se dá dělat. Skutečnou garanci a záruku pravdy samozřejmě nemůžete mít u ničeho, co je závislé na tvrzení nějakého jiného subjektu, to je pochopitelné, lhát může každý. Asi Vám nezbude, než si hledat své vlastní pravdy a nespoléhat se na služby druhých. Pak budete mít jistotu, že můžete skočit na lep leda Pánubohu.

Příště napište něco o Trautenberkovi a vykořisťování jeho čeládky.

+2/−14
doporučit
6.2.2019 13:10

F57i19l26i16p 93V47r54a74c33o10v91s41k74ý 8500407171540

V článku se dopouštíte jak drzosti, tak nepřesnosti z naprosté neinformovanosti.Drzost je označovat lidi, kteří toto maso servírují jako argentinu restauratéry.jsou to podvodníci, stejně tak jako v každém jiném oboru. Jste jen drzej bloger, který tak jak byl ve vnímání tohoto oboru komunisty vycvičen, vidí jej i dále. Neznalost je pak, že se takovéto věci neřeší, V kompetenci je má krom hygieny i státní zemědělská a potravinářská inspekce, její kontrola probíhá tak, že musíte prokázat , původ všech potravin na JL.Že pod pojmem parmezán, neprodávate npř. náhražku apod... Včera jste měl super blog, který mi připoměl jak jsem Vás rád dřív četl.Dnes je to opět jen karmovací, jedovatý a nenávistný slint.

0/−15
doporučit
6.2.2019 17:29

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz