Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Mýlíte se. Porošenko je pouhá loutka. Zavzpomínám nepřesně na tři výroky: Bismarck: "Rusko nelze porazit, pokud s ním bude Ukrajina". Madam Clinton: "Není možné, aby Rusko vlastnilo tak obrovské nerostné bohatství". Nějaký americký generál: " V Evropě vznikly dvě světové války, nevidím důvod, proč ta třetí by měla vzniknout někde jinde".

0 0
možnosti
KB

K66a88r80e37l 32B95o16k

4. 12. 2018 9:49

Prezident Ukrajiny si legraci nedělá, ale má oprávněný strach o svobodu své země. To ovšem pan Kroupa dobře ví, ale jako rusofil píše to co píše.

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JC

J61i56r74i 48C10e97e

3. 12. 2018 15:53

Libtardi by se měli konečně rozhodnout - Rusko je buď

- zpuchřelé a nefunkční samoděržaví, kde včera snědli to, co měli připraveno na příští pětiletku, to vše se řítící samospádem k zániku; nebo

- modernizující globální velmoc, která ovládá planetární politicko-ekonomické procesy a určuje běh světa.

Obojí současně fakt zvládat nemůže, ledaže by tím prvním kamuflovalo to druhé. Pravděpodobnější spíš bude pohled, že jde o významného regionálního hráče, který je nucen pragmaticky a efektivně řešit problémy vyskytující se v bezprostředním okolí, který má navíc to štěstí, že díky nerostným zásobám může financovat pomalou modernizaci společnosti.

Jo, taky mě zajímalo, jestli si někdo myslí, že pádem Putina nastane ráj na zemi. Ono to spíš vypadá, že v Rusku neustále rezonují nacionalisticko bolševické reminiscence a stesk po historickém ruském imperialismu, které ve finále spíš než liberálního demokrata vynesou k moci nějakého ultra-nacionalistu.

3 0
možnosti
JK

Propaganda podle šablony, která už je dost "ojetá" a má trhliny. Prostě je to ÚČELOVKA, je to NAČASOVANÝ, všichni jsou LHÁŘI, Rusko je CHUDÁK, všichni se ho snaží ZNIČIT, ale ono NEUSTOUPÍ, NEUSTOUPÍ, to si pametajtě, NEUSTOUPÍ.

Taky by si to chtělo nastudovat, jaké prkotiny v minulosti zažehly krvavé konflikty a zlehčování by vás tutově přešlo. Jen jediný stát v Evropě otevřeně rozhlašuje, co je jeho zájmové území a že hodlá obnovit vliv z poloviny minulého století a jen jediný stát protiprávně a podle obsadil území cizího státu.

Chudák, ten kdo je v kleštích je Ukrajina, východní soused po něm střílí a západní mu nemůže účinně pomoci, jen sankcemi proti agresorovi.

Jak to bude dál nevím, ale má to hrozivý potenciál.

3 1
možnosti
Foto

A co Španělsko, které vyhlašuje nárok na Gibraltar?

0 3
možnosti
MS

Rusko je stát s HDP na úrovni Itálie. Svou pozici ve světě má jen díky zbraním (podobně jako Severní Korea) a nerostným surovinám. V podstatě se jedná o větší Irán kombinovaný s Venezuelou.

Získal pozici alternativy pro všechny, kteří nemají rádi západní demokracii, případně je pro ně moc složitá a nedokážou se v současné situaci orientovat.

Ukrajina byla, je a bude zájmovou oblastí Ruska. Orientace na západ se nepřipouští stejně jako v Gruzii nebo Moldávii.

6 1
možnosti
DK

Vidím to podobněR^

1 0
možnosti
Foto

K blogu R^R^

Četl jsem zajímavou úvahu. USA prodává Ukrajině na dluh válečné krámy, až bude tímto zbožím zadlužená po uši, milostivě jí nabídnou Rusku, jež převezme i dluhy Ukrajiny. ;-(

3 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám